Kesätunnelmaa

Kesätunnelmaa

sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

ILAHDUTUKSIA


 
 
Taas tulee pikkuisia maistiaisia taimihuoneen tuotoksista.
 Laittelen nimittäin tähän nyt asioita
jotka tuottivat eniten iloa käydessäni
 siellä kastelemassa ja muutenkin tarkastelemassa tilannetta.
Siis päivittäinen käynti
"muutaman kerran päivässä"
ja joskus jään melkein asumaan sinne
kahvineni ja eväineni :D


Ahkeraliisa Impatiens Walleriana
 
Ahkeraliisat ilahduttavat aina.
Nämä ovat koemielessä laitettuja tammikuun alussa, koska halusin nähdä itävätkö itse kerätyt siemenet millä tavalla. Pois en tietenkään hennonnut niitä heittää, vaan annoin niiden vaan jatkaa kasvuaan. No, laitoin vielä maaliskuun alussa lisää tulemaan, joten näitä on nyt aivan tarpeeksi.
Tai siis . . eihän niitä koskaan ole liikaa kuitenkaan ;D
 
 
 
 
Joudun ehkä typistämään näitä latvuksista, koska eihän olla vielä kunnolla edes huhtikuussakaan ja
nämä kukkivat nyt jo täyttä päätä. Latvuksista saan taas uusia taimia, ja sitten niitä on taas enemmän ;D
 

 
Hopeaputous/hopeavitja
Dichondra argentea,
 
Nämä hopeaputoukset ovat mahdottoman hitaita kasvamaan - en tiedä ovatko muilla mutta minulla ainakin. Toivoa kylläkin on näiden kasvuun lähdöstä koska uusia versoja ja lehtiä  on nyt kolmen kuukauden kasvatuksen jälkeen tullut - ovat ehkä noin viisisenttisiä nyt. Aikaa on vielä kuitenkin runsaasti kesäkuun alkuun, jolloin istutan ne ulos ruukkuihin reunakasveiksi. Näitä sain vain kuusi kappaletta itämään, mutta kun ovat aika hankalia niin olen kyllä tyytyväinen.


Sinivaleunikko Meconopsis betonicifolia
 
Ja tässä yksi suuren ilahdutuksen aihe - sinivaleunikko.
Tätä olen yrittänyt kasvattaa parin vuoden ajan olemattomalla menestyksellä, mutta tämän kohdalla en antanut periksi enkä luovuttanut - se näköjään kannatti! Minulla on tätä kolmella tavalla kylvettynä -  syksyllä kylvin lavakaulusmaalle, sekä helmikuussa laitoin hankikylvönä, ja samoin helmikuussa kylvin sisälle. Saa nähdä onnistuvatko muut kylvöt, tämä ainakin näyttää lupaavalta. Kolmessa ruukussa on itänyt suunnilleen saman verran, joten koulittaessa saan mukavasti taimia! Haaveena on kokonainen sinivaleunikkopelto - tai ainakin lavakauluksen kokoinen alue.
Tätä on vain niin pakko saada!! Aivan uskomattoman sininen väriltään.


 
 
Ihanista ihanin -  kauneimmaksi kukaksi ikinä
 nimeämäni verenpisara Cecile
 on talvehtinut hyvin
 mummonmökin ikkunalaudalla,
 ja aloitti nyt kukinnan ilman lisävalaistusta.
Ihana ilahdutuksen aihe tämäkin <3 <3
 
 
Tomaatti Micro Tom
 
Tämmöisiä ilahdutuksia nyt, mutta hei
meinasin unohtaa aikaiset tomaattini joiden kukinnan kyllä tiedostin mutta tulipahan yllärinä nuo raakileet jotka huomasin tänä aamuna. Nopeaa toimintaa, tai sitten minun reagointikykyni on herpaantunut. Nämä ajattelin kasvattaa amppelissa, ja alan odotella sivuhaaroja tulevaksi. En oikein tunne tämän kasvutapaa koska tietolähteestä riippuen tämä mainitaan amppeli-, mini- sekä pensastomaatiksi. Amppelissa se voi kuitenkin kasvaa vaikka joka suuntaan jos haluaa.
 
 
 
 
Nyt on siis maaliskuu eletty, ja pieni hengähdystauko olemassa olevia hoivaillen ja
vähän jatkosuunnitelmia tehden. Siemenpussukka-laatikossa alkaa olemaan jo tyhjää, tai ainakin suurin osa pussukoista on siirtynyt kylvettyjen osastoon viimeisen välilehden taakse - hyvä niin.
 
 
 
 
Kiitos kaikille jotka olette olleet mukana alkuvuoden taimipostauksissani - tästä on hyvä jatkaa!
Ja huomenna maanantaina taitaa olla se huijauspäivä, joten olkaahan varovaisia ;D
Iloa, aurinkoa ja leppoisaa oloa huhtikuuhun, blogiystävät!
- Tuulikki -
 
 

23 kommenttia:

 1. Ihania ilonaiheita siellä! :)

  VastaaPoista
 2. Ilonaiheet ovatkin aina mukavia arjen keskellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri, pienet ilot arjessa ovat parasta <3

   Poista
 3. Hienot taimet, kannatti kerätä siemenet talteen. Ihan uskomatonta että on jo raakileita tomaateissa, minä vasta koulin omiani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahkeralissujen siementen keruu on hauskaa, kun siemenkota tahtoo poksahtaa jo pelkästä kosketuksesta. Eli nopea pitää olla :)
   Tomaatin raakileet tulivat ihan yllätyksenä, en osannut vielä odottaa.

