Kesätunnelmaa

Kesätunnelmaa

keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Taimipäivitys


Nyt on aika tehdä jonkinlainen kooste tähän asti laitetuista kukkasista ja vihanneksista, onhan tammikuu jo lopussa. Tässäpä siis pikkuinen tilannekatsaus.

 
 
 
Ahkeraliisa, tässä parhaiten kasvanut yksilö.
Nämä on kylvetty itse kerätyistä siemenistä.
 
 
Kylvin hajakylvönä 3.1. ja koulin 29. päivä noin parikymmentä kappaletta.
Itäminen oli kovin epätasaista kuten kuvasta näkyy kokoero, mutta ei haittaa - näistä tulee vielä ihan kelpo kukkasia. Loput ahkeraliisat kylvän sitten maaliskuulla.
 
 
Lumihiutale
Kylvetty pillereinä, lilanväristä kolme ja valkoista kaksi.
Ihan hyvin lähtivät itämään, olen tyytyväinen.
Mieleni tekisi kylvää näitä vähän myöhemmin lisää, hmm .. saa nähdä.
 
 
Annan näiden vielä vähäsen kasvaa ennen kuin erottelen toisistaan.
Nämä voisivat kasvaa myös tässä rykelmässä, mutta haluan jakaa ne.
Aina on lumihiutaleista suuret odotukset, 
ja  nyt näyttää tilanne ajankohtaan nähden ihan hyvältä.
 
 
Paprika Marconi Rosso
Koulin nämä omiin ruukkuihinsa viikko sitten, 3 viikon ikäisinä.
 
 
Kasvu näyttää lupaavalta.
 
 
Paprika California Wonder
Tänään koulin näistä vain neljä kappaletta,
kun muistin että chilejäkin on itämässä.
Ja niillekin täytyisi paikka löytyä ikkunalaudalta.
 
 
Oma suosikkikukkani ahkeraliisan lisäksi on Tulikruunu Lantana Camara.
Nämä neljä kylvetty 3.1. ja koulin ne viikko sitten.
Näiden kasvua seuraan erityisellä mielenkiinnolla,
niin kuin tietysti kaikkien muidenkin.
 
Lisäksi on kylvettynä hämähäkkikukkaa Rose Queen, mikä on kylmä/lämpökäsittelyssä eli siirtelen sitä aina yöksi jääkaappiin. Keijunmekkoa kylvetty eikä ole vielä ilmestynyt mullan pinnalle. Huovinkukka sen sijaan ponnahti jo parin päivän päästä ilmoille vaikka varauduin viikkojen itämiseen. Hyvä juttu siis!
Pikkuvitja samoin on ollut vaisu itämään mutta ilmeisesti kylvin oikeaan aikaan koska nämäkin putkahtivat pinnalle jo viikon sisällä. Pikkupetunian Million Bells pikkiriikkisiä taimiakin on näkyvissä viikon päästä kylvöstä, vaikka tassun painaumia näkyi mullan pinnalla. Onneksi kisu astui siementen väliseen tilaan eikä siemenien päälle.
Kolme päivää sitten laitoin huvikseni yhden tomaatin Heartbreaker kasvamaan aikaiseksi tomaatiksi. Tämä pensastomaatti ei kasva kovin suureksi, ja kasvattaa aivan ihanat makeat hedelmät. Alla kuva viime kesän kasvatuksesta.
 


Näin on sitten tammikuu lopuillaan, kevät hiipii pikkuhiljaa. Monilla onkin kevät jo kovasti mielessä ja hyppysissä, ainakin kun blogimaailmaa seuraa. Se on aivan ihana juttu! Vielä on muutamalle osallistujalle paikka siemenkirjeessä, lue siitä edellisestä postauksesta jos et ole vielä lukenut. Laitan perjantaina kirjeen liikenteeseen, joten toimi pian että ehdit mukaan.
Mukavaa tammikuun viimeistä päivää kaikille!

