Kesätunnelmaa

Kesätunnelmaa

torstai 13. syyskuuta 2018

Tavallista elämää + kirja-arvontaKevään korvalla sain palautetta eräältä lukijalta (ei bloggaaja) liian positiivisesta linjasta postauksissa - ”. . eihän elämä voi olla vain yhtä ihanuutta, autuutta, päivänpaistetta ja hyvää oloa, takana täytyy olla jotain muuta . .”Tämäntapainen viesti - sanamuotoa en muista mutta meni jotenkin noin - jäi mietityttämään olenko kenties ollut postauksissani liian yltiöpositiivinen. En ole, mielestäni. Blogini sisältää runsaasti kukkakuvia jotka edustavat elämän kauneutta, ja toivottavasti sitä, ettei kaikki ole itsestäänselvää elämässä, vaan jokaisen kukkasenkin takaa löytyy jonkinlainen määrä työtä, ja paljon suunnittelua sekä rahanmenoakin.


 

 Mutta päällimmäisenä on ilo, kasvatuksen ilo. Siksihän sitä näitä juttuja jaksaakin tehdä. Tämä blogi ei käsittele kaikkia elämän osa-alueita, enkä usko että kenenkään muunkaan. Olisi liian laaja-alaista ottaa kaikki elämän osa-alueet mukaan, melkein mahdotonta. Siksi olen rajannut tämän blogini puutarhapainotteiseksi, jota se suurimmaksi osaksi onkin. Elän ihan tavallista työssäkäyvän ihmisen arkea, joten mitään ihmejuttuja ei oikeastaan elämässäni edes tapahdu.


 
 
Hienoa, että blogimaailmassa
on niin paljon erilaisia blogeja,
ja aivan varmasti jokainen niistä
on kirjoittajansa näköinen.
 Jotkut arkiset asiatkin ovat juhlaa, esimerkiksi kun on pitkään suunnitellut tekevänsä jotain
mieleistä, mutta aikaa ei kertakaikkiaan arjesta ole liiennyt. Eikä aina jaksakaan, eikä tarvitsekaan jaksaa. Sellaisista asioista on mielekästä tehdä postaus.


 

Onni löytyy arjesta. Sitä ei tarvitse lähteä erikseen etsimään. Minulla elämän perusasiat
 ovat hyvin - tarvitsenko enempää? Mitä ajattelet tämmöisistä lauseista?
Ja nyt niihin arkisiin asioihin. Tänään(kin) ajattelin laitella kuvia tavallisesta arjestani, ja tokihan muutama kukkakuvakin joukkoon eksyi.


 

Olen pitkin syksyä jemmannut keräämiäni marjoja pakasteeseen mehuksi keittämistä varten. Tänä syksynä en säilö mehuja lasipulloihin kellariin, vaan pakastan. Siis pakastetut marjat takaisin pakkaseen mehuksi keitettyinä. Ei kuulosta vitamiinien kannalta ihan järkevältä, mutta parempi näin kuin että marjat olisivat jääneet pensaisiin lintujen syötäviksi. Lisäksi marjoista irtoaa mehu paremmin, kun ne on ensin pakastettu.
Tänään olikin se suunniteltu päivä, vapaapäivä töistä. Aamusella keittelin kotona kattilallisen
puolukkahilloa, sitten hipsin ylämökkiin mehua keittelemään, mukana radio, eväät ja sokerit.
Edellisiltana olinkin jo varannut kaikki muut tarvittavat välineet hollille. Täällä on mehustimen pohjaan sopivampi hellan levy, joten sähköä säästyy, lisäksi vesi tulee omasta kaivosta vaikka tässä hommassa veden kulutus ei olekaan suuri.
Puolukoita tuntuu olevan ainakin täälläpäin ihan hurjasti, joten ehkä vähän myöhemmin kerään ja
keitän niistä lisää mehua.
Tänään on kovin myrskyinen päivä, joten toivon ettei sähköt katkea. Silloin on vaan kerättävä kimpsut ja kampsut ja lähdettävä kotimökkiin puulieden ääreen. Toivottavasti niin ei käy. Kirjoittelen tätä mehustuksen lomassa, koska tässä on mukavasti aikaa.

