Kesätunnelmaa

Kesätunnelmaa

sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Talvetusta ja kasvatusta




Laitanpa tähän nyt vähäsen kuvia ja tarinaa missä mennään tällä hetkellä. Toivottavasti ei ole pitkästyttävä postaus..


Jahas - nyt on jompikumpi kisu käynyt verottamassa miinanköynnöksen taimiani.
Siispä ryhdyn varotoimiin ja vien ne täältä sisätiloista taimihuoneeseen. Siis nämä taimet - en kisuja. On vain ajan kysymys milloin kissat tulevat jatkamaan tihutöitään, nyt varsinkin kun ne ovat enemmän sisällä pakkasen takia.


Sisätiloissa (tässä tietokoneen takana työvalon alla :D) on vielä myös muutamia amppelipetunian taimia, ja yksi jo itänyt granaattiomenan taimi turvebriketissä. Nämäkin lähtevät piakkoin taimihuoneeseen turvaan kisunhampailta.


Kasvatushuoneessa koulin heliotroopit tämän kokoisina.
Tänään koulin myös samettikukkia, hopeaputousta, keijunmekkoa ja lumihiutaletta.


Siirsin isompiin ruukkuihin kaksi kärhön tainta,
 en yhtään muista mistä kärhöstä  ne otin viime vuonna
ja sitäkään että onko ne sisällä talvetettavia.


Pasuunakukan mukana tullut salamatkustaja chilenkäenkaali
muutti omaan ruukkuunsa ja alkoi kukkimaan.


Lidlistä ostettuja narsissin mukuloita.
Ihanaa seurata niiden kasvua ja tulevaa kukintaa!


Nyt kun laitettiin taimihuoneeseen enemmän lämpöä, ovat paprikatkin alkaneet kasvaa kunnolla. Mutta vielä niillä on pitkä matka ennen kuin saa kypsiä hedelmiä.


Ahkeraliisat ovat ahkeroineet jo toisenkin kasvulehden, hyvä!


Ja sitten kerron oman mokani - miten voi käydä kun kädet ja ajatukset eivät kohtaa. Etsiskelin nimittäin tästä pasuunakukka-nurkkauksesta sopivaa latvapistokasta, löysinkin yhden sopivan uuden verson ja pätkäisin poikki sen kummemmin miettimättä..


Sitten käänsin versoa käsissäni ja  se olikin juuri se yksi ja ainut kukkanupulla oleva oksa, voihan ###!


No multaanhan se oli laitettava, enimmät lehdet pois ja  kukkakin olisi pitänyt poistaa mutta..
Kokeilin samalla tähän vastikään ostamaani juurrutusgeeliä, toivottavasti toimii.

Tuossa alakuvassa toinen kesällä otettu pasuunan pistokas, seuraavat kaksi kuvaa samasta kasvista, emokasvin eri vaiheita - vuosien saatossa se on ollut milloin iso, ja milloin pieni.





Nyt on siis kasvatuskausi oikeasti alkanut, pitkän kasvatusajan vaatimia taimia on siirretty tänne taimihuoneeseen ja muutamia lajeja on koulittukin. Pelargonit siirtyvät kiltisti syrjemmälle taimien tieltä, lisävaloa annetaan ja nyt pidetään pieni tauko kylvämisille. Tänään kylvin vielä kaksi tomaatinsiementä multaan, kyseessä aikainen puolalainen lajike Promyk, jota en ole ennen kasvattanut. Multaan pääsi myös 12  kelloköynnöksen siementä. Ehkä laitan myöhemmin vähäsen lisää, mutten ainakaan niin paljon kuin viime vuonna..

Sisälle kun tulin, isäntä oli paistamassa lättyjä!! Ei muuta kuin kahvi tulemaan, onneksi oli jätskiä pakasteessa ja kellarissa mansikkahilloa ja eikun herkuttelemaan.  Kyllä oli herkkua!!!



Näihin kuviin ja tunnelmiin,
oikein mukavaa alkavaa viikkoa teille kaikille!
Toivottele Tuulikki

Ps. Kuten huomasitte, laitoin blogin ulkomuotoa vähän keväisemmäksi, ja tervetuloa uudet lukijat
Birgitta, Suvi ja Erja! Sivupalkin lukijoiden blogeihin ei pääse sieltä klikkaamalla, vaan jos he käyvät täällä  kommentoimassa, niin sitä kautta pääsee. Huono muutos, minusta ennen oli parempi.



22 kommenttia:

  1. Oi ,nami,nami.Ihanat pienet versot ja kauniit tulppaanit.Kiva postaus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pienet taimen-alut ovat niin söpöjä ❤
      Kiitos, RaijaAnnikki :)

      Poista
  2. Tuo mainitsemasi muutos oli tosiaan huono. Ennen menin aina sitä kautta katselemaan muidenkin blogeja.

