Kesätunnelmaa

Kesätunnelmaa

sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Ruskan taikaa Mikkelipuistossa

Tänään kävimme vierailulla Mikkelipuistossa. Jostain syystä tämä vierailu jäi näin myöhäiseksi, mutta kyllä kannatti käydä - kesäkukkia oli vielä runsain mitoin kukassa, halla ei ollut näemmä vielä täällä vieraillut.

Mikkelipuiston ytimen muodostaa mallipuutarha-alue, jossa on esillä erilaisia yritysten suunnittelemia mallipuutarhoja tuotteineen, ideoineen ja loistavine kasveineen. Kävijöille mallipuutarhat tarjoavat elämysten ohella runsaasti tietoa, vinkkejä ja ideoita omaan pihaan, puutarhaan tai vaikka parvekkeelle. Uutta nähtävää puistoon rakennetaan vaiheittain alueen laajetessa ja uusien jäsenyritysten liittyessä mukaan.
Mukana Mikkelipuistossa on jo yli 130 jäsentahoa. Mikkelipuiston yritysjoukko on varsin monipuolinen, sillä puisto sopii puutarha-alan yritysten ohella hyvin muillekin pitkäjänteistä näkyvyyttä ja uusia asiakaskontakteja etsiville yrityksille mm. imagomarkkinointiin ja ympäristöarvojen esiin tuomiseen.

Nähtävää keväästä syksyyn

Mikkelipuistossa riittää runsaasti nähtävää ja koettavaa varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn niin puutarha-alan harrastajille ja ammattilaisille, matkailijoille kuin seutukunnan asukkaille kesävieraineen. Mikkelipuiston mallipuutarhat sekä luonnonkaunis ympäristö luovat ainutlaatuisen kokonaisuuden, joka virkistyksen ohella tarjoaa kävijöille runsaasti tietoa ja ideoita oman pihan ja ympäristön suunnitteluun ja rakentamiseen.
Uusia mallipuutarhoja rakennetaan ja aiemmin rakennetut osastot komistuvat vuosi vuodelta kasvillisuuden rehevöityessä. Päivitykset tuotteissa ja kalusteissa tuovat uutta nähtävää myös vanhoille osastoille vuosien kuluessa. Mallipuutarhojen ilme muuttuu vuodenaikojen mukaan ja kauden edetessä, joten Mikkelipuistossa kannattaa vierailla useammankin kerran kesässä.
(Teksti lainattu Mikkelipuisto.fi)

 
 
 
 
 

 
 
 
Vanhan ajan särentäaitaa
 
 
 
 
Suihkulähteen solinaa
 
 
 
Pöydän päällä maksaruohoja.
 
 
 
Purppuraomenapuu Royal Beauty
 
 
Viinikärhö  Clematis viticella "Blue Angel"
Aika kiinnostava..
 
 
 
Valurautaisilla tuoleilla kasvaa ainakin huovinkukkaa ja hopealehteä,
olisikohan tuo riippuva kasvi hopeakäpälää.
 
Taimimyymälä ja kahvio
 
 
Lapsille aidattu leikkialue
 
 
Oikealla pajutunneli lasten leikkipaikan vieressä.
 
 
 
 
Kesäkausi on auttamattomasti ohi, mutta jos ensi kesänä vierailette Savossa MIkkelin seudulla, niin täällä kannattaa ehdottomasti käydä.
 
Mukavaa syyskuun viimeisen viikon alkua kaikille,
toivotteleepi Tuulikki
 
 
 
 

 
 

6 kommenttia:

 1. Hieno paikka, ehdottomasti esittelykelpoinen ja erinomainen vinkki käyntikohteeksi. Melkeinpä tuon vuoksi voisi harkita Mikkelin matkaa.
  Mutta ihana on viimeisen kuvan musta kissakasakin. Juuso Tässä yrittää väkisin puskea tablettia käsistäni. Ehkä se haluaa lähettää kissamaiset terveisensä sinne teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, siellä on paljon kuvattavaa, ja ideoita joka lähtöön. Mikkelipuiston sivuilta löytyy sitten kesäkuvia, ne ovat aivan huikeita..
   Kisukasa, hih :) Joskus en erota, onko siinä mustan lampaantaljan päällä ketään.. Kiitos terkuista ❤️

   Poista
 2. Hyvä käyntivinkki. En ole ennen Mikkelistä tiennyt kuin Kenkäveron. Hyvät kuvat. Meilläpäin tuota vanhaa aitaa sanotaan pist'aidaksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos Savon seudulla liikuskelette, niin kannattaa poiketa. Sinne on vapaa pääsy, ja avoinna koko ajan. Niinhän se on että eri murrealueilla taitaa olla omat nimityksensä.

   Poista
 3. Kyllä oli kaunis paikka. Ihania ruska kuvia. Kyllä tuolla ehdottomasti kannattaa käydä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä kyllä kannattaa ehdottomasti käydä, jos Savon seudulla ajelee.

   Poista

Iloisen onnellista, lupsakkaan leppoisaa,
hymyävän herttaista, rauhallisen rentouttavaa,
nauravan hyväntuulista päivää Sinulle! Kiva kun vierailit sivullani!