 
 
 
*  *
 

Ja nyt sitten toiseen aiheeseen, eli arvontaan.
Arvonnan säännöt:

* Arvontaan osallistuvat vain blogini kirjautuneet lukijat. Lukijaksi pääsee myös arvonnan aikana blogin sivupalkista kohdasta ”lukijat”. Yksi arpa/kirjautunut lukija.
*. Arvonta alkaa nyt ja päättyy viikon päästä torstaina 20.9.2018
*. Palkinto postitetaan vain Suomeen.
*  Voittajan yhteystiedot löytyvät toivottavasti blogista, tai muuten vastauksesta.
*  Kommenttikenttään toivon (ei pakollinen) mielipiteen, ja kysymys kuuluu: Millainen on hyvä blogi?

Palkintona ruokatoimittaja, -valokuvaaja, jauhopeukalo ja bloggaaja Mari Moilasen ”Taikinakirja”.

 
 
 
Miltäs kuulostaa
mustikkaleipävanukas?
tiramisulotta?
appelsiiniritarit tai
punajuuripiiras ?
 
 
Kirjan kuvaus takakannesta:
Piirakoita, pannukakkuja, leipävanukkaita ja vaikka mitä muuta. Taikinakirja tarjoaa kekseliäitä luottoreseptejä arkeen ja juhlaan. Maistuvia herkkuja voi kirjan ohjeilla tehdä moneen makuun, sillä samasta taikinasta muokataan niin suolaista kuin makeaa erikoisruokavalioita noudattamalla.
Kirja on itse ostettu eikä ole maksettu mainos.

Mukavaa viikon jatkoa, ja onnea kaikille arvontaan osallistuneille!


 
 
 

58 kommenttia:

 1. Hyvässä blogissa on tarinoita, ohjeita ja myös juttuja pieleen menneistä asioista. Blogissa voi kysellä neuvoja johonkin mieltä askarruttavaan pulmaan ja niin täytyyhän siellä olla paljon kuvia. Mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielipiteestäsi. Monipuolinen blogi kiinnostaa monenlaisia ihmisiä ja aiheuttaa keskustelua puolin ja toisin, kuvat myös täydentävät kerrontaa.
   Onnea arvontaan.

   Poista
 2. Sinun blogisi on aivan ihana ja niin kaunis ulkoasultaan. Minun kukkahullun mieli jotenkin rauhoittuu kauniita kukkia katsellessa. Olet topakka emäntä, kun jaksat mehuhöyrystimellä tehdä mehua. Minä en jaksa enkä ehdi. Kaikki liikenevä aika menee sienimetsässä. Hyvä arki on parasta elämässä. Eipä minullekaan tapahdu kovinkaan erityisiä asioita. Tasaista elämää. Siksi kirjoitankin minua kiinnostavista asia-aiheista. Arvonnassa mukana. Säilönnän iloja sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, Marja. Kukat tosiaan rauhoittavat mieltä, ja joskus oikein kaunista kukkaa katsellessa ihmettelee, miten luonto on ihmeellinen.
   Sinulla on mukava ja hyödyllinen harrastus tuo sienestys, tuo hyvän lisän kasvissyöjän ruokapöytään.
   Tavallinen arki on parasta, juhlat ovat sitten erikseen. Mukava on välillä käydä toisenlaisissakin blogeissa, eri aihepiireissä.
   Onnea arvontaan.

