Kesätunnelmaa

Kesätunnelmaa

lauantai 17. helmikuuta 2018

Latvontaa ja muutto


Nyt se on tullut sitten kevät tänne Tuulikin "taimitarhalle" koska sain viimein vietyä sisällä kasvatetut taimet varsinaiseen kasvatushuoneeseen. Ensin tulee kuitenkin jotain juttua  kasvien latvomisesta ja sitten se alkoi, muuttotouhu..

Paprika Capsicum annuun "Marconi Rosso"

Joitain  kasvattamia taimia olen jo latvonut, tuon ylläolevan paprikan taimen ihan kokeeksi.
Yleensä paprika latvotaan vasta ensimmäisen kukkanupun ilmestyttyä, mutta kävihän se näinkin. Katsotaan mitä tuleman pitää.

Tulikruunu Lantana camara

Tulikruunustakin tulee tuuheampi kun sen latvoo aikaisessa vaiheessa.
Uusia ihania versoja jo näkyvissä, hiphurraa!!

Keijunmekko Rhodochiton atrosanguineus - omista siemenistä kasvatettu.
(Olipa vaikea kirjoittaa tuo tieteellinen nimi
mutta onnistui kuitenkin ihan ekalla kerralla ;D)

Keijunmekko hyötyy myös aikaisesta latvonnasta, mutta nämä taimet tarvitsevat vielä muutaman viikon aikaa ja ennen sitä tietysti koulin ne omiin ruukkuihinsa. Tarkkaan laskien taimia on kolmisenkymmentä mikä on ihan passeli määrä jos laitan ainakin kolme-neljä samaan ruukkuun.
Nämä on kasvatettu omista siemenistä kun en oikein saa kaupan siemenistä mitään tulemaan.Kelloköynnös on lähtenyt ihan mukavasti itämään, kolmetoista tainta saan ihan varmasti, ja lisää näkyy putkahtelevan. Nekin ovat niitä pariin kertaan latvottavia köynnöksiä. Voisinpa laittaa latvotut taimet vaikka vesilasiin juurtumaan sitten kun sen (katkaisun) aika tulee.Vierashuoneen ikkunan edusta alkoi olla sen verran täynnä, jotta
oli aika muuttaa maisemaa  . .


Tässä pikkuruiset pienokaiset,
 ahkeraliisan mussukat
valmiina matkustamaan neljänkymmenen metrin matkan pihamökkiin
 - ulkona -10 astetta pakkasta, hrr..


Ja näin oli paketti valmis!
Kaikki taimilaatikot eivät mahtuneet kooltaan kylmälaukkuun
joten pyykkikori oli otettava avuksi.


Kisu käytti heti hyväkseen viidakkotunnelmaa,
kun laitoin  hetkeksi kasvatuspöydälle varaamani viirivehkan
 lattialle, odottelemaan pöydän vapautumista taimilta.

Pikkuvitja Dichondra repens "Silver Falls"


Pikkuvitja on äärimmäisen hidaskasvuinen aluksi, oletettu  kasvupyrähdys tapahtuu joskus toukokuun puolella. Siihen asti vain odotellaan ja ihmetellään uusia pieniä pyöreitä hopeanvärisiä lehdenpalleroita.

Ahkeraliisa Impatiens Walleriana

Tämä ahkeraliisa on seikkaillut täällä blogissani melkein joka postauksessa tammikuusta lähtien joten kerran vielä ;D Nyt hän pääsi lopulliseen ruukkuunsa, äitikasviksi häntä voitaneen nimittää koska aion ottaa latvapistokkaita ainakin tästä ja muutamasta muusta. Ikää on puolitoista kuukautta kylvämisestä.Paikkansa löysivät nämäkin - parhaalta paikalta kasvatushuoneessa.
Nyt on vielä mistä valita.

Tyhjältä vielä näyttää, mutta eiköhän tämä tila tästä täyty kunhan kevät etenee. Talvetettavat kasvit on siirretty sivummalle ja tilaa on raivattu keskeltä taimivauvojen tarpeisiin.
Vähensin syksyllä pelakuiden määrää puolella, koska samaa lajia oli turhan monta, joten taimia sitten mahtuu enemmän. No jaa, tänä vuonna kappalemääriä tulee vähemmän, lajit pysyvät suunnilleen samoina mutta uusia lajeja on vain muutamia.

Kiva kun jaksoit lukea tämänkinkertaisen postaukseni. Kuten alussa sanoin kevät-aika on siis alkanut täällä. Virallisesti kevätkuukaudet alkavat maaliskuusta, mutta mielen kevät voipi alkaa jo huomattavasti aikaisemmin vai mitä?

* Iloisin taimiterveisin Tuulikki *28 kommenttia:

 1. Voi kuinka vanttera lissun taimi. Sun taimitarhalla on kyllä karehrittavat toimitilat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Navettapiika. Yritän kyllä järjestää taimilapsille niin hyvät oltavat ja olosuhteet kuin suinkin osaan. Nyt niillä ainakin on valoa, lämmintä ja ravintoa.

   Poista
 2. Hienosti siellä etenee kasvatukset, paprikantaimetkin jo niin tanakoita! Kevät on jo vahvasti mielessä täälläkin :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä muiden mielipiteistä, mutta minusta ainakin paprika kasvaa järisyttävän hitaasti ja jos vielä on kylä alkukesä, niin .. huh.
   Ihana kevätaika on niin lähellä, nopeasti on tämä alkutalvi kyllä mennyt! Kiitos, mukavaa alkuviikkoa sinulle.

