Kesätunnelmaa

Kesätunnelmaa

lauantai 7. maaliskuuta 2015

Mitä tehdä muikuista?

Muikkukukko?
Tämä on perinneherkku, minkä pyrin tekemään ainakin pari kertaa vuodessa. Joskus isomman, joskus pienemmän. Nyt tein keskikokoisen, tai no, aika isohan siitä tuli..

Kuoressa käytetty pelkästään ruisjauhoja, vettä, hieman suolaa ja tilkkanen öljyä. Täytteessä ensin pohjalla riisiä, sitten kalat , kerrosliha ja suola kerroksittain. Kalaa käytin tähän kukkoon n. 1,5 kg ja lihaa n. 300g. Suolan laitoin sirottimella, niin saa kontrolloitua määrän parhaiten. Paistettu 150 astetta ensimmäinen tunti, sitten 125 astetta loppuaika eli n. 6 tuntia yhteensä.






Voih, kun en muistanut/kerennyt ottaa kuvaa valmiista kukosta, koska se meni niin vikkelästi "parempiin suihin" ..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iloisen onnellista, lupsakkaan leppoisaa,
hymyävän herttaista, rauhallisen rentouttavaa,
nauravan hyväntuulista päivää Sinulle! Kiva kun vierailit sivullani!