   Poista
 3. En lähde nyt toistamaan sanojasi mutta olen aivan samaa mieltä kanssasi blogikirjoituksista. Olen myös rajannut blogikirjoitukseni käsittelemään käsitöitäni, siis tilkkutöitä joita nykyään pääsääntöisesti teen. Toki joskus kirjoitukset "lipsahtavat" vähän muuallekin:)
  Blogeja on tietenkin monen aiheisia ja niin saa tietysti ollakin. Jokainen voi kirjoittaa siitä aiheesta mistä haluaa:)
  En ole myöskään koskaan ajatellut että blogisi olisi liian positiivinen vaan mielestäni kerrot aivan tavallisia arkisia asioita liittyen blogisi nimeenkin:) Jatka samaan malliin vaan, mielenkiinnolla sitä käyn usein lukemassa. Kanajuttuja voi olla kyllä enemmänkin!!;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla että sinäkin olet samaa mieltä, ja onkin ihan suotavaa että niitä ”lipsahduksia” sattuu. Aina ei malta pitäytyä vain yhdessä aiheessa, eikä bloggauksessa ole mitään sääntöjä ellei itse niitä itselleen aseta.
   Mukava laittaa jotain lainattuja aforismeja kera kukkakuvien, - kun niitä kuitenkin aina silloin tällöin luen ja pohdiskelen - muidenkin luettaviksi.
   Tipuset ova ihan mahdottoman mukavia, mutta kuvaaminen on haasteellista kun eivät ole paikallaan yhtään eli neljää kanaa ei tahdo saada kuvaan liikkumatta ;) Kohta tiput muuttavat sisäkanalaan, joten pitäisikin käydä haastattelemassa niitä..
   Kiitos Irma kommentista, ja onnea arvontaan.

   Poista
 4. Rehellinen ja aito blogi, ei sellainen kiillotettu joka ei vastaa todellisuutta yhtään. Arvonnassa mukana
  Sarianna.saari95@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri, olen samaa mieltä. Kaunis kiitos mielipiteestäsi ja onnea arvontaan, Sarkku.

   Poista
 5. Itse tykkään lukea blogeja, joista löytyy tietoa ja pikkuvinkkejä itseäni kiinnostavista asioista ja aihealueista.
  Bloggerlukijana mukaan arvontaan.
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri itseä kiinnostavia aiheita tuleekin luettua, olkoon miltä elämän aihealueelta tahansa. Kiitos kommentista, Teija ja onnea arvontaan.

   Poista
 6. Tämä on todellakin vain minun mielipiteeni, mutta kohtaan työssäni haastavia, vaikeita, surullisiakin asioita - toki valtavan iloisiakin, mutta minulle blogien lukeminen on vapaa-aikaa ja voimavaroja lisäävä, ei kuluttava asia. Niinpä kauniit kuvat, iloiset onnistumiset, hauskat kirjoitukset tekevät minulle hyvän blogin. Joku toinen saa olla aivan eri mieltä. Sinun blogiasi on ilo lukea, ja innostun itsekin kokeilemaan, kun katselen kuviasi ja luen blogiasi. Minullakaan ei ole tapana kirjoitella ikävistä asioista, vaikka niitä varmastiminunkin elämässäni on ja tulee olemaan. Taikinakirjaa tavoittelemaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Se on totta että haluaa vapaa-ajallaan irrottautua työasioista, ja silloin positiiviset asiat ovat paikallaan - voimavaroja lisäävä tekijä. Kiva kuulla että tykkäät lukea juttujani, vaikka joskus hirvittääkin painaa ”hyväksy”-nappulaa, että onkohan tullut löpistyä ihan turhanpäiväisyyksiä. Tykkään kokeilla kasvimaailmassa kaikenlaista, utelias kun tuo mieli tuppaa olemaan. Onnea sinulle arvontaan!

   Poista
 7. Jätä omaan arvoonsa vaateliaat kommentit blogin sisällöstä. Positiivisuudessa ei ole yhtään mitään vikaa :-)

  En osallistu ihanaan arvontaasi, sillä minä en leivo. En osaa enkä edes yritä :-)

  Ihanaa syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, en aio linjaani muuttaa kommenttien vuoksi, koska minulla on positiivinen perusluonne mutta se ei sulje sitä pois etteikö vaikeitakin asioita olisi ja niitä osaisi käsitellä.
   Kiitos oikein paljon kommentista, arvostan sitä!

   Poista
 8. Mukana arvonnassa! Hyvstä blogistä välittyy aitous ja inhimillisyys. Enimmäkseen blogeista etsii iloa ja virkistystä, uusia ideoita.. mutta usein myös pysähtyy elämän raadollisuuden ja kivun äärelle.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvon osasit luonnehtia blogin, juuri noinhan se on! Ei tuohon voi enää lisätä mitään :)
   Kiitos kommentista ja onnea arvontaan, Marja-Liisa.

