Kesätunnelmaa

Kesätunnelmaa

torstai 25. toukokuuta 2017

Taimiyllätys


Kesäkukkien kasvatus on aika yllätyksellistä touhua, nimittäin joka kevät tulee aina joitain ylläreitä kasvatteluissa - milloin siemenpussissa on tyystin eriväristen kukkien siemeniä kuin mitä siellä pitäisi olla tai joskus myös sattuu, että lajikin on ihan muuta kuin sen pitäisi olla - toisinaan tunnistan sen kasvun edetessä, joskus taas ei ole harmainta aavistustakaan mikä se voisi olla.

Tänä keväänä pelargonin siemenpussi ammotti tyhjyyttään kun aloin kylvämään, sekä tomaatin siemenpussissa oli jotain ihan oudon näköisiä siemeniä ja ajattelin kokeilla mutta sitten en kehdannut kasvattaa pidempään kun taimet alkoivat näyttää ihan salaateilta ja tilaa ei ollut tuhlattavaksi. Kasvatin myös sinivaleunikkoa, ja tämmöiset taimet niistä tuli
Eivätkös näytäkin ihan lobelioilta? (Klikkaa suuremmaksi) Ja minä kun kasvattelin kahdeksaa tainta helmikuusta asti ..
Olin himoinnut jo kauan sinivaleunikkoa, mutta kun en mistään saanut taimia viime syksynä, päätin kasvattaa niitä itse siemenestä ja näin siinä nyt sitten kävi  :( Koskaan ei siis voi olla varma mistään. Voisin kyllä tehdä reklamaation kyseiseen siemenfirmaan mistä postitse niitä tilasin - ja sen kyllä teenkin, kuvan kera! Sinivaleunikon siemenet olivat muistaakseni aika arvokkaita, joten senkin takia valitan. Toivottavasti saisin uuden pussin tilalle, mutta taas täytyy odottaa sitten yksi vuosi.. ja ehkä enemmänkin kunnes se sitten lopulta kukkii. Pah.
Vielä kivempaa olisi jos saisi paitsi uuden siemenpussin, korvauksen hukkaan menneestä ajasta ;D

Kasvattelen näitä vielä, ja odottelen ihmettä tapahtuvaksi ja näiden muuttumista yhdessä yössä karvalehtisiksi ihanan sinikukkaisiksi sinivaleunikoiksi. (Tosiaan VALE-unikoita ovatkin.)

No nyt on valitukset valitettu, ja siirryn kivempaan aiheeseen, nimittäin kamerakierros  pihamaalla tähän aikaan vuodesta piristää kummasti mieltä, se on kai sitä puutarhaterapiaa.


Alppikärhö kukkii aivan pian.


Kuolanpioni


Kotkansiiven keväistä heräämistä - uuh joko on aika nousta ylös?


Kuten muutkin puutarhabloggaajat, sanon minäkin että
nyt ei aika millään tahdo riittää täällä koneella istumiseen, työkin verottaa 9 tuntia päivästä joten nytkin kirjoittelen tätä iltamyöhään. Joskus pitää kuitenkin levähtää, ja ottaa se kamera kätöseen, kierrellä tuolla puutarhassa kun se kevät ja kesä nyt viimein näytti saapuneen.
Kunhan kaikki kesäkukkaset on istutettu ja kasvimaalle kylvökset tehty, sitten hoppu hellittää. Tämä on tämmöistä positiivista kiirettä, homma etenee tärkeysjärjestyksessä, siitä suunnattomasti nauttien!


Laitan alle vielä pari luontokuvaa.Näihin kuviin, tunnelmiin ja aatoksiin -
oikein mukavaa alkavaa viikonloppua kaikille jotka täällä blogissani piipahtavat.
Tuulikki18 kommenttia:

 1. Minä kasvatin kerran paprikaa, joka olikin oikein väkevä chili. Hauska tuo kotkansiipi. Touhukasta viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paprikan taimesta ei osaa pienenä erottaa, mikä laji on ennen kuin vasta isommasta taimesta erottaa. Eilen sattui niin, kun olin torilla ostamassa yrttejä niin myyjä ei tiennyt niiden nimiä vaan kysyi minulta :D Ja myyjä ei ollu mikään kesäharjoittelija . .
   Kiitos kommentista, Ansu <3

   Poista
 2. Uskon, että sinulla on aika kortilla, etkä ehdi koneen ääressä istua:)
  Kaunista kevään etenemistä kuvissasi!

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sirpa :)
   Kiirettä pukkaa, niin kuin joka vuosi tähän aikaan. Pysyisivät nyt nuo ilmat tasaisen lämpöisinä, sitä vaan toivon minäkin.

