Kesätunnelmaa

Kesätunnelmaa

lauantai 10. lokakuuta 2015

Seuraava kesä mielessä

Syksyisin otan talteen joistakin kukista siemeniä, ainakin krassista on tosi helppo ottaa - irronneet siemenet ovat varisseet pensaan alle ja sieltä tarvitsee vain kerätä ne :) Kuivatan siemenet laakeassa astiassa lämpimässä paikassa, puhdistan ja pakkaan ne suodatinpusseista taittelemaani pakkauksiin, jotta ne varmasti säilyvät kuivina eivätkä homehdu.
 Sen olen huomannut, että ainakin ahkeraliisasta otetut itse kerätyt siemenet lähtevät paremmin kasvamaan kuin kaupasta ostetut, ja tulevat todella paljon halvemmiksikin. Samettikukasta otin myös siemeniä, mutta en ole varma olivatko ne nyt tarpeeksi kypsiä. Senhän näkee sitten keväällä - samettikukka on tosi nopea itämään ja kasvamaan ja ehtii vielä siemenet ostamaan jos omat keräämät eivät onnistu.


  
 Pussiin pääsivät keijunmekko, ahkeraliisa, pensaskrassi, samettikukka Marietta ja Legion o`honour, kehäkukka, harmaamalvikki, huonepalsami ja härkäpapu. Viiden kuukauden päästä voi jo ensimmäiset laittaa.. Sitä ennen pidetään pieni talvi-aika. Lepoaika itselle ja kukkasille ;)

  Mukavaa, leppoisaa ja tunnelmallista viikonloppua kaikille! 
                    Toivotteleepi Tuulikki


 
Ps. Kisuille laitoin nukkumapaikan talveksi oven pieleen -
aina ei niitä kylläkään erota alustasta :)


14 kommenttia:

 1. Haa, joku muukin käyttää suodatinpusseja ;) Minä annan siementen kuivua noissa ja samoin laakeissa astioissa ja pakkaan sitten itsetehtyihin paperipusseihin. Siementen kerääminen kannattaa, ehdottomasti. Säästää rutkasti ja mikäs on sen mukavampaa, kun kasvatella omista. Monet sanoo keijunmekon siementen itävän paljon paremmin, kun ovat omista kerättyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika käteviä nuo suodatinpussit.. Joskus on ollut käytössä pieniä minigrip-pusseja mutta niihin on sitten pitänyt tehdä reikiä. Juu tiedän, keijunmekkoja on tosi vaikea saada kaupan siemenistä itämään, kokeiltu on ja luovutettu aikoja sitten..
   Ihanaa syksyistä lokakuuta sinulle, kiva kun laitoit kommenttia <3

   Poista
 2. Malta odottaa kevättä, on tässä vielä talvi välissä… :)
  Mutta tuo on kiva harrastus, kun omistaa pihan ja viherpeukalon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeasti on edessä piiitkä talvi.. paukkupakkasineen. Mutta ihanaa kun on meillä neljä vuodenaikaa <3 Kiitos orvokki kivasta kommentista <3

   Poista
 3. Sama systeemin minullakin noiden siemenien kanssa. Talvella sitten teen koe idätyksen mitkä itää mitkä ei, senmukaan sitten ostan siemenet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, .. joka vuosi on erilaiset siemenet, eihän kaupankaan siemenistä aina ole varmuutta.. Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle mummeli. ♥

   Poista
 4. ♥hieno homma! mulla jäi tekemättä tänä vuonna...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina ei ehdi eikä muista kaikkea, selvähän se. Mulla tuppaa jäädä mukuloitten laitto maahan viime tinkaan, tai jopa laittamatta.. Kiitos kommentista Riitta Sinikka <3

   Poista
 5. Ensimmäisen kerran älysin tänä vuonna ottaa siemeniä samettikukista. Katsotaan, miten lähtevät keväällä itämään.
  Suloinen kissa naamioituu erinomaisesti taljaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se aina pikkasen jännittää, miten lähtevät omista kukista otetut siemenet itämään. Minulla krassit taitavat olla jo melkein parikymmentä vuotta vanhaa "kantaa" :) Illalla, kun on pimeää, ei nää kisuja tuossa, vasta tunnustelemalla löytää, tai kun kuulee kehräyksen..
   Mukavaa viikonlopun jatkoa, Between <3

   Poista
 6. Upeasti on kesäkukat sinulla kukkineetkin. Mukavaa että jaksat ahertaa ja ottaa omista siemeniä, mulla ei oo koskaan käyny mielessäkään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkein mukavinta olisi jos voisi olla siementen suhteen omavarainen, mutta tuntuu että on kyllä ihan mahdotonta ottaa siemeniä jostain lobelioista, ei onnistu minulle.. Tai mikäs estää kokeilemasta, mutta nyt on jo liian myöhäistä. Kiitos paljon, Pelaguu ja ihanaa lokakuun jatkoa sinulle <3

   Poista
 7. Minulla in tapana hukata keräämäni siemenet :)
  Olin unohtanut suosatinpussit, pitääpä kokeilla pakata krassin siemenet niihin!
  Jos mustan kissan saisin niin. ..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, minullakin on joskus hävinnyt joku siemenpussi, ja olen löytänyt sen heti kun olen ostanut uudet.
   .. sitä tanssittaisin. :)
   Kiitos Piupau <3

   Poista

Iloisen onnellista, lupsakkaan leppoisaa,
hymyävän herttaista, rauhallisen rentouttavaa,
nauravan hyväntuulista päivää Sinulle! Kiva kun vierailit sivullani!