   Poista
 9. Pakko kommentoida, vaikka en osallistu arvontaan (en leivo enkä nykyään syö viljoja). Positiivinen perusvire paistaa blogistasi läpi ja saa paistaa. Se on ihanaa. Vaikka et hirveästi kerro perheestäsi, olen huomannut, että teillä on onnellinen avioliitto. Miehesi osaa tehdä vaimonsa onnelliseksi (mm. toteuttamalla vaimon haaveita puutarhassa) ja siitähän tulee silloin onnelliseksi koko perhe. ♥ Positiivisuus tekee hyvän blogin. Itse en pidä esim. kiroilusta blogeissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidätkö kokonaan viljattoman ruokavalion? Minä taas pärjäisin pelkillä viljoilla, olen suurkuluttaja!
   Alun pitäen kun aloin blogia kirjoittaa, oli kukkaset ensisijaisesti mielessä, mutta kun muutakin mukavaa elämässä on, miksei niitä jakaisi blogissa.
   Suht onnellisia ollaan, suuria riitoja ei ole koskaan koska elämä soljuu totutuissa uomissaan, ollaanhan oltu yhdessä yli 36 vuotta joten särmät on hiottu ajat sitten. Mies kyllä tuppaa toteuttamaan kaikki haaveeni, varmaan siksi kun en edes esitäkään mitään utopistisia haaveita mitkä olisi hankala toteuttaa. Nyt on mukavaa seurata aikuistuneiden ja perheellisten tyttärien elämää - mitä vaikutteita he ovat saaneet lapsuudenkodistaan ja se on niin palkitsevaa <3
   Kiitos mukavasta kommentista Pauliina, ja onnea arvontaan.

   Poista
  2. Terveyssyistä olen jättänyt viljat, maidon ja sokerin, kaikki E-koodit ym. Voi olla, että jotakin entisestä saan joskus takaisinkin, mutta epäterveellisiä ruokia en takaisin halua :)

   Poista
  3. Hieno juttu, Pauliina 👍🏻

   Poista
 10. Positiivisuutta ja iloa tarvitaan aina! Osuit aivan oikeaan siinä, että hyvä blogi on tekijänsä näköinen, persoonallinen ja ilmeikäs. Sinun blogisi tuo esiin iloisen ja myönteisen asenteen ja taidon löytää kauneutta monista pienistä yksityiskohdista. Tämä mehun keitto on hauska arkinen veto upeiden kukkakuviesi viereen! Tänne kurkistellessä tulee aina iloiselle mielelle!
  Osallistun arvontaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan blogin pitää ehdottomasti olla tekijänsä näköinen, vaikka aihepiiri olisi millaainen. Positiivisuutta tarvitaan aina, se auttaa jaksamaan ja vie eteenpäin. Kiitos ihanasta palautteesta, sinun kommenttisi ovat aina niin kannustavia. Kukkakuvieni ihan perimmäisenä tarkoituksena on saada kaikki huomaamaan kukkien kauneus, ja se että mitä kaikkea voikaan kasvattaa itse. Siitä ajatuksesta lähti siemenkirjekin matkaan..
   Onnea arvontaan Pirkko.

   Poista
 11. Mukana arvonnassa :) hyvä blogi on positiivinen ja monipuolinen !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Ronja ja onnea arvontaan :)

   Poista
 12. Positiivisuus ja positiivinen elämänasenne on aina hyvä asia. Se välittyy ja tuo iloa myös kanssaihmisille. Ainakin pitäisi. Olen kanssasi täysin samaa mieltä, että onnellisuus muodostuu usein hyvin pienistä, arkisista asioista.
  En nyt osallistu arvontaan, sillä leivon tosi vähän. Olen ollut vähähiilihydraattisella ruokavaliolla jo useamman vuoden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneen ei tarvitse kultaa, timantteja eikä palatsia, vaan tosiaan ihan yksinkertaisia asioita mitkä jokainen voi saavuttaa. Ilo tuppaa olemaan semmoinen luonnonvara, joka tarttuu 😁
   Kiitos Kruunu Vuokko kommentista ja hyvää illanjatkoa.

