Kesätunnelmaa

Kesätunnelmaa

perjantai 31. maaliskuuta 2017

Energiaa etsimässä


Kun taas viikon mittaisen työrupeaman jälkeen olo on vähän nuutunut, on paras lähteä etsimään jostain lisäenergiaa. Tänään kun ei aurinko paistanut ollenkaan, ja koko viikonlopuksikin on luvattu pilvistä, minä suuntasin askeleeni taas tuonne kasvuhuoneeseen - siellä on kesä! Jos siellä ei nyt ihan aurinko paista, niin valohoitoa ainakin saa.

Katseeni osui ensimmäisenä amppelipetuniaan. Esittelenpä teille nyt Hänet (näitä on yhteensä viisi kappaletta)  koko komeudessaan. (Taitaa allekirjoittanut olla vähän .. - no jos ei nyt ihan ylpeä niin ainakin mielissään tästä kukasta :D)

 
Riippaetunia Shock Wave Deep Purple
 
 
Kylvetty 27.1.2017
Siemenet olivat pilleröityjä 1kpl/pilleri
 
 
Istutettu kolmisen viikkoa koulimisen jälkeen näihin muovisiin amppeleihin,
yksi taimi kuhunkin.
 
 
Siellä ne nyt kasvavat ja kukkivat taimihuoneessa ainakin kuukauden verran ennen kuin pääsevät ulos kasvihuoneeseen. Voi tietysti olla että laitan kaikki aikaisemminkin kasvariin, riippuu ihan säistä ja yöpakkasista. Lämmityshän siellä tietenkin kuitenkin täytyy olla etenkin öisin.
 
 
 
 
 
 
Pilleröityjä (n. 5 kpl yhdessä pillerissä) olivat myös lumihiutaleen siemenet, ja nyt ne ovatkin kasvaneet jo ihan hyvän kokoisiksi, ehtivät kukkaan mainiosti kesään mennessä. Lumihiutale on minusta lobelian ohella hyvin monikäyttöinen kukka ja valkoisena käy minä tahansa värin kanssa yhteen.

 
Samettikukka on varsinainen energiapakkaus!
Toinen erä samettikukkia on vasta koulittu, alla.
 
 
 
 
Munankuoripelargonin hempeyttä
 
 
Petunia Prism Blue luonnonvalossa
Kun leikkasin näistä latvoja lyhyemmiksi, säästin muutaman varren ihan sitä varten että näen aikaisemmin minkä värinen kukka on. Hassun näköistä, kun kukka on suurempi kuin itse taimi :D
 
Alla kasvatushuoneen valossa kuvattuna, ihanasti kimaltaa :)
Alakuvassa väri on lähempänä oikeaa väriä kuin yllä. Sininen väri ei jostain syystä onnistu minulla tulemaan oikeaan sävyyn kuvatessa. Kaunis kukka, ajattelin istuttaa näitä kesällä laatikoihin tai ruukkuihin yhdessä valkoisen lumihiutaleen kanssa. Tai/ja lobelian.
 
 
Jos ei tosiaan tänä viikonloppuna aurinko paljoa paista, on kiva uppoutua tähän, tänään postista noutamaani upouuteen Sonja Lumpeen Tomaatti-kirjaan! (Jos vain kotityöt sallivat, mutta toisaalta eiväthän ne mihinkään karkaa..)
 
 
 Tänään tuli myös Kotipuutarha-lehti, jonka tilauksen vuosi sitten irtisanoin 25 vuoden jälkeen, ja nyt sitten tilausmyyjä sai houkuteltua minut tilaamaan sen uudelleen. Pieni paussi teki hyvää, ja nyt sitten alan taas lukemaan sitä täydellä mielenkiinnolla - hyvä ja asiapitoinen lehti kauniine kuvineen.
 
Iloa ja energiaa myös teidän viikonloppuunne, rakkaat lukijat
ja olkaahan varuillanne - huomenna on aprillipäivä ;DD
 
Tuulikki
 
 
Meillä on lunta vielä näin paljon.
Mutta aurinko pian sen sulattaa  ... D
 

17 kommenttia:

 1. Upeita taimia ja ihan kunnon amppeleitakin jo!
  Kyllä kesällä taas piha kukoistaa!
  Tuo sininen petunia 'Prism Blue' näyttää hauskalta lajikkeelta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo amppelit ovat kyllä tosi aikaisessa, ei tarvitsisi vielä.. mutta kun ne vaan halusivat kasvaa joutuin :)
   Tuolla Prism Bluella on ihan älyttömän suuri kukka, luulen ettei sitä kannata istutta taivas-alle.. niin kauniin värinen ja on kuin samettia.
   Kiitos, Susanna.