   Poista
 3. Sulla on ihan ammattimaiset otteet ja tilat kasvatuksille. Muhkeat lissut ja mitä kaikkea tuonne vielä tuleekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niin mukavaa taas perehtyä kasvimaailmaan pimeän talven jälkeen, ja tämä taimihommahan se on juuri sitä parasta :)Taimisuunnitelma on selvääkin selvempi, ja mietitty jo moneen kertaan :D:D
   Kiitos mukavasta kommentista Maatuska.

   Poista
 4. Siellä taimet jo hyvässä kasvussa. Minulla varsinaiset kylvöt ovat vielä edessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain on kylvetty jo aikaisin vuoden alussa, ja nyt ne saavatkin jatkaa kasvuaan tuolla taimihuoneessa. Hyviä ja mielenkiintoisia kylvöhetkiä sinullekin, ja onnistuneita itämisiä myös :)

   Poista
 5. Hyvin on lähteneet kaikki taimet kasvuun Kiiitos sinulle olen paljon saanut täältä hyviä vinkkejä. Hyvää viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Onkin niin mukavaa jakaa joku tärkeä (hih) tieto kasvin kannalta minkä on itse huomannut kasvatuksissa, jos siitä olisi jollekulle apua. Vaikka pienikin apu :)
   Kiitos, hyvää alkuviikkoa :)

   Poista
 6. Oi mikä ahkeraliisa, minulla noiden simenet jäävät tältä keväältä laittamatta, olivat niin huonoja viime vuonna, etten edes yritä vaan annan tilaa muille...Kyllä sinulla on taito hyppysissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen huomannut ettei kaupan ahkeraliisat idä läheskään yhtä hyvin kuin itse kerätyt.
   Hyviä kylvösuunnitelmia, kylvöjä ja onnistuneita itämisiä myös sinne :D Ihanaa tämä aika just nyt!

   Poista
 7. Ei voi taas muuta kuin ihastella näitä sinun taimikasvatuksiasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo ahkeralissut onnistuivat tänä vuonna yli odotusten, toivottavasti sama jatkuisi muidenkin osalta. Yksi taimipurkki tipahti pöydältä alaspäin lattialle, mutta onneksi hyvin ehdin kylvää uudet. Onneksi tämä ei ole kovin vakavaa touhua :D Kiitos kommentistasi, marketta <3

   Poista
 8. Oletpa ollut ahkerana! Onkohan tuo tulikruunu samaa, mitä olen blogissani esitellyt Israelista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulikruunut ovat Mantelilaakson Susannalra Espanjasta, eli taitaa olla samaa luonnonlajia sielläkin. Pitääpä käydä blogissasi, muistelen että sinäkin olet kirjoittanut joskus juttua siitä. Oliko niin että sisaresi asuu siellä..

   Poista
 9. Taas täytyy ihailla vankkoja ja hyvännäköisiä taimiasi. Miten ihmeessä saat siemenet itämään ja kasvamaan noin hyvin?
  Minulla on tasan yksi itänyt keijunmekko. No, sekin on yksi enemmän, kuin koskaan aiemmin. Jostainhan sitä on aloitettava.
  Hyvä, että muistutit tuosta kelloköynnösten latvomisesta. Vielä siihen ei ole minkäänlaista tarvetta, mutta viime vuonna latvominen taisi kokonaan unohtua - siltä ainokaiselta.
  Pakkasta on täälläkin ja lisää luvassa. Onneksi myös aurinkoa. Oikein mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minä tiedä - ne vaan kasvaa. Tai olisiko syynä se, ettei aina niitä epäonnistumisia huomioi, työntää ne negatiiviset asiat jonnekin taka-alalle unholaan, sillä ainahan niitäkin tulee. Eikä niitä muistella vaan jatketaan kuin ei mitään olisi tapahtunut :D
   Kylvitkö itse otetuista keijunmekoista siemenet? Ne itävät paremmin kuin kaupasta ostetut, väitän niin.
   Nyt sinulla on muutama aikainen kelloköynnös, joten varmaan pystyt niitä katkomaan ja ehtivät vielä kukkimaankin.
   Siis aivan ihana aurinkoinen päivä oli tänään, talletan sen muistojen kultaiseen laatikkoon koska oli yksi kiva perhetapahtuma tänään..
   Ihanaa alkavaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 10. Valtavan hienoja määriä Taimia :O ja tukevia AhkeraLiisoja. Taito on hyppysissä siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloitin aikaisin, malttamaton kun olen. Joka vuosi. Ja sama juttu :D
   Kiitos, Emilia <3

   Poista
 11. Esittele vaan rohkeasti ahkeraliisaa jatkossakin. On niin komea, että mielellään katselee. Tosin katselen kyllä kaikkia taimia mielelläni ja edelleen ihailen ahkeruuttasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, oikeasti olen vähän ylpeä tuosta ahkeralissusta. Luonnossa se on varsinainen komistus, kukkanuppuja pukkaa lehtihangoista valtav.. no ainakin viisi huomasin :D
   Siitä tulee hyvä emokasvi! Joka vuosi yksi taimi kiirehtii edelle toisista.
   Mukavaa alkavaa viikkoa myös sinulle, ja ihanaa kevään odotusta <3

   Poista
 12. vau, miten hyvässä kasvussa ne ovat!

  VastaaPoista

Iloisen onnellista, lupsakkaan leppoisaa,
hymyävän herttaista, rauhallisen rentouttavaa,
nauravan hyväntuulista päivää Sinulle! Kiva kun vierailit sivullani!