Kesätunnelmaa

Kesätunnelmaa

sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Maa-artisokka paistettuna

Kokeilin maa-artisokkaa paistettuna, viipaleiksi siivutettuna koska tuollaisena muhkuraisena sitä on tosi vaikea kuoria. Näin kuoret ei haittaa ollenkaan ja sitä paitsi kuoriessa siitä menee tosi paljon hukkaan. Paistoin siivut voi-öljyseoksessa, vähän myllystä suolaa ja pippuria,  tarjosin tuoreen salaatin ja paistettujen nakkien kera.  Hyvää oli :)

 






20 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä - eipä ole tullut maistettua koskaan ..... !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla tavalla laitettuna mieto maku, jollain lailla perunan tapainen.. Kiitos kommentista Maija Myrskyluoto <3

      Poista
  2. En oo maistanut kun sosekeittona. Aina voi keksiä uusia käyttötapoja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tuo kuorimishomma laittoi keksimään uusia valmistustapoja.. Kiitos Tillariina kommentista :)

      Poista
  3. Hyvältä näyttää, en ole itse koskaan käyttänyt maa artisokkaa, pitäisi opetella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kasvis, ja helppo kasvattaa. Kannattaa kokeilla! Kiitos happystarhome <3

      Poista
  4. Maa-artisokkaa oli minulla muka kasvamassa. Yhtään ainutta en löytänyt:( Mielenkiintoinen kasvi tuo olisi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jospa sieltä vielä ensi keväänä kuitenkin jotain putkahtaisi maan pinnalle.. En usko sen olevan mitenkään myyrien suosikkikasvi, on ainakin minulla melko sitkeä ja varma vuodesta toiseen, kuulostelehan vielä.. Kiitos kommentista Irma!

      Poista
  5. Hyvältä näyttää ja kuulostaa. Itselleni ihan tuntematon kasvi; ehkä voisi kokeilla. Mukavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on tuota ollut kymmenkunta vuotta, ja lisääntyy vallan mahdottomasti. Kokeile ihmeessä! Kiitos samoin sinulle Anneli A <3

      Poista
  6. Näyttää kyllä todella hyvältä, olenkohan ikinä syönyt maa-artisokkaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tuo kyllä melko monipuolinen kasvis - sosekeittona aivan yliveto :) Inhoan kaikkea kuorimista, joten paistoin kuorineen ja oikein hyvää tuli! Kiitos kommentista Tiia K <3

      Poista
  7. Minullakin kasvaa maartisokkaa. jo toistkymmentä vuotta. se on kyllä ikävä kuoria , täytyykin kokeilla paistaa siivuina . kyllä se leviäkin kovasti,olen yrittänyt pitää sitä vähän kurissa. Kaunis kukka siinä on.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sitä kannattaakin harventaa ruoaksi, saa sitten suurempia mukuloita :) Hieno, arvokas juures se kyllä on.
      Kiitos kommentista Irma ja mukavaa viikkoa sinulle <3

      Poista
  8. Tänä kesänä kasvatin maa-artisokkaa ensimmäisen kerran. Yllättävän korkea kasvi, mutta kukat on ihanan keltaiset ja pirteät. Mukuloista tein viikonloppuna paistosta, Kuorin ja viipaloin sipulin ja porkkanan sekä sekoitin joukkoon smetanatilkan. Suolaa ja mustapippuria mausteeksi. Että oli hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan varmasti hyvää, varmaan kokeilen pian jotain samantapaista itsekin, niin kauan kuin niitä mukuloita saa tuolta otettua ylös. Ja keväällä sitten lisää.. Mukavaa viikkoa sinulle :)

      Poista
  9. Vastaukset
    1. Kiitos Susanna <3 Tuo oli kyllä hyvää.. teen toistekin :)

      Poista

Iloisen onnellista, lupsakkaan leppoisaa,
hymyävän herttaista, rauhallisen rentouttavaa,
nauravan hyväntuulista päivää Sinulle! Kiva kun vierailit sivullani!