   Poista
 3. Hienoja lobelioita, mutta todella ärsyttävää, kun siemenet eivät olekaan sitä, mitä pitäisi. Minulla on useasti käynyt tuolla tavalla, mutta silloin kyseessä on ollut siemenkirjeen eli harrastelijoiden lähettämät siemenet. Niistä en ole valittanut, lähettäväthän he niitä hyvää hyvyyttään, mutta että ostosiemenissäkin tapahtuu tuollaista :( Minä olen oman sinivaleunikkoni kasvattanut myös siemenestä, siemenkirjeestä saaduilla siemenillä, tänä vuonna odotan ensimmäistä kukintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen joskus ollut mukana siemenkirjeissä, se on todella hauskaa ja antoisaa!! Joskus nimittäin jää ylimääräisiä siemeniä, jotka on mukava antaa niitä haluaville :)
   Ilman muuta valitan, ja yritän taas ensi vuonna uudestaan, vaikka eteen sattuisikin tulemaan jostain niiden taimia. Sen kukka kun on niin kaunis . .

   Poista
 4. No olipa sulla yllätys, tyhjät pussit. Varmasti harmitti toi kukka jota olit vaalinut monta kuukautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelargonin taimet myöhästyivät vähäsen juuri sen tyhjän pussin takia kun odottelin uutta tulevaksi. Jospa ensi vuonna tilaisinkin kyseisestä siemenfirmasta siemenet vähän aikaisemmin.. Mutta kun niitä kylvöasioita kun ei osaa ajatella ennen tammikuuta ...

   Poista
 5. No jo on törkeä virhe siemenpussissa. Onhan tuo lobeliakin sininen, mutta ei sitä mistä olit maksanut. Kannattaa valittaa :). Juu, nyt ei millään pysty eikä halua nyhrätä sisällä, ellei ole ihan pakko. Puutarhahommat on tosiaan jäänyt myöhäiselle kylmän kevään takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieniä asioitahan nuo ovat, mutta se mistä maksetaan sitä pitää myös saatavan! Huvittavaa tässä on se, että kasvattelin tuommoisia pieniä yksittäisiä lobelian taimia yksi per ruukku, kun lobelioitahan kylvetään kymmeniä samaan ruukkuun! Enkä oikein tiennyt mnkä näköinen sinivaleunikon taimi on, kun en ole ennen niitä kasvattanut.

   Poista
 6. Todellinen valeunikko!! Uskon harmistuksesi ja aivan aiheellista on valitus tehdäkin. Jotkut siemenet ovat todella kalliita ja pussissa on ehkä viisi siementä.
  Kovin kauniilta näyttää jo siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, kallita ovat! Onneksi voi sähköpostilla valittaa, niin se ei maksa mitään, kuin vaivannäön! Pitää valittaa, ja nimenomaan PITÄÄ jotta tuommoiset kömmähdykset saadaan loppumaan!
   Kiitos, Maatuaka.

   Poista
 7. Tuosta on jo aihettakin valittaa. Toivottavasti saat korvaukseksi vähän jotain ylimääräistäkin kivaa, kyllä sen ansaitsisi tuon vaivannäön ja pettymyksen jälkeen! Onneksi kevät etenee nyt vauhdilla ja ulkona riittää paljon iloa. Hyvää viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se vähän suututtaa, kun suunnitelmat menee uusiksi.
   Kevät on edennyt todella hitaanlaisesti, kyllä se kesä sieltä kömpii pikkuhiljaa..
   Kiitos keijunkukkanen :)

   Poista
 8. Ymmärrän hyvin harmituksesi ja ikävää kun se osuu omalle kohdalle.
  Kauniita narsisseja ja tulppaaneja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseessä on tietysti inhimillinen erehdys, mutta yhden kyllä ymmärtää mutta useampia.. Palautetta täytyy tietysti antaa, jotta asia sitten korjaantuisi.
   Kiitos, Kruunu Vuokko

   Poista
 9. Kauniita tulppaaneja, monet vielä lupaavasti nupussa :) Voi ei mikä erehdys siemenpussissa, varmasti harmittaa.

  VastaaPoista
 10. Nyt on kaikki vale muotia. On valelääkäriä ja sairaanhoitajaa, mutta valeunikko on jo törkeää. Huomasin juuri,että en ollut liittynytkään lukijaksi. Mutta korjaan asian nyt koska näitä kuvia ja juttuja en halua jättää väliin.

  VastaaPoista

Iloisen onnellista, lupsakkaan leppoisaa,
hymyävän herttaista, rauhallisen rentouttavaa,
nauravan hyväntuulista päivää Sinulle! Kiva kun vierailit sivullani!