   Poista
 2. Sinulla on jo kesä tullut! Tuolla minäkin viettäisin kaiken aikani! Upeita amppeleita, ei enää mitään taimia, vaan valmiita kukkasia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu menenkin sinne aina kipin kapin sukkelaan aina kuin aikaa on,
   kesän fiilistelyä :) Kiireinen kesä on tulossa ja sitten ei paljoa ehdi..
   Kiitos sinulle, Sirkku :)

   Poista
 3. Upeita taimia!!! Ne tuovat energiaa tännekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt alkaa kaivata kirkkaita, energisia värejä, ja tuo samettikukka on juuri sellainen.
   Kiitos sinulle Kaupunkilaistyttö

   Poista
 4. Kyllä tuollaisten taimien katselusta saa energiaa ja saat ihan reilusti olla ylpeä aikaansaannoksistasi. Mahtavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nyt täytyy tällä kohtaa todeta, että jos tätä blogia ei olisi, ei noita kasvatuksia näkisi juuri kukaan näin se vaan on. Joten on kiva kuvailla niitä tänne, ja niitä katsookin vähän toisella tavalla kun ne on "mustaa valkoisella" :)
   Kiitos sinulle Leena

   Poista
 5. Tulin tänne blogiisi kurkistelemaan, kun oli niin ihania kukkakuvia. Onpa sinulla upeat olosuhteet kasvatella kesäkukkia. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa katselemaan, Ansu! Tämä blogi onkin täyttynyt miltei pelkästään kukkakuvista, vaan alunperin ajattelin pitää sekablogia mutta kun nuo kukkaset....
   Kiitos samoin ihanaa sunnuntaipäivää sinulle.

   Poista
  2. Ja kiitos, kun tulit lukijakseni. Liityn nyt myös sinun lukijaksi. Mukava tutustua!

   Poista
 6. Ihania taimia, tosi hyvässä kasvussa! Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle, Tiiu <3
   Samoin, ihanaa sunnuntaipäivää!

   Poista
 7. Teillä onkin aika paljon lunta, enemmän kuin meillä vaikka eilen aamulla olikin maa valkoinen, mutta kaikki suli pois - siis silkkaa aprillipilaa sekin! Ihanat kukkijat kasvuhuoneessasi jo! Upeat petuniat!!

  Mullekin on tuo Kotipuutarha tullut iäisyyden, yli 30 vuotta. Ajattelin sen perua, en ole vielä vain saanut sitä aikaiseksi. Tuo Sonjan kirja on aikas ihana, upeat kuvat ja teksti niin maatiaista ja helppolukuista.

  Kaunista alkavaa viikkoa Sinulle Ystäväni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, lunta on vaikka muille jakaa. Yöllä satoi vettä ja nyt aamulla alkaa paistamaan aurinko, joten se yhdistelmä onkin oikein hyvä kevään jouduttamiselle.
   Onhan se lehti todella asiapitoinen, kuvien selityksineen mitä joistakin muista puutarhalehdistä ei voi sanoa. Välillä tuntuu että jotkut puutarhalehdet ovat vain katselulehtiä kauniine kuvineen.
   Nuo amppelipetuniat oikein ryöpsähtivät yllättäen kasvuun, kaipa heillä on hyvä olla :)
   Mukavaa viikon jatkoa sinullekin Saila-ystäväiseni <3

   Poista
 8. Hyvänen aika, sinulla kukkii jo kesän kukat, vaikka lunta on vielä vaikka muille jakaa. Upeat kukat, ja ihailen energisyyttäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkien hoitaminen ei ole energian syöppö, vaan energian tuo-ppo ;) Tämä kevät-aika, - sanat ei riitä kertomaan miten ihanaa aikaa on, olen kyllä eniten kevätihminen!
   Kiitos sinulle, orvokki ❤

   Poista

Iloisen onnellista, lupsakkaan leppoisaa,
hymyävän herttaista, rauhallisen rentouttavaa,
nauravan hyväntuulista päivää Sinulle! Kiva kun vierailit sivullani!