Kesätunnelmaa

Kesätunnelmaa

perjantai 23. syyskuuta 2016

Tiedätte tunteen


 
 
Nimittäin sen, kun on juuri käynyt noutamassa postissa itselle mieluisan paketin.. Pakettia avatessa ei turhia viivytellä :D Tilauksen tein Exotic Gardenilta, jonka asiakkaana olen vuosia ollut.

Loistavaa palvelua! (Tämä ei ole maksettu mainos) Keskiviikkona tilasin, nyt jo perjantaina kolahti postilaatikkoon saapumisilmoitus.  Viime keväänä myös tilasin samaisesta paikasta kukkien siemeniä, ja nekin tulivat melko pian - ja kaiken sain mitä tilasin, yhtään ei jäänyt puuttumaan :) Mikä onkaan turhauttavampaa, kuin odotella viikkotolkulla, joskus jopa kuukauden jotain lähetystä, ja sitten ilmoitetaan että valitettavasti tilaamanne tuotetta ei löytynyt varastosta.

 
Tämmöisiä ostoksia tein -
näen jo sieluni silmillä valtavan, ihanan kukkaisan kukkameren, joka ulottuu kauas horis....    No palataanpas takaisin maan pinnalle :D
Kursiivilla oleva teksti lainattu suoraan Exotic Gardenin sivuilta.

 
Vas. Sekoitus tumma-, hento- ja isohelmililja
Blueprint, M.armeni ja M.botr
"Lovely Match = ihana yhdistelmä, jossa on kaksi tai useampi toisiaan täydentävä laji tai lajike. Kasveja, joita on helppo kasvattaa, jotka kukkivat runsaasti ja jotka ovat todellakin aivan ihania! Puhtaanvalkoisesta siniseen ja tummaan violettiin ulottuvalla väriskaalallaan tämä helmililjasekoitus antaa keväiselle kukkapenkille aivan uuden ulottuvuuden."

Helmililja on todellinen kevään piristys kukkapenkissä, tai ihan nurmikkoonkin sitä voi laittaa. Se leviää helposti, on pikkuruinen mutta kun sitä on paljon, se aivan lumoaa katsojan.

Alle kokosin tietoja ja kuvat tilaamistani tulppaanilajikkeista. Itsellekin vähän niin kuin muistin varalle.


 
Liljatulppaani Tulipa gesneriana
"Sekoitus upean värisiä liljatulppaaneja. Kukat ovat tyylikkään muotoiset. Kukinta jatkuu yleensä kauan. Kyse on myöhään kukkivista lajikkeista, ja kylmänä keväänä kukinta saattaa jatkua pitkälle kesäkuuhun."
 
 
 
Raitatulppaani Quebeck, Tulipa greigii
"Uutuus 2015. Jokaisessa varressa monta ihanaa kukkaa! Aika matala ja ihanine väreineen ja kukkineen erittäin hyvin erottuva. Kukat avautuvat täydessä auringossa kokonaan."
 
 
 
 
Triumftulppaani, Tulipa gesneriana
"Triumftulppaani on todellinen klassikko, joka kukkii tulppaanikauden keskivaiheilla. Luonteenomaista tälle on tanakka kukkavarsi ja kukinnon kaunis muoto. Kukat ovat melko suuret ja ihanan punaiset, ja ne kestävät yleensä pitkään."
 
 
 
 
Riikinkukkotulppaani Rödluvan, Tulipa gesne
"Tästä lajikkeesta käytetään myös nimeä Red Riding Hood. Sen suurissa, pitkänomaisissa, loistavan karmiininpunaisissa kukissa hiilenmusta pohja. Se on erittäin suosittu koko Euroopassa."
 
 
 
Ja viimeisenä oikea herkkujen herkku
Viridiflora -tulppaani, Golden Artist
"Vihreäraitatulppaani on peräisin 1700-luvulla tapahtuneesta spontaanista mutaatiosta, mutta useimmat nykyisin viljellyt lajit jalostettiin 1900-luvun jälkipuoliskolla. Terälehdissä oleva vihreä viiva antaa sille omaperäisen ulkonäön. Kukkii myöhään – touko-kesäkuussa."
 