Lunta riittää.

28 kommenttia:

  1. Sun kasvatukset on roimasti muita erellä :) Suurin osa ei oo tainnu viälä aloottaakkaa.
    Jos tilaa viälä on, nii laitan postia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh, kukin laittaa ajallaan mutta aivan yhtä mielekästä on laittaa huhtikuussakin :) Ihanaa aikaa tämä alkukevät eikös:)
      Kiva kun olet mukana, vielä mahtuu!

      Poista
  2. Perinteen mukaan siis mennään, sinulla on tammikuulla jo topakat taimet, vaikka muistelin että jossain kirjoitit alkavasi taimetukset vasta maaliskuulla...aina on lupa pyörtää ajatukset ja mullan kutsu on valtava jos siihen sekoittuu siementen helinä :D.

    Mukavaa pian alkavaa helmikuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota - öö .. ja kröhm en todellakaan osaa vastata mitä silloin syksyllä päässä liikkui.. Niin se mieli vaan muuttuu kun se tietty auringonsäde ohimoon osuu :)
      Osuvasti sanoit tuosta mullan kutsusta ja siemenistä :D
      Kiitos samoin sinulle ihanaa alkavaa helmikuuta!

      Poista
  3. Oih, hyvällä mallilla sinulla taimi-hommat :) Ihanan näköisiä taimia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, taitaa olla hyvin samalla mallilla kuin viime vuonnakin, melkein päivälleen :) Paitsi äsken kaadoin mukkelismakkelis lattialle keijunmekkokylvöksen joten uusiksi meni se. Onneksi on vielä siemeniä vähäsen jäljellä :)

      Poista
  4. Sinulla onkin jo hyvä vauhti päällä. Itse aloitan vasta huhtikuussa tai ainakin yritän pidätellä itseäni siihen saakka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laittelen taimia aina heti tammikuulla, paitsi pelakuita ei nyt ole tulossa kun sain pistokkaita niin paljon viime keväänä. Huhtikuussakin ehtii hyvin laittaa, myöhäisillä kylvöillä kun on tapana kiriä aikaisemmat kiinni :)

      Poista
  5. Отличная рассада!

    VastaaPoista
  6. Ihanaa katsella sinun topakoita taimiasi . Hyvin on alkanut sinun kevääsi . Mukavaa päivän jatkoa .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän ihmetyttää nuo ahkeralissut, kuinka epätasainen itäminen. Mutta onneksi sain jotakin kuitenkin. Ostosiemenistä en tahdo oikein onnistua varsinkaan sen kohdalla. Tästä se alkaa, tai onkin alkanut. Kiitos samoin sinulle mukavaa helmikuun aloitusta!

      Poista
  7. Jee, hyvin kasvavat. Mulla vasta keujunmekot tulossa:) Otin viime kesänä lumihiutaleesta siemeniä tai luulen ottaneeni;) Yritän laittaa ne kasvamaan, saa nähä mitä tulee. Riivin latvoista ruskeita pikku kotia, jos sattu olemaan niissä siemeniä, niin kasvavat. Taidan kylvää kaikki mitä riivin, kai niistä joku on siemenkin, vaikka roskaa/seinämiä suurin osa :D
    Yksi kesä ostin siemeniä ja sain kasvatettua kukkivia kasveja. Lumihiutale on kaunis kasvi ja menestyy tässä meidän varjoisalla/puolivarjoisalla etukuistilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Maatuska.
      Heh, minulta meni keijunmekonnkylvökset lattialle kun törkkäsin purkkia toisella. Mutta hei, tämmöisten tapausten varalta juuri kannattaa hamstrata siemeniä :)
      Joskus huomasin talvetettavan lumihiutaleruukun juurella kymmeniä ellei satoja siementaimia, siitä oli kyllä hyvä siirtää taimetukseen. Totta, lumihiutaleen siemenet ovat niin pieniä ettei niitä kyllä roskasta erota, mutta toivotaan että keräämäsi ovat oikeita siemeniä. Joskus tämä on kyllä melko arpapeliä eikös vaan, joten mennessä näkee.

