Kesätunnelmaa

Kesätunnelmaa

lauantai 21. maaliskuuta 2015

Kevään ensimmäiset..

kukkanuput auenneet
Saanko esitellä:

 
 
 
ahkeraliisa, nimensä veroinen kukkija : )
 
 
samettinen samettikukka
 
 
 
Toinenkin laji (nämä samettikukat muuttuvat tietysti enemmän kerrotuksi, kun kasvi kasvaa kokoa. Nämä ovat  "harjoituskukkia" )
 
 
 
 
pikkuinen hentoinen petunia Picobella, näitä ei ole laitettu siemenestä, vaan latvapistokkaista.
Latvapistokkaat saatu edellisenä vuonna kylvetyistä, talvehtineista emokasveista.
 
 
 
Paprikan kukka, kaunis on sekin : )
 
- Pääsiäinen on kohta tulossa - taidankin korvata pääsiäisruohon samettikukilla  : ) Joka vuosi laitan sen  (jostain kumman syystä) niin myöhään, ettei se ehdi koskaan pääsiäiseksi kasvamaan , en tiedä miksi se on niin vaikeaa/hankalaa/ei-niin-mukavaa ja vaikka mitä.. -
 
 
 
 
 

9 kommenttia:

 1. Voi mahoton, ja minulla vasta pienet alut kasvamassa!!! Saatko sinä niitä kasvihuoneeseen tai muuhun vastaavaan vai sisälläkö pyörittelet?!

  On muuten kylmä tuuli tänään, tuntui että pystyyn jäätyy kun ulkona pyörähdin :D

  VastaaPoista
 2. Hei Tuitina, nämä on nitä aikaisemmin laitettuja, koekylvöön muka !:) Niin, ja halusin näistä tuoksua taimihuoneeseen. Näitä on jotain parikymmentä eli eivät riitä mihinkään kun istuttamaan alkaa. Varsinaiset sammarit on vasta koulittu ja eiköhän nekin kukkimaan ala kuukauden sisällä, nopeita kun ovat. Sisätiloissa pyörittelen, se on muuten taitolaji saada kaikki mahtumaan, hienot viritykset on täällä, mutta köynnösten kanssa tahtoo tulla vähän (tai paljon!) ongelmia.
  Juu ulos ei mieli tee, siellä on pohjoistuuli. Käytiin järvellä kalassa, hauki tuli ja yksi isompi lahna, verkoista. Kiva kun laitoit kommenttia Tuitiina :)

  VastaaPoista
 3. Onpa sinulla pitkälle ehtineitä taimia. Minullakin samettiruusu on vasta pikkuinen, joskin jo koulittu alku. Ja ahkeraliisa. Sinulla taitaa ollakin oikein mahtava viherpeukalo ja multasormi kumpaisessakin kädessä.

  VastaaPoista
 4. No, haluja on vaikka kuinka paljon, mutta täytyy kasvatella vain sitä mitä pystyy näissä tiloissa (mummonmökistä yksi huone) ja olen tehnyt näitä asioita niin kauan, että melkein rutiini on näihin tullut :) Siksi juuri aloitin tämän bloggaamisen, jotta haluan jakaa näitä asioita muiden samanlaisten ihmisten kanssa :) Itse tuppaan aina sanoa toisille, että elkää laittako niin aikaisin kaikkia, mutta -öh- teen itse juuri niin..

  VastaaPoista
 5. Sisätiloissa on taimissa pyörittelemistä! Itse teen samoin. Kasvihuoneeseen saan vasta myöhemmin keväällä ja sinne taidan kylvää vasta perennoja kasvamaan. Sisällä loppuu tila. Viime vuonna taisi olla erilaisia taimia tulossa useita satoja... kyllä, karkaa mopo:)

  VastaaPoista
 6. Niinpä, Maatuska.. sama juttu joka kevät : )

  VastaaPoista
 7. Hei Tuulikki, kiva kun tulit lukijaksi blogiini, sitä kautta päädyin tänne sinun luo. Upeita kukkia sinulla! Miten tutulta kuulostikaan tuo vaikeus saada laitettua pääsiäisruohoa ajoissa, kirjoitin vähän aikaa sitten aivan samasta aiheesta :) Mutta nyt meillä kasvaa, kerrankin ajoissa. Tosin vähän harvanlainen, kun on niistä ikivanhoista kylvämättä jääneistä siemenistä... No, ehkä se siitä vielä tuuhenee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kerttuli, kyllä se vaan on niin että joskus ei vaan onnistu "mikään" , laitoin kulhoon kauraa kasvamaan ja muutama piippahan siellä näkyi jo tänä aamuna. Mutta sitten onnistuin pudottamaan koko astian käsistäni laittialle. Pelastin mitä pelastettavissa oli, mutta ei ole kaunis näky :( No onhan minulla vielä herneenversot - nekin kävisi ihan passelisti pääsiäisruohoksi, eikö?

   Poista
  2. Ps. Kiitos, Kerttuli :)

   Poista

Iloisen onnellista, lupsakkaan leppoisaa,
hymyävän herttaista, rauhallisen rentouttavaa,
nauravan hyväntuulista päivää Sinulle! Kiva kun vierailit sivullani!