Kesätunnelmaa

Kesätunnelmaa

torstai 3. tammikuuta 2019

Siemenkirje 201928.2.2018

 
 Käsi ylös, ketä kevättää?
Minua ainakin
ja varmasti monia, monia muita, etenkin
viherpeukalouteen taipuvaisia ihmisiä.
Monissa blogeissa olen ollut huomaavinani
ainakin tietynlaista liikehdintää
 jos ei nyt ihan kylvöihin
niin ainakin  kevään ja kesän  suunnittelemiseen.
Joku on myös ennättänyt tehdä ensimmäisen siementilauksenkin.
Minäkin tein eilen ja laskeskelen päiviä,
milloinhan lähetys mahdollisesti tulisi kotiin.
 

11.9.2016

 
Joskus siemeniä on pussissa niin paljon, että kaikkea ei millään voi kylvää - tila ei riitä tai ei tarvitse niin paljoa, tai vaikkapa vain mieli muuttuu. Viime vuoden tammikuussa laitoin liikkeelle siemenketjukirjeen juuri tällaista tilannetta varten. Kirjeen tarkoituksena on kierrättää siemenkirjettä ihmiseltä toiselle, ja ottaa sieltä siemeniä, joita tuntee tarvitsevansa ja laittaa tilalle jotain itselle ylimääräisiä. Kirje kulki pitkin poikin Suomenmaata, palautuen sitten takaisin minulle heinäkuun alussa. Koska siemeniä oli paljon jäljellä, laitoin kirjeen vielä toiselle kierrokselle samojen osallistujien kesken.
Nyt juuri ennen joulua se palautui sitten taas takaisin minulle.
 
 
14.2.2017


 Pohdin mielessäni, mitä kirjeelle tekisin - sisälsihän se paljon siemenpussukoita, mitkä aivan varmasti olisivat haluttuja, ja mikä parasta - paketista voi ottaa vain tarvittavan määrän eikä siemeniä mene hukkaan.


28.2.2018

Nyt sitten iloisiin uutisiin:
Siemenkirjeen  elämä jatkuu ja sen seuraavaksi alullelaittajaksi lupautui Hillevi Maatiaiskanasen Elämää- blogista. Lähetän siemenpaketin hänelle, ja yhteydenotot tapahtuvat sitten hänen bloginsa ja sähköpostinsa kautta. Ja HUOM! Vielä ei kannata ilmoittautua, vaan vasta sitten kun hän on asiasta postannut.

 
10.4.2018
 
Siemenpaketti sisältää runsaasti eri bloggaajilta yli jääneitä siemeniä, esim.
 
* Ritarinkannus
* Erilaisia unikoita
* Kevätesikko 
* Tähkäkeijunkukka
* Kuukausimansikka
*Koruköynnös
*Kirjorevonhäntä
* ynnä muiden perennojen,
kesäkukkien ja vihannesten siemeniä
Lista täydentyy tietenkin koko ajan,
mitä useammalle kirje lähtee.
 
 
13.9.2018
 
Kiitos, Hillevi
kun lupauduit siemenkirjeen seuraavaksi yhteyshenkilöksi
ja näin varmistit siemenkirjeen jatkumisen myös tälle  kasvukaudelle!7.10.2018
 
Minä puolestani kiitän lämpimästi kaikkia viime vuoden siemenkirjeeseen osallistuneita bloggaajia
ja muitakin asiasta kiinnostuneita. Oli oikein kiva olla alullelaittajana, ja huomasin että tarvetta ja halukkuutta tämmöiselle on vieläkin joten luovutan paikan nyt seuraavalle.
 

14.9.2018
 
 Toivotan kaikille vuoden 2019 siemenkirjeeseen osallistuville
oikein antoisia paketin rapisteluhetkiä,
sitten kun kirje on alulle laitettu ja
 se omaan postilaatikkoon kolahtaa.
 