Jo tämän vuoksi kannattaa ensi kevättä odotella erityisellä mielenkiinnolla :D
 
Ihan vielä ei pääse tulppaaneita istuttamaan - kukkapenkeissä on vielä kukkivia kukkia ja kukinnan jälkeen penkit on puhdistettava ja mietittävä mukuloille sopivat paikat muiden kevätkukkijoiden lomaan. Olisipa ollut kaukaa viisas ja merkinnyt narsissien, esikoiden ja muiden paikat jollain merkillä.
 
Viikonlopusta näyttää tulevankin nyt sateinen, ei haittaa - luonto tarvitsee välillä vettä. Antaa tulla vaan!
 
Toivottelen kaikille lukijoille oikein hyvää ja mielekästä viikonloppua sisällä tai ulkona
 
❤️  Tuulikki  ❤️
 
 
 

14 kommenttia:

  1. Ihania, kyllä kannattaa kevättä odottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös vaan, minulla on ollut enimmäkseen keltaista väriä keväällä, mutta toivon että hallitseva väri olisi ensi keväänä punainen :)

      Poista
  2. Ihana tuo Lovely Match, ihastuin sen väreihin. Mukavaa viikonloppua sinullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin, ja hieno kuvaus tuotteesta - ei voinut olla tilaamatta.. :) kiitos, mummo 💜

      Poista
  3. Upeita! Sinulle tulee kaunis kevät :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, toivotaan että tulppaanit sun muut onnistuvat. Täällä ei pitäisi olla myyriä, mutta koputan silti puuta..

      Poista
  4. Oi, millaisia herkkuja. Tänä vuonna en tilannut Exoticilta mitään ja se hiukan harmittaa. Äsken nimittäin tuli sieltä mainos s-postiin ja siellä olisi ollut Texas Flame -tulppua, jota keväällä ihastelin. Se oli kuitenkin jo loppuunmyyty, plääh.
    Onpa heillä muuten nopea toimitus. Tänä vuonna käyttämieni nettikauppojen toimitusta sai odottaa tosi kauan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasin, että siellä olikin paljon loppuunmyytyjä tuotteita, joten jos meinaa saada jotain tiettyä, on toimittava pian. Juu, itse en meinannut uskoa silmiäni, kun saapumisilmoitus tuli! Se on parasta mainosta yritykselle, nopea toimitus. Millainenhan on tuo Texas flame, pitää käydä kurkkaamassa..varmaan ihana 😄

      Poista
  5. Oi oi, kyllä sun kelpaa odotella kevättä ja koreita tulppaaneita ym. Saisi tosiaan sataa, sillä luonto on aivan harmaa pölystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulppaanit, narsissit ja muut ovat niin tervetulleita keväiseen harmauteen !! Ja silloin ne pääsevät oikeuksiinsa kun mikään muu ei vielä kuki.

      Poista
  6. Jahas, viettelevä kirjoitus! Päätin etten tilaa enää mitään, mutta ei kai koskaan pitäisi sanoa 'ei koskaan'. En ole tulppaani-ihminen mutta tuo vihreäraitatulppaani koukutti, taidan mennä tutkimaan Exoticin valikoiman ja harkita uudelleen, josko sittenkin tilaisin niitä tulppuja! Tosi nopea toimitus!!

    Sinulla on paljon kaunista odotettavaa keväällä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, se on suuresti sinun ansiotasi, tuo kun tilasin noita mukuloita :) Luin nimittäin sinun postaustasi tilaamastasi paketista, ja jäin samalta istumalta selaamaan Exotic Gardenin sivuja ja jäin kuin jäinkin koukkuun ja oli ihan pakko tilata.. Minä taidan käydä tilaamassa vielä ihania kirjopikarililjoja, ois ne niin kauniita.. Nekin :D Kaupoista en niitä löytänyt nimittäin. Odotettavissa on kauniita kukkakuvia, niin minulla kuin sinullakin, sitten keväällä 😄

      Poista
  7. Todellakin mieluisa paketti :) Raitatulppaani näyttää ihanalta ja no niin kyllä kaikki muutkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se kyllä vaivatonta tilata postimyynnistä, valikoima on loputon ja saa rauhassa valita! Ja onneksi nyt pakettkin tuli pikapikaa eikä tarvinnut kauaa odotella :D

      Poista

Iloisen onnellista, lupsakkaan leppoisaa,
hymyävän herttaista, rauhallisen rentouttavaa,
nauravan hyväntuulista päivää Sinulle! Kiva kun vierailit sivullani!