   Poista
 13. Mielestäni hyvä blogi on rehellinen, bloggaaja kirjoittaa asioita, joista pitää, jotka ovat lähellä sydäntä - mahdollisesti innoittavat kaikkia muitakin. Aikonaan löydettyäni blogisi ihastuin juuri innokkuuteesi kasvattamiseen, kukkien kauneuteen, vilpittömään kokeilunhaluun ja sydämellisyyteesi!

  Blogi voi tuntua yltiöpositiiviselta, mutta jos asioita tarkastellaan lähemmin niin onhan arki kaikilla, työ, askareet kotona, ehkä sairaudet, huolet. Mutta varmaan jokaisella on joku asia joka kannattelee, joka kiinnostaa, joka nostaa ja vie eteenpäin. Meillä se on tarhurointi - ikuinen ilon lähde, jutun juuri, mielihyvä ja onni. Sen tietää vain sielunkumppani! Nautitaan tästä! Nyt on aika korjata satoa, pian on aika talvilevon - ei ihan vielä ja sitten taas siemenluettelot kolhtavat postilaatikkoon...voi tätä onnea!

  Mukana arvonnassa!

  Kaikkea hyvää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On helppo pitää blogista, josta huokuu ihmisen mielenkiinto joihinkin asioihin, mitkä ovat hänen sydäntään lähellä. Blogin kirjoittaminen on juuri hyvä keino saada ilmaista itseänsä sanoin ja kuvin.
   Tähän väliin on ihan pakko todeta että minulle tuo kukkien kasvatus on kai kasvanut selkärankaan kiinni, koska tänäänkin olin vähällä laittaa kokeiluun keräämiäni sinitähtösen siemeniä josko ne lähtisivät sitten keväällä varmasti itämään. Kylvömultaakin ostin jo. Ai että.. ehkä koklaankin..
   Ihana sinä Saila sielunkumppani, ymmärrät ihan varmasti :)
   Nautitaan tästä vuodenkierrosta, kohta on levon aika, ja se ollaankin ansaittu <3 <3
   Ihana kommentti, kiitos! Onnea kivan kirjan arvontaan!

   Poista
 14. Siis täh!? Olipa siinä kommentti. Eihän plokia oo pakko lukia jos ei kerran tykkää.
  Itte luen pääsääntöösesti puutarhapainotteesia plokia, ne kiinnostaa enite, eikä muihin oo oikee aikaakaa. Kuvat on tiätenki tärkeetä ja jos tekstihin on ujutettu joku tiaronjyvänen, son plussaa. Jokaasen pitää teherä kuitenki omannäkööne ploki. Sehän olis aivan kauhiaa, jos kaikki olis samanlaasia.
  Mullaki o maija pöyrällä orottamas innokasta mehustajaa. Mistähän seki löytyys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoon sulle haasteen. Käyppä kurkkaamas.

   Poista
  2. Niinpä,pakko ei ole lukea jos ärsyttää..
   Puutarhablogeissa kuvat ovat tosiaan tärkeitä, samoin hyvä lisä on jokunen oma kokemus tai näkemys, tietoa kun tahtoo aina lisää.
   Kyllähän hymyilytti tuo sinun toteamuksesi että mistähän se mehunkeittäjä löytyisi :D:D
   Kävin kurkkaamassa haasteen, vähän sitä olinkin jo odotellut.. Kiitos sinulle, Navettapiika.

   Poista
 15. Blogi saa olla tekijänsä oloinen. Minäkin haluan viljellä positiivisuutta ja hyvää mieltä, voiko sitä olla liikaa, tuskin. Jokainen saa kertoa mitä haluaa ja jakaa muiden kanssa ikävämpiäkin asioita, jos haluaa. Elämään kuuluvat monet kirjot. Blogisi on aivan ihana ja puutarhaharrastuksesi sellainen, jota en voi kuin ihastuksissani ihmetellä. Olen mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Positiivisuutta ei tosiaan koskaan ole liikaa. Jokainen saa kirjoittaa juuri sellaista blogia kuin haluaa, ja kommentointikin vapaata jos bloggaaja niin haluaa. Ihana kuulla että tykkäät blogistani, positiivinen palaute kantaa ja auttaa jatkamaan, kiitos Ansu <3
   Onnea leivontakirjan arvontaan.