 
10.4.2018
 
Olehan kuulolla siis Maatiaiskanasen Elämää- blogissa!
Nautitaan sydämen kyllyydestä tulevasta kasvukaudesta!
- Tuulikki
 
 
10.4.2018


 (Kaikki kuvat ovat omista siemenkasvatuksistani eri vuosilta)

20 kommenttia:

 1. Luin viime vuonna eri blogeista tuosta siemenkirjeestä ja kiittelin mielessäni loistavan idean keksijää. Nyt voinkin kiittää sinua suoraan hienosta ideasta.
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti Kaija. Viime vuoden aikana huomattiin kirjeen tarpeellisuus, ja moni siemenpussukka vaihtoi omistajaa, mikä oli ihan huippujuttu. Tänä vuonna otetaan taas uusiksi, koska siemeniä jäi.
   Kiitos kommentista ja mukavaa viikonloppua myös sinne.

   Poista
 2. Olin ihan otettu, kun pyysit minua jatketaan tätä hienoa ideaa <3 Jään pakettia odottelemaan ja piakkoin sitten päästään siemenkirjeen kanssa tositoimiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu, että jatkaja löytyi - muhkea aloituspakkaus odottaa matkaan pääsyä, ja varmasti innokkaita osallistujia löytyy. Paketti lähtikin kirjeenä, joten alkuviikosta on siellä :)
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 3. Siemenkirje on loistoidea. Viime vuonna en ehtinyt sinun laittamaasi kirjeeseen mukaan, kun vasta aloittelin bloggaajana, mutta pitääpä nyt seurata silmät tarkkana Maatiaiskanasen elämää :) Kasvimaalla varsinkin olisi nyt tilaa uusille kokeiluille, sillä jätän perunan pois suunnitelmista. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tänä vuonna ehdit mukaan, olehan siis kuulolla. Ja mukava kuulla että aiot laittaa perunamaan tilalle paljon uusia kokeiluja, jännää..
   Kiitis, Minna ja mukavaa viikonloppua sinne!

   Poista
 4. Täällä on kaksi tassua pystyssä - kevättää oikein vietävästi! Ensimmäinen siementilaus jo lähti, muutaman teen vielä - äärimmäisen maltillisesti! Voi miten odotankaan tilauksen saapumista! Siemenpussukoita on kiva helistellä ja haaveilla kasvatuksista.

  Siemenkirje oli tosi kiva juttu, jään odottamaan Hilun postausta!

  Oikein mukavaa alkanutta haaveilukautta ja viikonloppua myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, arvasin että sielläkin ollaan kevättouhut mielessä :) Hyvä onkin tehdä suunnitelmat ajoissa - ja muistiinpanotkin auttavat huimasti! Minäk8nntein eilen ihan pienen tilauksen, ja varmasti se tuleekin pian kun vielä ei varmasti ole tilausruuhkaa.
   Hieno juttu, olehan sinäkin kuulolla jotta pääset mukaan!
   Oi, haaveilukausi! Sitähän tämä aika juuri onkin!
   Kiitos niin paljon Saila ja oikein leppoisaa viikonloppua sinne <3

   Poista
 5. Siämenketjukirije oli loistojuttu :) Kiitos siitä! Siinä oli ihan törkiän palio erilaasia siämeniä, olinhan listan häntäpääs. Löyrinki montaa sorttia, miten olisi kait koskaa koko pussia ostanu, mutta otin ny ku voi muutamalla siämenellä kokeella. Ja sellaasiaki löytyy miten ollu kaupas nähäny. Ny yritän pärijätä näillä siämenillä. Hyviä kylyvöjä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinullekin osallistumisesta, aivan huippua! Siemeniä oli kirjeessä aivan laidasta laitaan, sellaisiakin mitä ei kaupoista tahdo löytää. Ja tosiaan harvoin siemeniä tarvitsee koko pussillista joten loput voi pistää kiertoon. Itse otin sieltä monivuotisten siemeniä, joten hankikylvöjä voisi taas laittaa. Kyllä nyt tuntuu vahvasti siltä, että talvihorroksesta heräillään pikku hiljaa .. :))

