Kesätunnelmaa

Kesätunnelmaa

sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Petunioiden aika

 
 
Petunioita elokuu 2015
 
Tänä viikonloppuna selvittelen petunioiden kylvöjä, jo kylvettyjä ja mitä lajeja aion ensi kesäksi laittaa. Petuniat ovat niitä perinteisimpiä kesäkukkia, mitä tahdon joka kesäksi aina laittaa lajeja vähän vaihdellen. Nyt on jo kylvettynä ja taimella kolme lajiketta (kuvat kuva-arkistostani.)


Minipetunia Kabloom WhiteValkoinen miljoonakello-lajike Kabloom White - aivan loistava amppelikukka. Laitoin siemenet itämään 25.1. ja kuudesta pilleristä sain kolme tainta. Lisäksi laitoin viikko sitten kokeeksi minigrip-pussiin talouspaperin sisälle neljä pilleriä valoon. Tänä aamuna siirsin ne multaan, talouspaperin kanssa,  kun olivat niin pieniä jotta olisin varmaan rikkonut nuo itäneet alut jos olisin alkanut irrottaa niitä tuosta paperista. Nyt pitää pitää vaan huoli siitä, etteivät pääse kuivahtamaan ja juuret kaivautuisivat multaan mahdollisimman pian. Siitä syystä en pidä lauttakylvöistäkääön koska se on liian riskialtista hommaa juuri tuon siirron takia.


Petunia Crave Strawberry Star
Kuva: Exotic Garden

Uutena lajikkeena ihana vaaleanpunainen amppelipetunia Crave Strawberry Star.  Onnekseni jopa 8 siementä  on itänyt joten ainakin muutamaan amppeliin taimia on luvassa. Nämäkin kylvin tammikuun lopussa. Tämän kukintaa hamassa tulevaisuudessa odotan erityisellä innolla siksi kun en ole sitä aikaisemmin kasvattanut.

 
 
Valkoinen Picobella
 
 
 
Aivan suloisen ihana pikkuinen Picobella - suosikkini monien vuosien ajan!! Tämä vaatii kukkiakseen alituista nyppimistä joten aika työläs on, mutta kukinta kyllä korvaa vaivannäön. Pussissa sekoitus eri värejä. Alimmaiset kuvat ovat v. 2016 kun ne on juuri siirretty jatkokasvatukseen taimihuoneesta kasvariin.

Nuo olivat siis nyt jo taimella olevia petunialajikkeita. Tänään kylvin seuraavia (kuvat vanhoja)


Talven yli säilynyt petunia Prism Sunshine 12.4.2016Kirkkaankeltainen keskusta, väri haalenee kukan reunoja kohti. Sellainen auringonpaiste tämä on, Prism Sunshine, muutaman vuoden jälkeen taas kasvatuksessa. Kuvaus pussin kyljestä:
Kaunis ja palkittu petunialajike, jolla on suuret kukat. Kukka on keskeltä puhtaan keltainen ja vaalentuu kermankeltaiseksi reunoja kohti. Lajike kukkii aikaisin ja sopii täydellisesti ruukkukasvatukseen sekä parvekelaatikkoon. 
 
Suuret siniset samettiset kukat tekevä petunia Prism Blue. Aivan ihana myöskin, vaan ei oikein sadekesän kukkasia kokonsa vuoksi.
 
Petunia Cascade ja keijunmekko, takana
 
Heliotrooppi, ja Cascade
  
Kerrottukukkainen petunia Cascade Orchid Mist. Ei myöskään oikein sateisen kesän kukka, mutta jospa löytyy paikka sateelta suojassa. Ihana ruusun-oloinen kukka!
 

Petunia Flirtini
 

Petunia Flirtini, oik.
yhdessä ruusuliisan ja lumihiutaleen kanssa

 
Petunia Flirtini - pienikukkainen, aivan ihana sekoitus limeä ja ruusunpunaista. Jostain syystä en löytänyt kuvaa limenvärisestä. Siemenet myydään pilleröityinä, joten oli helpompi kylvää. Petuniat itävät valossa, joten näiden kanssa pitää olla tarkkaakin tarkempi, etteivät pääse kuivahtamaan. Käyn kyllä muutenkin monta kertaa päivässä kylvöksiä tarkkailemassa.
 
Nyt on siemenkasvatukset ihan hyvässä mallissa. Kaksinkertaiseen kirjanpitoon kuuluu, että laitan tännekin jo itäneet kylvöt eli
 
* Ahkeraliisa 19 kpl
* Pikkuvitja 9 kpl
* Amppelipetuniat 11 kpl
* Minipetuniat (Picobella) sekakylvö eli paljon
* Huovinkukka, sekakylvö
* Keijunmekko n. 15 kpl
* Lumihiutaleet lila + valkoinen, koulimatta
* Tulikruunu 4 kpl
* Paprikat yht. 13 kpl
* Chilit 5 kpl
* Hämähäkkikukka
*  Sinitähtönen sininen + valkoinen, koulimatta
* Kelloköynnös, muutama siemen itänyt - odotellaan
 
 
Tämmöiset suunnitelmat,
ja tilannekatsaus tällä kertaa.
 
Alla oleva kuvasarja eiliseltä päivältä ..
 
 
Tänään siis syödään matikkakeittoa :)
 
 
Oikein mukavaa laskiaissunnuntaita kaikille!!
 
