Kesätunnelmaa

Kesätunnelmaa

keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Talvisia kuvia ja taimikatsaus



 
 
 
 
Käväisin järvellä kuvailemassa kaunista aamu-usvaa auringossa. Pari hiihtäjääkin oli liikkeellä,  hyvät hiihtokelit nyt onkin.
 
-  -
 
Samalla kamerakierroksella käväisin myös kasvatushuoneessa. Ihmettelin itsekin taimien määrää, kuinka ne on ihan kuin itsekseen hiipineet tänne - ja tässä on vasta aikaisin laitettavat taimet. Pikkuisiahan ne vielä ovat mutta ei ne kauaa täällä ole vielä olleetkaan. Pikkuhiljaa kun laittelee, niin yhtäkkiä huomaa että pitäisi toppuutella jo, mutta kun ..
 
 
Kylvettynä on joitain ahkeraliisoja, samettikukkia, heliotrooppia, petuniaa, paprikaa, kaksi tomaattia, lumihiutaletta, kolme pelargonia, muutama hämähäkkikukka, miinanköynnös, huovinkukka, hopeavitja, hopeavillakko, ihana keijunmekko, kirjopeippi, kelloköynnös mikä nostelee koukkujaan nyt,  ja joitain muitakin mitkä eivät ole vielä nousseet taimelle. Onhan siellä vielä kaikenmoisia pistokkaitakin, ja vedessäkin on jotain juurtumassa. Ja sitten on nuo pelakuut sun muut talvehtimassa.
 
Äärimmäisen hitaita näistä on ainakin heliotrooppi, huovinkukka, kelloköynnös, paprika ja keijunmekko, joten ihan oikeasti nuo pitää laittaa kasvamaan viimeistään helmikuun puolella, jos meinaa saada kukintaa kesäkuussa. Hopeavitja, lumihiutale ja hopeavillakkokin pitävät piiitkän miettimisvaiheen alussa. Niin ja amppelipetuniakin tykkää aikaisesta kylvöstä.
 
 Näillä jo pärjäisin, mutta maaliskuun puolen välin paikkeilla on sitten pääkylvö. Nyt joku kysyy että mihinkä joudun näiden kanssa, mutta vastaan että en tiedä ;D Suht samalla lailla on mennyt joka vuosi, ja yhtä nautinnollista on ollut aina. :) Nyt nämä saavat rauhassa kasvaa, ei tarvitse kuin hoivata näitä pikkuisia ja odotella sitä maaliskuuta. Ja käydä vaikka hiihtämässä.
 
 
Keijunmekko

 
Paprika
 
 
Ahkeraliisa
(Siellähän näkyy jo kukkanuppu!)
 
 
Samettikukka
 
 

17 kommenttia:

  1. Aivan mahtavia nuo maisemakuvat!!
    Ja, on sulla taimia...

    Mukavaa keskiviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä valkenikin oikein aurinkoinen päivä, harmi vaan kun töihin piti lähteä..
      Taimia on tullut laitettua jo, ilman ei osaa olla :)
      Kiitos sinulle, Sirpa.

      Poista
  2. Jotenkin muistelen, että sinulla olisi viime keväänä ollut jo paprikassa pienet alut siinä vaiheessa, kun meikäläisellä koko kasvi oli vasta alullaan. Tänä vuonna sama näyttää toistuvan. Samettikukkakin jo selvästi itsensä näköinen. Ulkona sentään on yhtä talvista, kuin täälläkin. Auringosta huolimatta.
    Mukavia hiihtokelejä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla, pitääpäs katsoa olinko postannut jotain viime vuonna, hyvä kun tulee laitettua ylös - jos ei tänne niin ainakin muistiinpanoihin. Sammarit laitan sitten maaliskuun puilessa välissä, nuo parikymmentä laitoin ilahduttamaan taimihuonetta, ja tietysti sen tuoksu.. :))
      Kiitos sinulle Between.

      Poista
  3. Oi taimikasvatus jo meneillään:) Mulla keijunmekot suurinpiirtein samalla mallilla. Otin tänä vuonna varaslähdön sen kanssa juurikin tuosta syystä, kun kukinta saisi alkaa paljon aikaisemmin. Basilikat on myös koulittu ja petuniaa ja lobeliaakin jo laitoin...kukkisivat aikaisemmin kesällä. Ja mitä kaikkea on odottamassa vielä kylvöjä..
    Kyllä me taidetaan olla ihmeessä taas näiden pikkuistan kanssa, mutta kun tää on niin ihanaa, eikö ookki?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keijujahan voi sitten typistää jos meinaavat kattoon kurkotella, jos nimittäin raaskii.. Sinullakin on alkanut kevät-kasvatukset hyvissä ajoin, jess 👍 Petuniaa pitää tietysti laittaa, samoin lobeliaa, ja, ja ...
      Aina yhtä ihanaa, juuri tämä aika vuodesta, ja pari seuraavaa kuukautta ihania - istutuskuukausi (viikko?) onkin sitten hiukkasen työläämpi ;D

      Poista
  4. Upeita kuvia, mahtavan väristä taivasta.
    Kylläpä sulla on taimet kasvaneet ja niitä on paaaljon !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuvata välillä maisemia, mutta usva alkoi haihtumaan nopeasti, kiirettä piti kun välillä vaihdoin kuvauspaikkaakin.
      Tämä taimi-aika on aivan ihanaa.. :)

      Poista
  5. Kateellisena katselen, kun pääset aamulla järven jäälle kuvailemaan, ihania kuvia! Kyllä minun vissiin on ja laitettava samettiruusujen ja ahkeraliisojen siemenet multaan, vaikka valoa ei kovin paljon ole saatavilla.. on sinulla niin hyvännäköisiä pikkutaimia jo kasvamassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laita ihmeessä ahkeraliisoja ainakin, ja samettikukkia - ne kestää kyllä vähäisenkin valon, ja päivä päivältähän se lisääntyykin ☀
      Kiitos Sirkku - nuo pikkuiset ovat kyllä aika hellyyttäviä, kaikki pikkuiset ovat :D

      Poista
  6. Upeita maisemakuvia ja taimesi ovat hyvällä alulla. Kiitos sinulle myös samanlaista päivää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Talvinainen. Tämä kevät-aika teettää samanlaisia juttuja joka vuosi :)

      Poista
  7. Varmaan tulee samanlainen kasviviidakko kuin joka vuosi, itse ei sekaan meinaa mahtua ilman viidakkoveistä. No ei, on minulla siellä käytävät :)
    Voi harmi tuota lumen vähäisyyttä sielläpäin, se ei ole luonnonkasveillekaan hyväksi.
    Kiitos taas, ma-te kommentista ❤

    VastaaPoista
  8. Voi elämän kevät, mikä määrä taimia :o Mulla o muutama purkki kylyvettynä ja niirenki kans on tekemistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, tähän on tultu, ja tästä jatkettava :D Mutta tämä on niin mahdottoman kivaa ja mielenkiintoista, kuten tiedät, että sanat ei riitä kertomaan.. Hyvää jatkoa sinullekin omien pikkuistesi kanssa <3

      Poista
  9. Tosi kauniita kuvia Ja taimet loistavassa kasvuussa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvun ihme pitää päästä joka kevät näkemään, ja se ensimmäinen kukkanuppu - on se ihmeellinen :D
      Kiitos Irma <3

      Poista

Iloisen onnellista, lupsakkaan leppoisaa,
hymyävän herttaista, rauhallisen rentouttavaa,
nauravan hyväntuulista päivää Sinulle! Kiva kun vierailit sivullani!