   Poista
 16. Hyvä blogi sisältää paljon kuvia ja on jollakin tapaa omaperäinen :)

  anniina.lang96@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin kuvailtu, olen samaa mieltä. Omaperäisyys on plussaa.
   Onnea arvontaan Anniina.

   Poista
 17. Omituinen lausahdus, joka kannattaa jättää omaan arvoonsa. Ehkä kommentoijalla oli huono päivä. Kenenkään blogiahan ei ole edes pakko lukea, ellei itseä miellytä. Positiivisuudessa ei ole mitään pahaa. Päinvastoin, sitä voisi maailmassa, myös somemaailmassa olla enemmän. Enkä kyllä blogissasi ole mitään yltiöpositiivisuutta edes huomannut, vaan normaalia elämänmakua sopivasti siroteltuna kukkaisjuttujen lomaan. Jatka huoleti entiseen malliin.

  Minusta hyvä blogi on sellainen, jota lukee ja katselee mielellään. Ei ole yhtä tiettyä oikeanlaista mallia, vaan tilanne vaihtelee aiheen ja oman mielialankin mukaan. Moni blogi on vuosien aikana tullut tärkeäksi ehkä siksi, että niistä välittyy kirjoittajan persoona ja vaikka kyseistä henkilöä ei olisi koskaan tavannutkaan, tunneside on syntynyt. Kivan blogin postauksia odottaa ja pitkänkin tauon jälkeen niitä lukee ilolla.

  Ehdottomasti mukana arvonnassa, sillä leivon mielelläni ja uudet ideat ovat aina tervetulleita.

  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan kaikkea ei aina pidä niellä suoraltakädeltä, eikä aina pureskellakaan. Mitä lie kirjoittajan mielessä liikkunut.
   Joskus sitä pysähtyy katsomaan eteen ja taakse, ja tämä aika oli juuri sellainen. Vaikka postauksen takana ei ollut ajatuksena pyytää arvioimaan blogiani, mukavia kommentteja on aina kiva lukea. Tietää ainakin varmasti että kannattaa jatkaa - joskus vaan on niin paljon muuta ettei postauksia ehdi tekemään ja silloin laittelee asioita paperille jemmaan myöhempää käyttöä varten.
   Blogimaailmassa tapaa juurikin ihmisiä, joihin tulee tietty tunneside vaikka fyysisesti ei olisi tavattukaan, ja se on juuri sitä bloggaamisen parhainta antia. Kiitos sinulle kommentista, ja onnea arvontaan Between.

   Poista
 18. Tulin vastavierailulle ja myös lukijoiden joukkoon ja arvontaan mukaan :)
  Pidä ehdottomasti kiinni positiivisesta linjasta! Sitä on ihan liian vähän maailmassa nykyään. En ymmärrä miksi niin paljon huudellaan elämän nurjan puolen perään, omaa itseäänkö sillä joku yrittää pönkittää, kun toisten elämistä haluaa niitä kaivella? Tottahan jokaisella on omat ongelmat ja itse en ainakaan niitä halua kaikkien nähden ruotia. Hankalien asioiden keskelläkin voi nähdä kauneutta ympärillä ja toisten onnenhetkistä iloitseminen saa omankin mielen onnellisemmaksi. Kateus vaan vie ilon elämästä. Jatka siis positiivisella linjalla ja ihanaa lukea, että olet onnellinen elämääsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi,SariHanne! Ja onnea arvontaan!
   Totta on, kiten sanoit että elämä ei varmasti kenelläkään ole pelkkää päivänpaistetta, huolia ja murheita on jokaisella mutta kaikki eivät halua niitä kaikkien nähden ruotia. Toivottavasti iloiset asiat ovat kuitenkin päällimmäisenä, sitä toivotaan kaikille. Linjaani en muuta negatiivisten kommenttien perusteella, vaan päinvastoin etsitään enemmän niitä hyviä asioita elämässä. Kiitos SariHanne (ja muutkin kommentoijat!) niin mukavasta ja asiallisesta kommentista <3 Ihanaa lauantai-iltaa!

