Kesätunnelmaa

Kesätunnelmaa

keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Hyviä ostoksia ja mukavaa lukemista
Postaus toteutettu yhteistyössä Klingelin kanssa. Kuvat ovat e-kirjan sivuilta ja niihin on käyttölupa.

Pääsin tekemään mielenkiintoista yhteistyötä Klingel-verkkokaupan kanssa. Klingel tarjoaa verkkokaupassaan muotia kaikenikäisille naisille. Nettikaupasta löytyy myös paljon muuta: koruja, kelloja, kenkiä ja kaikenlaista hyödyllistä kotiin, ruuanlaittoon ja sisustuksen piristämiseksi.

Itselläni sisustus on tähän aikaan vuodesta päällimmäisenä noiden kukkahommeleiden ohella - sohvatyynyjä ja torkkupeittoja ei koskaan ole liikaa. Löysin myös tosi ihania kukkaihmisen pussilakanoita . .
Verkkokauppaan pääset tästä.*  *


Luen keväisin lähes kaiken puutarhaan liittyvän aineiston minkä käsiini saan, ja nyt minulle tarjoutui tilaisuus esitellä ajankohtainen ja mielenkiintoinen e-kirja "Puutarhan ja parvekkeen hyötykasvit ja trendit" joka on ladattavissa ilmaiseksi Klingelin sivuilta. Se käsittelee puutarha- ja parvekesuunnittelua, jonka osiot ovat

*  Katsaus puutarhatrendeihin
*  Kymmenen helposti kasvatettavaa hyötykasvia
*  Niksejä ja vinkkejä luomupuutarhanhoitoon
*  Tee se itse -projekteja ja tee perässä-ohjeet
*  Kotitarveviljely aloittelijoille
Kirjassa on paljon perustietoa aloittelijoille, mutta kokeneemmillekin viljelijöille siellä on asiaa, vinkeistä puhumattakaan. Jo houkuttelevan ulkoasun ja kauniiden kuvien takia kirja on mieluisaa luettavaa juuri nyt, kun tulevan kesän suunnittelu on alkamassa.  Itse tartuin yhteen mukavaan vinkkiin, siitä alempana . .Napostelupuutarha

Kirjassa on monien muiden vinkkien lisäksi osio mikä käsittelee lasten napostelupuutarhaa. Siitä sainkin vinkin laittaa ensi kesänä osalle kasvimaata lapsille tarkoitetun pikkupuutarhan. Tuota toisen polven jälkikasvua kun on meilläkin ja varmasti heitä innostaisi  makuelämysten lisäksi jopa puutarhan hoito kasteluineen ja rikkaruohojen nyppimisineen. Sinne voisi laittaa vaikkapa joitain yrttejä, kuukausimansikkaa, hernemajan, tomaatin, pienen kurkkupenkin tai vaikkapa askarrella kukkatornin. Papua ei luonnollisestikaan sinne voisi laittaa, koska se on raakana myrkyllinen. Maissikin olisi ihan huippujuttu, samoin pari perunan tainta - lapset näkisivät silloin ettei peruna tule kaupasta vaan maasta. Kastelukannulle voisi askarrella vaikka pienen telineen, samoin puutarhatyökaluille.Voisin etukäteen kysellä pikkuisilta toiveita mitä he sinne haluaisivat. Ja tietysti voisimme sitten yhdessä istuttaa taimet sinne keväällä!

"Napostelupuutarhassa ei kyse ole niinkään kattavasta omavaraisuudesta vaan itse kasvatettujen hedelmien, yrttien, vihannesten ja kukkakasvien tarjoamista makuelämyksistä"
"Nykyään lapset viettävät yhä enemmän aikaa näyttöruudun ääressä. Sitä tärkeämpää on antaa
heille tilaa kerätä itse perustavia kokemuksia. Juuri nuoret vanhemmat haluaisivat näyttää
jälkikasvulleen, miten terveellinen ravinto kasvaa. Puutarhan tai parvekkeen kanssa he voivat kerätä kokemuksia, jotka vielä muutama sukupolvi sitten kuuluivat esivanhempiemme arkipäivään. Näin he oppivat ymmärtämään ekologiset yhteydet ja vastuuntunnon."Käypä kurkkaamassa millainen kirjanen oikein on, ja voit halutessasi laittaa kommenttikenttään mitä pidit siitä. Kirjasen esittelyssä raapaisin vain pintaa - monta muutakin mielenkiintoista juttua siellä on kuin tuo napostelupuutarha . .  Käypä tutustumassa - kirja on tosiaan ilmainen, ja sen pääsee lataamaan tästä.
 

Lähdenkin tästä etsimään tietoa,
josko kuukausimansikan voisi jo kylvää . .
Iloisin kevätterveisin
Tuulikki
 
 

13 kommenttia:

 1. Varmasti paljon mielenkiintoista tietoa ja ihania kuvia :) Mukavaa viikon jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tuon kirjasen sivuilla tulen kyllä vielä vierailemaan, ensi kesää ajatellen. Kiitos, Maatiaiskanasen elämää <3

   Poista
 2. Tieto on aina hyväksi! Kuukausimansikat voi jo kylvää, ainakin minä jo niin tein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelen kåjoskus kasvattaneeni sitä, ja jäivät lopulta villiintymään jonnekin, enkä varmaan enää tunnistakaan niitä. Ostoslistaan kirjoitettu, toivottavasti niitä omasta lähikaupasta löytyy.

   Poista
 3. Varmasti mielenkiintoinen . Hyvää loppuviikkoa.

  VastaaPoista
 4. Kuukausimansikka on ainaki meillä, kova sana, siis tooosi suasittu. Puskat pitää käyrä tarkistamas joka viaraalukerralla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, kyllä varmasti mansikat maistuvat, ja miten ihanaa käydä niitä ”löytämässä” ihan itse :)

   Poista
 5. Olipa siellä nettikaupassa kaikenlaista kivaa! Tuo napostelupuutarha on erittäin tärkeä ja mielenkiintoinen ja jos lasten kanssa sitä vielä yhdessä hoitaa, voi pienen puutarhapuuhastelun siemenen istuttaa lapsen mieleen. Kuukausimansikka varmaan on paikallaan napostelupuutarhassa herneiden ja pikkuporkkanoiden kanssa, perunan kasvatustakin on toki mukavaa seurata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri, kun saa itse osallistua kasvattamiseen ja hoitamiseen, ne maistuvatkin aivan erityisiltä! Jo sananakin ”napostelupuutarha” kuulostaa aivan ihanalta ja makoisalta :) Ties miten sitä sitten innostutaan tulevina vuosina..

   Poista
 6. Täytyypä katsoa, ehtisikö joskus lukemaan tuota e-opusta. Vaikuttaa kivalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käypä kurkkaamassa jos joskus on ylimääräistä aikaa,suosittelen :)

   Poista
 7. Oikein kivan oloinen kirjanen! Hienoja nuo kuvat! Oi mansikoita..ihan kihahti kielenpäälle makoisa maku:) Mukavaa päivää♥

  VastaaPoista

Iloisen onnellista, lupsakkaan leppoisaa,
hymyävän herttaista, rauhallisen rentouttavaa,
nauravan hyväntuulista päivää Sinulle! Kiva kun vierailit sivullani!