      Poista
  8. Onpa houkuttelevan näköisiä taimia - täytyy vain toppuutella omaa intoa. Meikäläisen vahvuuksilla on parasta aloittaa vasta jonkun ajan kuluttua, mutta noita sinun tarmokkaita alkujasi on kiva seurata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Pirkko :)
      Onpa mukava kuulla, milloin kukakin aloittaa. Tämä aika on niin parasta :D Meinaan jos ei vielä kylvä, niin ihanat suunnitelmat siintää mielessä, ja kesä ..

      Poista
  9. Hyvänkokoisia taimia jo siellä, varsinkin paprikat! Täällä on myös ensimmäiset kylvöt jo tehty, tosin ne meni jääkaappiin kylmäkäsittelyyn, eli mikään ei ole vielä itämisvaiheessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Piparminttu.
      Mukava kuulla että sielläkin on jääkaapissa muutakin kuin ruokaa ;DD
      Ihania kylvöhetkiä sinulle, kunhan se aika koittaa.

      Poista
  10. Upea vihermeno sinulla päällä!
    Edes innokkaimpina viheraikoinani en ollut koskaan näin aikaisessa. Kyllä nyt virittää :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, vihermeno tosiaan,kiitos :)
      Oiskohan niin, että kuitenkin juuri se auringon puute virittää mielen kylvöille, hmm.. Ja jos ei ole vielä mitään kylvämistä sisälle, hankikylvöjä voi aina tehdä! Virittää tosiaan :D

      Poista
  11. Siulla on topakat taimet jo ksvamassa. Mie en oo mittään vielä laittanu, ajattelin tämän kuun aikana laitella esikasvatukset.
    Jos siemenkirjeeseen vielä mahtuu osallistuisin siihen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Ulla. Aurinkoa saisi kyllä näkyä enemmän, taitaa olla niin ettei nuo minun taimeni ole vielä auringonvaloa nähneetkään. Nyt helmikuulla luulisi olevan jo valoisampaa. Laitoin sinut mukaan siemenkirjeeseen - nyt se onkin jo postissa . . Kiva kun osallistuit :)

      Poista
  12. Voi että miten pieni ahkeraliisan taimikin voi tuottaa iloa ja innostusta, siis pelkän kuvan katsominen. Kevät, tule pian 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, olen saanut solmittua tuohon lissun taimeen jo aivan erityisen suhteen - vähintään joka aamu ja ilta käyn sitä tervehtimässä, ja kehun kuinka paljon se on taas kasvanut. Ihan ilmiselvästi se nauttii kehuista :)

      Poista
  13. Siellä onkin taimet jo reippaalla alulla, voi miten kiva onkaan päästä seuraamaan noiden kasvua:) Toivotaan että kevät on hellä noille taimille, eikä menekkään kuin hetki kun noita voi jo alkaa istuttelemaan:) Ihanaa alkanutta helmikuuta♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevään herääminen alkoi täällä jo nyt, ja tosiaan tulee seurattua melko tiiviisti niiden kasvua. Paikallinen säiden ennustaja sanoi, että aurinko alkaa paistamaan kunnolla vasta loppukuusta. Silloin kevät on jo hyvällä alulla :) Ihanaa helmikuuta sinulle myös ❤️

      Poista
  14. ahkeraliisat on mun lemppareita

    VastaaPoista
  15. Hyvät terhakkaat taimet on jo sinulla, upeaa katseltavaa.
    mukavaa sunnuntai-iltaa Sinulle

    VastaaPoista

Iloisen onnellista, lupsakkaan leppoisaa,
hymyävän herttaista, rauhallisen rentouttavaa,
nauravan hyväntuulista päivää Sinulle! Kiva kun vierailit sivullani!