   Poista
 19. Olipa hassu kommentti. En ikimaailmassa ajattele, että blogi heijastaisi jotenkin täydellisesti kirjoittajan elämää - tottakai blogissa näkyy vain yksi kulma, yksi aihealue. Ja puutarhablogit ovat mainio paikka kirjoittaa ja lukea niistä ihanista, kepeistä, inspiroivista asioista.
  En osallistu arvontaan, koska leivon hyvin harvoin (vaikka vesi tuli kyllä kielelle kirjan kuvien katselusta :)), mutta vastaan mielelläni kysymykseesi. Minusta hyvä blogi on kirjoittajan näköinen ja siitä saa paistaa persoona jollain tapaa läpi.
  Blogissani on sinulle "Millainen puutarhuri olet" -haaste. Olet ehkä jo saanut sen joltain. Ajattelin kuitenkin, että olisi kiva lukea vastauksiasi haasteeseen.
  Hyvää viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään voi kuvitella että olisi sellaista bloggaajaa, joka ihan kaiken jakaisi lukijoiden kesken. Mutta olisihan sekin ihan ok, jos sellainen löytyisi, jokainen tekee ihan miten haluaa.
   Kyllähän tämä blogimaailma on avannut uusia erilaisia ovia, ja sitten tämän valokuvausharrastuksen vuoksi on näkymiä alkanut katsoa eri tavalla. Mitenhän sitä oppisi hyväksi kuvaajaksi, varmaan vain harjoittelemalla uutterasti..
   Kiitos kovasti haasteesta, toisten haasteita lukiessa olenkin jo hahmotellut vastauksia mielessäni joten haaste on todella mielenkiintoinen ja mukava toteuttaa. Annetut vastausvaihtoehdot helpottavat kovasti blogin kirjoittamista, hieno juttu! Tartun haasteeseen sopivana hetkenä.
   Leppoisaa illanjatkoa Piparminttu.

   Poista
 20. Mukavoo blogia kirjoittelet ja on tainnu huono päivä sattuu tuolle kommentoijalle. Mie luven mielelläni näitä blogeja ja siultakin oon suanu hyviä neuvoja ongelmaan. Positiivisuus on hyvä piirre immeisessä.
  Mukavia syksysiä päiviä.

  Mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla kehuista, olen kyllä vähän huono ottamaan kehuja vastaan - mutta hyvältähän se tuntuu <3
   On niin mukavaa jakaa toisillekin joku juttu noissa kukkahommissa, jonka on sattunut vaikka ihan vahingossa oivaltamaan, tai sitten ihan kokemuksen kautta - kaikki hyvä kannattaa pistää eteenpäin. Alkuun laittamassani siemenkirjeessä se asia konkretisoitui ihan todella!
   Mukavaa lauantai-illan jatkoa ja onnea arvontaan, Ulla.

   Poista
 21. Tavallinen arkikin voi olla juhlaa. Silloin se viimeistään tajuaa, kun sen menettää. Meillä syötiin marjoja se verran, kun jaksettiin. Ilolla annan lintujen syödä loput. Meikä on sellainen höperö eläinten ystävä. Heh, mehut ostan sitten kaupasta. Välkkyä, vai mitä? Mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut, tavallista arkeakin on hyvä osata arvostaa. Juhlat ovat sitten harvemmassa, ja nekin tärkeitä.
   Meilläkin jää joskus lintujen syötäviksi marjoja, ja käyväthän ne varkaissa muutenkin. Esimerkiksi saskatooneja en ehtinyt edes maistamaan kun ne jo hävisivät. Ajattelen kuitenkin että puutarhani marjat kuuluvat minulle ja taivaan linnuille metsä tarjoaa antimet, ja niitähän siellä on runsaasti tarjolla tänäkin vuonna, joten kaikille halukkaille riittää :)
   Mukavaa iltaa sinne, ja onnea arvontaan.