   Poista
 4. Hyvin on siellä taimihommat hanskassa! :) Itsellä on vielä suurin osa kylvöistä edessä, huhtikuun pussukat otinkin jo esille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, elina. Joitain kylvöjä pitää nyt huhtikuun alussa laitella, muttei niillä ole vielä kiirus.

   Poista
 5. Ihana taimipostaus! En yhtään ihmettele, että unohdut tuonne taimihuoneeseen. Sehän on aivan kuin toinen maailma. Ihmemaailma! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, marketta.
   Juu onhan se ihan oma maailmansa, sinne kun pitää ihan vartavasten lähteä - on eri rakennuksessa ja siellä saa olla aivan rauhassa kasvatuksiensa kanssa :))

   Poista
 6. Kyllähän tuolla kukkien keskellä kannattaa viettää aikaa! En yhtään ihmettele, jos unohdut sinne pidemmäksikin aikaa mitä oli tarkoitus. Ihanat ahkeraliisat <3 Nyt kun luin kokemuksiasi hopeaputouksen siemenkasvatuksesta, olen oikein tyytyväinen päätökseeni hankkia valmiit pistokastaimet siemenkasvatuksen sijaan. Ostin maaliskuun puolivälissä viisi tainta hintaan 1,20€/kpl ja koska osa versoista oli juurtunut viereiseen multapaakkuun, sain niistä jo saman tien neljä lisää. Nyt taimia on yhteensä 11kpl ja kasvavat aika vauhdilla. Aurinkoista huhtikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä tosiaan aika menee kuin siivillä - nälkä useimmiten on asia mikä ajaa sieltä pois joten on hyvä olla evästä mukana :)
   En ole seurannut kukkasten enkä taimien hintoja mutta kuulostaa aika edulliselta tuo hopeaputous. Hienosti sait monistettua niistä uusia!
   Ihanaa huhtikuuta myös sinne!

   Poista
 7. Kyllä noiden seurassa viihtyy vaikka niiden eväiden kera :) Ihania ovat kaikki, ahkeraliisat varsinkin. Mullakin ovat hyvässä kasvussa, pieniä vielä toki :D
  Kaunis Cecile pisarakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin kurkkaamassa ahkeralissun taimiasi - niin terhakoita ovat!
   Voi, kunpa voisi olla kaiket ajat vaan kasvatusten parissa (huokaus) ..
   Cecile on niin kaunis..
   Kiitos Maatuska kommentista.

   Poista
 8. Todellinen kaunotar tuo verenpisara Cecile. Sinulla jo tomaateissa raakileita. Piristävää käydä katsomassa kukkien kasvua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan mielettömän ihana kukka, vaan värit ovat tähän aikaan vuodesta aika haaleat.
   Joka päivä sieltä kasvatushuoneesta löytää jotain uutta. Tänään huomasin ensimmäisen petunian kukan auenneen - ihan huippua!!

   Poista
 9. Tuollaisesta kasvatustarhasta ei malttaisi edes lähteä pois - ja tomaatissa jo raakileet! Tässä tuntee olevansa ihan toisella planeetalla, mutta ihanaa on noita kukkia ja taimia katsella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei malttaisi lähteä pois, ei .. Kyllä sinunkin kasvatuksesi ovat varmasti ihan ajallaan, onhan vasta juuri ja juuri huhtikuu. Vielä on paljon aikaa kasvatuksille :)

   Poista
 10. Vai vielä oikein valeunikkopelto....no sinulta se voisi kyllä onnistua . Tomaatissa siis on jo raakileita...voi hyvät hyssykät .Olet sinä taitava .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valeunikkopelto olisi unelma! Vaan taitaa se olla aika lyhytikäinen, no pitää ainakin kokeilla. Nuo tomaatit olivat laitettu aikaisina kylvöinä jotta saisi maistiaisia ajoissa. Joka vuosi eri lajike kokeilussa. Kiitos sinulle Nila <3

   Poista
 11. Kyllä tuollaiset näkymät ilahduttavat :)
  Hyvää kasvua ja lisää ilonaiheita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirsti kauniista sanoistasi <3
   Ihanaa huhtikuuta ja aurinkoa sinnekin!

   Poista
 12. Hyvät taimet siulla on. Kyllä se ilahuttaa, kun onnistuu kasvatus. Mukava on häärätä taimien kanssa, vaikka evväitten kaanssa. Miulla vasta koulinta- ja kylyvövaiheessa. Vaan kerkiväät vielä.

  VastaaPoista

Iloisen onnellista, lupsakkaan leppoisaa,
hymyävän herttaista, rauhallisen rentouttavaa,
nauravan hyväntuulista päivää Sinulle! Kiva kun vierailit sivullani!