Kesätunnelmaa

Kesätunnelmaa

tiistai 2. tammikuuta 2018

Ensimmäisiä kylvösuunnitelmia





Taidanpa aloittaa kylvösuunnitelmat tänä vuonna ihan aakkosista ensimmäisestä eli a:sta - ahkeraliisasta, kuten taisin tehdä viimekin vuonna. Silloin kylvin itse kerätyistä siemenistä koe-erän nähdäkseni kuinka lähtevät itämään. Samoja siemeniä jäi viime vuodelta runsaasti, joten taidanpa laittaa niitä nytkin koekasvatukseen. Kyse on sekoituksesta eri värisiä kukkia.

 

Sitten voisin laittaa granaattiomenaa kuten viimekin vuonna jokseenkin näihin aikoihin. Se lähti kasvamaan ihan hyvin, mutta talvehtiminen näyttää nyt sen verran huonolta, että yritän uudelleen koska siemeniä vielä jäi. Tarkoitus oli talvettaa tämä ja jatkaa kasvatusta monivuotisena, mutta taitaa olla lämpimän ilmanalan suosija, joten en vielä lannistu vaan yritän uudestaan tämän tiedon kanssa. Alla oleva kuva on viime elokuulta.


Heliotrooppiin olen ihastunut sen kauniin värinsä takia, ja tuoksuu niin ihanasti ja on hyvä perhoskasvi. Sitä siis ehdottomasti. Vaikka jo nyt, koska latvominen myöhemmin on eduksi. Kuvassa heliotrooppi yhdessä kerrotun petunia Cascaden kanssa.

 
Pilleröityjä lumihiutaleen siemeniä jäi viime vuodelta, kaksi valkoista ja kolme laventelinsinistä. Saas nähdä kuinka moneen lopulta päädyn, koska yhdessä pillerissä on useita siemeniä ja jos hyvin lähtevät kasvamaan, aion ottaa niistä latvapistokkaita. Siksi tämä aikainen kylvö.


 
Ja sitten kylvän tulikruunua - sitä johon olen ihastunut vuosi vuodelta yhä enemmän. Tätä olen kasvattanut nyt kolme vuotta, ja talvetus on onnistunut hyvin. Kukinta on ollut runsasta mutta kukat ovat olleet minimaalisia, joten haluan tietää kasvaako kukan koko kasvin vanhetessa. Sain bloggaajaystävältä Mantelilaakson Susannalta Espanjasta tämän kasvin siemeniä, joten ne laitan multaan ihan pian. Voin sitten vertailla onko niillä ja kaupasta ostetuilla siemenillä mitään eroa ..  On tämä kyllä jännää touhua ..
 
 
Tulikruunu Lantana Camara
 
Siemenestä 2016
Näistä kahdesta oli tarkoitus tehdä köynnökset kaariporttiin, mutta en sitten hennonutkaan leikata niistä tarpeeksi sivuversoja pois, ja talvetukseen vientikin myös askarrutti, joten tämmöisiä muotopuolia nämä nyt ovat.  Jos kuitenkin selviävät nyt hyvin talvetuksesta, niin niitähän voi muotoilla tulevan kasvukauden aikana ihan kuinka paljon ja miten vaan.

Latvapistokkaista 2017

Paprikoita laitan myös, viime vuodelta jääneet siemenet California Wonder sekä Marconi Rosso joka on aikaisempi. Chilejä taidan laittaa myös kunhan saan tilauksen tehtyä.
 
Paprika California Wonder
 
 Näiden ylläolevien kasvien siemenet kun olen saanut multaan, kylvän joskus tammikuun puolen välin tienoilla keijunmekon, pikkuvitjan  ja huovinkukan siemenet. Hämähäkkikukan taidan myös laittaa, sillä se on aika hankala saada itämään.
 
Krassiportti 2017




Kasvimaalla

Tämmöisiä ajatuksia, haaveita ja suunnitelmia tällä hetkellä. Odotellaan nyt niitä voimaannuttavia vuoden ensimmäisiä auringonsäteitä. Tuokoon tuleva kasvukausi paljon iloa, uusia kokemuksia, ja vaikkapa vähän haasteitakin tullessaan, otetaan kaikki kiitollisena vastaan!




 
Oikein hyvää alkanutta vuotta 2018 kaikille lukijoille!!
 
* Tuulikki *
 
 

23 kommenttia:

  1. Voi elämän kevät. Miten ihmeessä saat nuo kaikki kukoistamaan sitä minä aina ihmettelen. Innolla odotan lisä postauksia. Hyvää alkavaa vuotta.


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua on aina kiinnostanut kukkien kasvatus, en osaa siihen oikein muuta sanoa - ja tietysti pyrin siihen että kasvatukset saavat kaiken mahdollisen tarvitsemansa mutta ilman muuta pettymyksä ja epäonnistumisia tulee aina, sehän on selvä. Niistä on vaan yritettävä ottaa opikseen eikä milloinkaan saa lannistua. Onneksi on tullut tehtyä aika paljon muistiinpanoja vuosien varrella.
      Kiitos sinulle Nila, ja hyvää alkanutta vuotta sinnekin :)

      Poista
  2. Ihana postaus. Nämä postaukset suorastaan huokuvat onnellisuutta <3 <3 <3 Mahtavaa kun pääsee taas kasvatusten pariin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä - senhän me tiedämmekin että työntäessään kätensä multaan puutarhuri on onnellisimmillaan :) Ihana kasvun aika edessä, huikeeta eikös vaan ❤️
      Kiitos mukavasta kommentista ja nautinnollisia suunnitteluhetkiä sinnekin!