   Poista
 22. Hyvä blogi on monipuolinen, aito ja luonnollinen. Visuaalisena ihmisenä itselleni myös onnistuneet kuvat ovat tosi tärkeitä. :)

  hippohiiri@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienosti sanottu, juuri näin se on. Mukavaa alkanutta viikkoa :)

   Poista
 23. Mielenkiintoinen kulma, ööh. Mielestäni positiivisuutta ei voi koskaan olla liikaa ja maailmassa on ihan tarpeeksi jo valitusta, kuten hih vaikka omasssa blogissani. Älä vällää, olet täydellinen juuri noin. <3

  Ihanaa sunnuntaita Tuulikki <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Minustakin positiivisuus on aina plussaa, ja onhan sinunkin blogissasi ”valitusta” , perusteltua sellaista ja aina aiheellista, ja siitä keskustelua. En kyllä vällääkään, sinä toinen samanmoinen <3
   Kiitos Tiiuska <3

   Poista
 24. Hyvä blogi on elämänmakuista tekstiä ja laadukkaita kuvia sopivassa suhteessa

  unelmiaonnesta(at)gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienosti ja tyhjentävästi sanottu, ei tuohon ole lisättävää :)
   Mukavaa viikkoa, Hanna.

   Poista
 25. Mukana. Hyvä blogi on toki sellainen, missä itseä kiinnostava aihepiiri, blogipostauksia tarpeeksi tiuhaan, paljon valokuvia ja rehellinen oma tyyli, missä bloggaajan persoona saa näkyä. kaljukeiju@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, itseä kiinnostavat aiheet vetävät puoleensa, ja nuo muutkin ominaisuudet ovat tuiki tärkeitä. Kiitos mielipoteestäsi, Sanna P ja onnea arvontaan.

   Poista
 26. Olipa omituinen kommentti. Minä pidän blogistasi todella paljon. Olen kiinnostunut pääasiassa puutarhaan liittyvistä asioista, vaikka toisinaan luen myös muun aiheisia blogeja. Kauniit kukkakuvat ova mieleeni ja omakohtaiset kokemukset ja vinkit kiinnostavat. Blogistasi löytyy kaikkia näitä elementtejä. Mukana kivassa arvonnassa. Ihania syyspäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Tiiu <3 Tiedän että sinäkin kuulut meihin puutarhahörhöihin, jotka suorastaan ahmivat toisten samanmoisten postauksia :D Näin juuri - omakohtaiset vinkit ja kokemukset ovat puutarhablogien parhainta antia! Kiitos ihanasta kommentista, kiva kuulla että pidät blogistani. Ihania syyspäiviä myös sinne ja onnea arvontaan.

   Poista
 27. On vaikea määritellä hyvää blogia, kun tykkään lukea niin erittymistä tekstiä. Itse pidän kuitenkin huumorintajuisesta kirjoituksesta ja on tärkeää, että bloggaajan jutut kiinnostavat. Aina aiheen ei tarvitse olla niin suunniteltu jos henkilön tyyli tekee siitä mukavan lukea.

  vitaevay@gmail

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä näkökohtia kaikki, ja on kiva kuulla että luet erityylisiä blogeja.
   Mielenkiinto blogikirjoituksiin on varmasti ensimmäinen kriteeri. Kiitos kommentista Ellen ja mukavaa päivänjatkoa.

   Poista
 28. Mielenkiintoinen pohdinnan aihe tämä positiivisuus, Tuulikki. Sen siitä vähintään tiedän, että omaa pahaa oloa ei kannata ihan mahdottomasti muille jakaa, mutta hyvää oloa sen sijaan pitää jakaa. Elämä on haasteita täynnä, joten jostainhan sitä pitää saada välillä virtaakin niistä selviämiseen. Ja mikä sen parempi virranlähde kuin kukkia ja iloa pursuava blogi.
  Ja kiitos siitäkin, Tuulikki, että jaat minulle virtaa myös omia blogijuttujani kommentoinneilla.

  VastaaPoista

Iloisen onnellista, lupsakkaan leppoisaa,
hymyävän herttaista, rauhallisen rentouttavaa,
nauravan hyväntuulista päivää Sinulle! Kiva kun vierailit sivullani!