Ainekset
200 g | Fazerin tummaa suklaata |
200 g | voita |
3 kpl | munaa |
2 dl | sokeria |
1 tl | leivinjauhetta |
2,5 dl | vehnäjauhoja |
n. 10 kpl | säilöttyjä kirsikoita |
Tee näin
Laita uuni lämpenemään 175-asteeseen. Sulata voi kattilassa. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää voin joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Yhdistä voi-suklaaseos sekä jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja kääntele lopuksi joukkoon kuutioidut kirsikat. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 23–25 cm) ja paista noin 30 minuuttia. Jäähdytä hyvin ennen tarjoilua.Lisäsin suklaaseokseen 1 tl kaakaojauhetta, koska käytin maitosuklaata. Paistoin kakkua 10 min kauemmin kuin ohjeessa neuvottiin, paiston lopussa laitoin leivinpaperin kakun päälle, ettei pinta ruskistu liikaa.
Päälle laitoin aimo mojauksen kirsikkahilloa ja kermavaahtoa, ja koristelin suklaalastuilla.
Arvatkaa oliko hyvää, ja veikö kielen mennessään.. :)
Tämä on muunneltu ohje Fazerin vadelmaisesta mutakakusta.
* * *
Tämmöistä tänään,
ihanaa sunnuntaipäivää kaikille !!
- Tuulikki -
Ps. Käykäähän arvuuttelemassa edellisessä postauksessa, mikä esine mahtaa olla kyseessä ..
Herkullisen näköistä kakkua - pitääpä kirjoittaa ohje muistiin :) KIITOS !
VastaaPoistaIhanaa sunnuntaipäivää sinulle Tuulikki :)
PoistaKiitos, Ronja Ryövärintytär, Suvi ja ma-te <3
PoistaIhan mielettömän ihanaa kakkua, teen kyllä toistekin!
Mukavaa sunnuntai-illan jatkoa teille ♥
Herkullisen näköinen kakku ja sopivan simppeli mullekin :)
VastaaPoistaKiitos Kurjenkello, mielettömän hyvää onkin! Helppo valmistaa ja pitääkin jäädä keskeltä vähän "raa`aksi" , se on sen juju :)
PoistaNami mitä herkkua! Muodot vaan eivät salli leipoa...
VastaaPoistaNiinpä, mutta voihan sitä sunnuntaina herkutella - ihan vähän vain :) Tosiaan on tuossa kyllä varmaan turkasen paljon kaloreita.. voita, suklaata, munia, sokeria - mutta ei ollenkaan kermaa. :)
PoistaOi, mitä hekkua, tämä ohje on kopsattava!!!
VastaaPoistaKopsaa ihmeessä, ja sitähän voi muunnellakin vaikka kuinka! Kiitos kommentista Sirpa <3
PoistaTuo kirsikoiden lisääminen mutakakkuun raikastanee kakun makua :-)
VastaaPoistaKyllä, niin juuri :) Kiitos kommentista, Elämää Onnenpähkinässä, ja mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!
Poistaoi kiitos ohjeesta varmasti hyvää :)
VastaaPoistaOle hyvä, kannattaa kokeilla :)
PoistaKiitos kommentista Irma <3
Kirsikka on minun suosikki...voih, ja tumman suklaan kera vastustamaton yhdistelmä!!
VastaaPoistaTaidankin kokeilla tuosta jonkun gluteenittoman version..
kiitos ohjeesta ja mukavaa alkavaa viikkoa!
Minunkin suosikkimakuni on kirsikka, vähän kaikessa..
PoistaKyllä varmasti löydät jonkun gluteenittoman ohjeen mihin voit soveltaa kirsikoita :) Kiitos ihana Susanna <3
Oihoi nälkäinen massu täällä kurahtelee ja totaa NAM <3 Upeaa alkanutta viikkoa Tuulikki <3
VastaaPoistaKiitos, ihana Tiia <3
PoistaMinä niin tykkään herkkuhetkistä, varsinkin tämmöisistä ;) Sinulle samoin ihanaa viikkoa!
Näyttää ja kuulostaa herkulliselta.
VastaaPoistaToisaalta, voisiko(han) kirsikat vaihtaa johonkin muuhun..
Kyllä varmasti - vaihtoehtojahan on vaikka kuinka. Miten ois jouluinen mutakakku piparkakkumausteilla tai rusinoilla, viikunoilla.. hmm..
PoistaKiitos, Orvokki <3