Kesätunnelmaa

Kesätunnelmaa

torstai 26. maaliskuuta 2015

Huhheijaa : )

Nytpäs taitavat kevään kylvöt olla tässä (enkä edes koputa puuta..).  Tänään kylvin   kiinanastereita turvebriketteihin, niitä tuli 27 kpl. (on muuten aika helppoa käyttää brikettejä, mutta suurille määrille tullee kyllä aika kalliiksi..)

Lobeliaa laitoin yhteensä 95 purkkiin - ovat niin monikäyttöisiä että kyllä niitä menee, yleensä tuppaavat loppua kesken kun innostuu istuttelemaan joka paikkaan :) Kuvat otettu siemenpusseista, siksi ovat vähän epätarkkoja.

 
Snowball
 
 
White Lady
 
 
Saphir
 
 
Crystal Palace
 
Kylvän lobeliat aina suorakylvönä suoraan taimiastiaan, tuppaina enkä harvenna mitenkään. Joskus saatan joutua myöhemmin jakamaan tai leikkaamaan latvoja jos olen laittanut ne liian aikaisin, tai tila käy ahtaaksi. Lobelia on nopeakasvuinen joten mainiosti olisi ehtinyt vielä huhtikuun aikanakin kylvää.
 
Nyt voi näissä asioissa pitää hiukan taukoa, kaikki koulittavat on koulittu, odotellaan vielä näiden taimettumista. Seuraavat kylvöt ovat sitten ihan kesän kynnyksellä toukokuussa -  kurkku, kurpitsat, krassi, auringonkukka ...
 Jossain vaiheessa keväämmällä multaan pääsevät vielä mukulat ja juurakot (daalia, begonia, mustanmerenruusu)  Pistokkaista laitettu lisää pelargoneja, petunioita, pasuunakukkaa, hopeavitjaa, vaahtera-auliota, ahkeraliisaa ja verenpisaraa.
 
 
Siemenestä laitettuja kukkasia, sis. eri värejä ja lajeja
 
 ahkeraliisa lumihiutale  heliotrooppi keijunmekko miinanköynnös riippapetunia huovinkukka sarviorvokki hämähäkkikukka hopeakäpälä salkoruusu kelloköynnös hopeavillakko samettikukka  nukenkaulus chilenkäenkaali mustasilmäsusanna  amppelirusokki kukontöyhtö petunia kesäneilikka tuoksuherne huonepalsami kesäpäivänhattu sinitähtönen lobelia asteri 

  (kylvöjärjestyksessä 3.1. - 26.3.)
 
 -  -  -
 
Huomenna lähdenkin sitten Kevätmessuille - mitähän kaikkea ihanaa sieltä löytyykään  .  .

7 kommenttia:

 1. Vau, mitä kylvöjä ja mikä määrä :) Kivaa, kun on meitä hurahtaneita muitakin! Heliotrooppi on myös ihana, laitoitko kuinka aikaisin, että ehtii?

  VastaaPoista
 2. Heips Kurjenkello, tämä hurahtaminen on melkoinen tauti, se tulee joka vuosi samaan aikaan ja aurinko "pahentaa" asiaa ;) ;) Heliotroopissa on ongelmana huono itävyys, lämpöä tarvii itämisvaiheessa. Mulla oli mittari idätyslaatikossa (Väh 25 astetta, mieluummin lähelle 30!) 18.1. kylvin ja 35 lähti itämään, tässä vaiheessa on jostakin syystä vain 20 jäljellä. Helppo antaa tietoja kun on muistiin laitellut asioita ;) Kannattaa kuitenkin yrittää vielä, ilmanmuuta! Tykkään siitä väristä, silmiähivelevän sinisestä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos perusteellisesta vastauksesta! Heliotrooppi on yks suosikkini, kaunis väri yhdistellä muihin kasveihin ja ihana tuoksu. Hyvälaatuisia taimia on joskus vain tosi vaikea löytää. Mieli tekis kokeilla siemenestä, mutta nyt täytyy jo vähän rajoittaa ;)

   Poista
 3. Mukavaa messukäyntiä! Sieltä varmasti löytyy vaikka mitä ja saa uusia ideoita. Blogisi taitaakin olla aika uusi. Kävin eka kertaa täällä. Kivalta näyttää, liityin samalla seuraajaksi. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 4. Hei Anneli, kivaa oli messuilla, aika meni nopsaan siellä kierrellessä. Kuvia otin ideoita varten, eihän sitä kaikkea muuten muista ;) Juu olen vasta aloittanut blogin pitämisen - tämä on hauskaa puuhaa! Sinullekin toivotan hyvää palmusunnuntain jatkoa ja hyvää alkavaa viikkoa. Käyn kurkkailemassa sinunkin blogiasi.. hienolta näyttää!!

  VastaaPoista
 5. Saphiria ja Crystal Palacea tulossa myös täällä, mutta ei noin kunnioitettavia määriä kuin sinulle. Paljon olet kylvänyt eri lajeja. Minullakin jotakin tulossa, osa tutuista ja varmoista petti, eivät edes itäneet ja osa kupsahtelee (taimipolte vai joku muu syy?)
  Jännä nähdä saanko noista uusista tuttavuuksista ruukkuihin täytettä, ettei tarvis ostaa.

  VastaaPoista
 6. Hei Maatuska, kyllä tuo lobelia on tosi monipuolinen kukka, kun istuttamaan alkaa, ne häviää mikä minnekin päin puutarhaa ja aina ne loppuvat kesken. Vielä on kasvatusaikaa kaksi kuukautta, ja ehtii kylvämään kupsahtaneiden tilalle jotain muuta. Krassi on hyvä paikkauskasvi melkein joka paikkaan, sitä laitan aina varmuuden vuoksi. Toivottavasti saat taimipoltteen nujerretuksi jollain konstilla, hyviä kasvatuksia sinnekin päin, ja ihanaa kevät-aikaa :)

  VastaaPoista

Iloisen onnellista, lupsakkaan leppoisaa,
hymyävän herttaista, rauhallisen rentouttavaa,
nauravan hyväntuulista päivää Sinulle! Kiva kun vierailit sivullani!