 

20 kommenttia:

 1. Ihania petunioita, voih! Mukavaa laskiaissunnuntaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäkuvia laitoin siksi, että pelkkä nimi ei aina kerro minkälainen laji on kyseessä. Ja onhan niitä juuri nyt, helmikuussa niin mukava katsellakin.
   Kiitos, Maatiaiskanasen Elämää :)

   Poista
 2. Ihan häikäistyy noista taimimääristä! Tää kierii kateudesta....
  Hienoa laskiaisruokaa, matikkakeitto. Hyvää päivänjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ennemminkin normaalia minulla, vaikka syksyllä päätin että laitan vasta maaliskuulla. Vaan toisin kävi, tietenkin.
   Matikkakeittoa tuli koko kattilallinen, jäi seuraavaksikin päiväksi. Oli niin hyvää, paljon tilliä ja voita..
   Kiitos, Emilie.

   Poista
 3. Voi elämän kevät sinun taimiasi. Ei voi kun ihmetellä taas kerran. Matikkakeittoa ihanaa . Minäkin haluaisin meillä kyllä oli hernekeittoa " itse tehtyä " hyvää sunnuntaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niin nautinnollista, kun ulkona paukkuu pakkanen ja voi kaikessa rauhassa hoivailla noita taimivauvoja. Niillä on hyvät oltavat kun on valoa ja lämmintä :)
   Hernekeittokin olisi ihanaa, vaan vatsa ei kestä..
   Kiitos, Nila.

   Poista
 4. Petunioissa kyllä löytyy; isoa, pientä, kerrottua, roikkuvaa, löytyy kaikissa väreissä, myöskin raidallisia ....
  Kestosuosikki ♥
  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta, lajikirjo on pohjaton. Aika helppo näistä on kyllä valita mieleisensä. Raidallisetkin olisi aika mukavia .. Joskus siemensekoituksissa on ollut vain yksi tai kaksi, se on vähän harmittanut.

   Poista
 5. pidän kovasti petunioista, kukkivat ahkerasti ja todella pitkään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin, petuniat ovat varma valinta kesäkukiksi. Tykkään minäkin kovasti.

   Poista
 6. Ihanat kukkakuvat❤ On nuo petuniat vaan upeita kukkia! Leppoista laskiaissunnuntaita ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päden paja :)
   Petunia on yks lempparilajeistani, niitä pitää olla joka kesä.
   Mukavaa laskiaissunnuntain iltaa sinullekin ❤️

   Poista
 7. Petuniat ovat myös mun lemppareita. Sulla oli kauniita kuvia.
  Mahtavan kalasaalis, keitto oli varmasti hyvää.
  p.s. Ota minuun yhteyttä; tuijarajala54@gmail.com ilmoita nimesi+osoitteesi.
  Olet voittanut ARPA A:N. Piti uusia arvonnan, koska voittaja ei ottanut yhteyttä minuun, eikä mulla ollut hänen s.postiaan. Onneksi mulla oli teidän kaikkien liput tallessa !!
  Laitan palkinnon sinulle tulemaan, kun vain saan nämä tiedot, kiitos !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Petunialajikkeita on niin mahdottomasti, että kaikille varmasti löytyy mieleinen. Aivan ihana kasvutavaltaan myös, sopii paikkaan kuin paikkaan.
   Laitoin sinulle yhteystietoni - olipa ihanaa kun voitin :) Kiitos sinulle, Tuija <3

   Poista
 8. Miten ihmeessä ehdimmekään ennen kesää, kun sinulla jo siemenet taimella, ja tuollainen määräkin vielä! Olet todellinen viherpeukalo!! Ja upea on kalansaaliskin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tuo kasvattelu on pelkkää nautintoa, kun taimia on suht vähän joten voi keskittyä jokaiseen ihan yksilöllisesti. Vielä en ole alkanut niille kuitenkaan puhelemaan, .. no ehkä vähän kuitenkin ;)
   Mikäs se sanonta olikaan - ei se päämäärä vaan kuljettu matka ..
   Kiitos sinulle Sirkku ❤️

   Poista
 9. Petuniat on kauniita kukkia, se nyppiminen vuan ei oo mukavoo kun ovat niin tahmeita. Runsaasti on jo siellä kylyvöksii, mie oon vielä malttanu mieleni. Madekeitto on herkullista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, se nyppiminen ei ole mitenkään mukavaa, mutta tehtävähän se on jos meinaa saada kukkimaan pitkään. Täälläkin pääkylvö joskus maaliskuun alun tietämillä, joten onhan siihen aikaa.

   Poista
 10. Ihanat petuniat. Miten nuo valkoiset/kermanvalkoiset petuniatkin näyttää niin hyville. Aina tuota valkoista väriä niin oudoksunut, kun tuntuu ettei se värikään... Kerrotut ovat olleet mieleen aina ja niitä olen kasvattanut myöskin. Kaunis tuo uutuus miljoonakello. Heille kaikille hyvää kasvua ja voi te saitte matikkakeittoa, nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen on siitä oiva väri istutuksissa, että se käy kaikkien värien kanssa yhteen. Aina tulee uusia lajikkeita miljoonakelloista, mutta kun ei ole kyllästynyt entisiinkään :) Matikkakeitto on harvinaista herkkua - kerran talvessa, joskus ei niinkään usein..
   Kiitos, Maatuska.

   Poista

Iloisen onnellista, lupsakkaan leppoisaa,
hymyävän herttaista, rauhallisen rentouttavaa,
nauravan hyväntuulista päivää Sinulle! Kiva kun vierailit sivullani!