      Poista
  3. Arvelinkin, että sinä olet jo valmiina "lähtöön". Minulla on vielä kylvösuunnitelma täysin levällään, enkä tiedä, milloin sitä ehdin työstämään. Hankin kesällä sen sinun vinkkaamasi kasvilampun, joka pitäisi virittää kellarissa sopivaan paikkaan. Kevät on jo niin vahvana mielessä, vaan en tiedä, mistä aloittaa. Eiköhän se lähiaikoina taas selviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan, lähtökuopat on kaivettu ja asemissa ollaan. Syksyllä kyllä päätin vähän laimeampaa aloitusta mutta tässä sitä nyt taas ollaan.
      Toivon sinullekin mitä nautinnollisempia selailuja siemenluettelon parissa, ja sieltä hyviä löytöjä!
      Aurinko ~ sinua kaivataan jo 😁

      Poista
  4. Toivon kasvuniloa kylvöillesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, samoin sinulle kunhan asia tulee ajankohtaiseksi siellä ❤️

      Poista
  5. On se mukavaa, kun alkaa kylvösormea kutittaa. :D Minäkin tein tänään vuoden ensimmäisen siementilauksen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau, sinäkin olet samoissa ajatuksissa, hyvä! Ja nyt eikun siemenpussukoita odottelemaan postista, ihanaa!

      Poista
  6. Oi, miten kauniita kukkia sinulla onkaan. Alan jo ihan miettiä, pitäisikö itsekin kirmailla puutarhaliikkeeseen kysymään jotain luetteloita. Omat minipuut ovat aina kiehtovia ja tuo tulikruunusi on jäänyt minulta kokeilematta. Ehkä sitä listaan omaan muistilappuuni kesälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Titta! Käypä ihmeessä kyselemässä, tai netistä tilaamallakin löytyy aika runsaasti siemenluetteloita. Kokeile ihmeessä sinäkin tuota tulikruunua, on aikas kaunis kukinto sillä..

      Poista
  7. Voih..kun tuli niin ikävä kesää:) Ihanat kuvat ja kukat,niin kauniita♥ Oikein hyvää alkanutta vuotta 2018 ja tulkoonkin oikein kaunis kesä:)♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäiset kukkakuvat juuri nyt katsottuna ovat todella innostavia. Vaikka viime kesä oli todella sateinen ja kylmäkin, jostain kummasta niitä aurinkoisia kuvia kuitenkin löytyi.
      Kiitos, Päden paja - samaa toivon minäkin koko sydämestäni - tulkoon oikein kaunis kesä! ❤️

      Poista
  8. Nyt alkoi tuntua jo pikkuisen keväältä 😊

    VastaaPoista
  9. Ihana lukea, että sinullakin jo kylvösormi syyhyää. Niin täälläkin ja ahkeraliisaa laittelen minäkin seuraavaksi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, syyhyää jo. Tänään teinkin suunnittelemani kuudet kylvökset. Helpotti kummasti.
      Ahkeraliisa, niin kiitollinen, kaunis, ihana kukka . .

      Poista
  10. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Olet jo hyvällä mallilla ja kevät on ihan kohta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on aikaa suunnitella, ja mikäs sen mukavampaa kuin selata siemenluetteloita ja haaveilla ihanasta kukkamerestä . .

      Poista
  11. Monenmoista meinoot laittoo esikasvatukseen. Toivotaan hyvvee itämistä! Heti pongasin tuon hämähäkkikukan, jos saisin apuja. Oon monena vuotena sitä yrittäny, pesuhuoneen lattiillakin lämpimässä ijättee, vaan ei onnistunu. Mitenkä sie onnistut sen kanssa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Ulla.
      Hämis on totta tosiaan aika hankala, kannattaa siksi kylvää monta siementä varuilta ja toivoa että edes jokin niistä itäisi. Luin juuri muistiinpanoista että viime vuona kymmenestä siemenestä neljä lähti itämään, joten olin ihan tyytyväinen.
      Pidin kylvöstä muutaman (4) päivän jääkaapissa yön aikana, ja päiväksi nostin sen sitten kylppärin lattialämmitykseen eli juuri kylmä-lämpökäsittely virittää siemenen itämään. Monia muitakin tapoja on olemassa mutta tämä lienee se helpoin. Joku esim. laittaa kostutetut siemenet talouspaperiin minigrip-pussin sisään ja asettaa sen sitten loisteputken päälle jolloin rytmi tulee itsestään kun valaisimen sammuttaa yöksi.
      Huomasin muuten että kasvi on hyvin altis härmälle, joten sille kannattaa sitten myöhemmässä vaiheessa antaa tilaa ympärilleen. Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua.
      Toivon onnea kasvatuksillesi ja ihanaa kevään odottelua sinullekin :D

      Poista
  12. Sinun suunnitelmia on ihana lukea! Varsinkin, kun tässä oli ilmeisesti vasta tammikuun kylvöt. Jatkoa odotellessa siis! :) Nuo kukkien kuvat on niin ihania, että tekisi mieli kylvää itsekin niitä kaikkia. :D Toivotaan kylvöksille hyvää kevättä! :)

    VastaaPoista

Iloisen onnellista, lupsakkaan leppoisaa,
hymyävän herttaista, rauhallisen rentouttavaa,
nauravan hyväntuulista päivää Sinulle! Kiva kun vierailit sivullani!