   Poista
 6. Kevättää ja ihan kunnolla. Sitä tautia taitaa olla enenevässä määrin liikkeellä. Tulin tänne blogiisi tsekkaamaan, mitä kirjasit menneen vuoden tomaateista, sillä tarkoitukseni on tehdä kevään tomaattikylvösuunnitelma. Muiden vinkit ovat kullanarvoisia.
  Mukavaa, että Hilu otti siemenkirjeprojektin itselleen. Taidan tällä kerta jäädä pois kirjeestä, sillä olin kahdessakin mukana ja niistä on omien varastojen lisäksi riittävästi siemeniä jäljellä. Toivottavasti siemenkirjeestä tulee vakituinen kevättempaus, sillä siitä on ollut paljon iloa ja sieltä löytyy ideoita vähän jokaiselle. Kiitos siis sinulle, että laitoit idean käytäntöön.
  Oikein antoisia kylvömietteitä ja -hetkiä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla että sielläkin kevättää, eikä ollutkaan mikään yllätys :) Siemenluetteloista se alkaa - tänä vuonna ei muuten tullut yhtään luetteloa ennen joulua, kummallista..
   Itselläkin on tarkoitus käydä muiden muistiinpanoja tsekkaamassa ennen tilausten tekemistä, tomaattipostaukset ovat niin tarpeen ja saa vähän osviittaa mitä kannattaa tänä vuonna tilata. Osa tulee olemaan samoja varmoja, ja loput uusia hankintoja vinkkien perusteella.
   Hilu on ottanutkin innokkaasti siemenkirjeen hoitoonsa, ja sitä toivoinkin ja sen arvasin, hieno juttu! Hyvä kun tähteeksi jääneet siemenet menevät toivottavasti tarpeeseen, ja mahdollisimman moni pussukka vaihtaa omistajaa.
   Kiitos myös sinulle, kiva kun olit mukana.
   Mukavia suunnitteluhetkiä myös sinne!

   Poista
 7. Minä olinkin mukana toisessa siemenkirjeessä. Mukavaa oli ja nyt keväällä odotellaan mitä on itänyt. Istutin ne kaikki syksyllä omaan penkkiin .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno juttu että siemenkirjeestä oli hyötyä sinullekin, ja keväällä voi sitten odotella tuloksia :) Kiva kun olit mukana!

   Poista
 8. Hieno idea tuo siemenkirje, kun kevättä kohti mennään. Minuakin vähän kevättää, vaikka ostan kesäkukat. Kasvimaalle kylvän siemeniä miltei hartaudella. Niin hyvältä se tuntuu.

  Mukavaa viikon alkua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taas kevät hiipii, ensin mieleen ja sitten auringon myötä ihan konkreettisesti. Kasvimaan teko ja kylvöt - melkein parasta kesän alussa! Ihana kuulla että sinäkin kasvatat syötäviä itse.
   Mukavaa viikkoa sinnekin!

   Poista
 9. Kiitoksia vielä ensimmäisestä siemenkirjeestä, kiva että se sai jatkajan. Hyvä aloituspaketti siemenkirjeelle on ainakin kertynyt :) Uusia siemeniä odotellaan täälläkin, vaikka taisin itselleni ennakkoon puhua, ettei uusille siemenille ole tänä vuonna tarvetta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi kun olit mukana! Juu taisin minäkin tehdä siementilauksen, tai oikeastaan kaksi. Aina on mukavaa kokeilla jotain uutta, siinä on jotain pientä jännitystä, uteliaisuutta.

   Poista
 10. Siemenkirje on kyllä huikean hieno idea! Täytyypäs minunkin ihan harkita mukaan lähtöä, vaikka pitäisi rajoittaa kylvöjä. Niitä on välillä niin paljon, ettei kiireisenä kesänä meinaa ehtiä hoitaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta, siemenkirjeessä ylimääräiset siemenet vaihtavat kätevästi omistajaa. Joskus on kyllä aika vaikeaa päättää, mitä jättää pois..
   Kannattaa osallistua, jos mukaan vielä mahtuu.

   Poista

Iloisen onnellista, lupsakkaan leppoisaa,
hymyävän herttaista, rauhallisen rentouttavaa,
nauravan hyväntuulista päivää Sinulle! Kiva kun vierailit sivullani!