    Sulla on jo aikamoiset taimikasvatukset siellä. Olen vasta muutamia kylvänyt. Joitakin tomaatteja aion jo nyt laittaa ja petuniaa ja lobeliaakin pitäisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onkohan tuo muutos bloggerin kannalta ihan hyvä, ihmettelen vaan ja oikeasti ärsyttää..
      Joitakin kukkia pitää alkaa kasvattamaan jo heti vuoden alussa, että ehtivät sitten kesäksi kukkaan. Mieli tekisi tomaatteja minunkin jo laitella, mutta en ihan vielä. Petunia on siitä hyvä että jos se meinaa kasvaa isoksi, siitä saa otettua pistokkaita tai typistää muuten vaan, ja se vaan tykkää siitä :) Lobelia on ihana ja monikäyttöinen kukka <3

      Poista
  3. Hyvällä mallilla on kasvatuksesi:)
    Onko sinulla muuten koskaan ollut vaivaa harsosääskistä, niistä pienistä banaanikärpäsen näköisistä ötykäisistä, jotka munivat mullan pintaan ja joiden toukat syövät taimien juuret? Minulla niitä on (onneksi) aika harvaakseen esiintynyt. Niitä tulee yleensä jonkun uuden sisäkasviostoksen esim. joulukukkien mukana. Yritän verottaa parhaani mukaan niiden kantaa ansoilla, jotteivat ne tuhoaisi taimikasvatuksiani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi ei ole ollut (Kop, kop koputan puuta!) koskaan minkäänlaisia vierailijoita taimissani, mutta tomaateissa on ollut härmää ja sekin on hoitunut rikin poltolla. Tuolla taimitilassa on vain yksi ostettu kukka, ja se on tuo narsissi minkä ostin viikonloppuna, pitää tarkkailla sitä. Ikäviä kaikenlaiset öttiäiset, tarkkana pitää olla ostostensa kanssa.
      Kiitos kommentista Puutarhamyyrä.

      Poista
  4. Sinulla on valtavat talvetus- ja taimetustilat! Kyllä pääsen sivupalkin blogeihin vaivattomasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ymmärrä, minä en ainakaan pääse.. :(
      Taimitilaa ei tunnu koskaan olevan liikaa, varsinkin toukokuussa ei meinaa sekaan mahtua :)

      Poista
  5. Upealla mallilla ovat kasvatukset. Kukkaloistoa on siis odotettavissa ensi kesänä. Ja ihanat tulppaanit. - Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on kyllä kylvökset onnistuneet ihan odotusten mukaisesti, mutta vielä joitakin lajeja odotellaan mullan pinnalle ilmestyväksi.. Toivotaan että ensi kesä on suosiollinen kukkasille :)
      Kiitos, Anneli A <3

      Poista
  6. Voi Onpa sinulla jo paljon hoivailtavia pikkuisia! Hienot, hyvin kasvaneet Kärhöt! Aurinkoista alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo pikkuiset ovat ihan erityistarkkailussa, varsinkin kun niitä ei vielä kauhean paljon ole :) Ihana aurinko paistaa juuri nyt!!! ☀
      Kiitos Tiiu <3

      Poista
  7. Vautsi, olet kyllä tosi viherpeukalo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, nyt en tiedä mitä vastaisin, mutta tämän blogisivun lopussa alhaalla on Claes Anderssonin runo, mikä kuvastaa asiaa joka on niin totta! Jokaisella meistä on varmasti se joku oma juttu.. ♥

      Poista
  8. Ihania kasvatteluja siellä käynnissä :) Minunkin tartteis alkaa jotakin esikasvatuksia suorittamaan ensi kesää varten kun vain tietäisi mitä kokeilisi, en ole mikään viherpeukalo nimittäin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihania kasvatteluja tosiaankin :DD ja taas aika innoissani olenkin :DD
      Voi, niin paljon on kaikenlaisten kesäkukkien siemeniä tarjolla, mutta kannattaa kylvää vasta maaliskuussa, silloin alkaa olla valoakin tarjolla enemmän. Blogimaailmasta saat hyvin ammennettua kaikenlaista tietoa esikasvatuksista ja ihmisten kasvatuskokemukset kannattaa lukea erityisen huolella. Iloa ja intoa sinun tuleville kasvatussuunnitelmillesi - varmasti onnistut!

      Poista
  9. Sinulla on hyvällä mallilla kaikki kasvatettavat. Saat varmaan niistä jo satoa siinä vaiheessa, kun meikäläisellä vasta sirkkalehdet ilmestyvät.

    Tarkoitat varmaan tuolla sivupalkin lukijoilla niitä pieniä kuvakkeita, jotka ilmestyvät aina uuden seuraajan ilmestyessä lukijaksesi? Viime syksynä tapahtuneiden blogger-uudistusten jälkeen kuvaa klikkaamalla ei enää tule esiin ko. lukijan oman blogin nimeä, kuten ennen. Eikä siihen lukijanimeenkään ole linkitetty mitään, joten sitä kautta ei pääse tututustumaan uusiin blogeihin. Täytyy vain odotella, että ko. uusi lukija käy kommentoimassa jotain postausta, jolloin "tie" uuteen blogiin avautuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on onneksi tuo taimihuone, mihin olen yrittänyt järjestää mahdollisimman hyvät olosuhteet taimille. Kasvihuoneeseen ei voi laittaa ennen toukokuuta mitään näillä kasvuvyöhykkeillä, koska se on muovia ja lämmitys nousisi tähtitieteellisiin lukemiin.

      Juu tarkoitan sillä tosiaankin niitä pieniä kuvakkeita - pitää vaan odotella kommentointia. Itse pyrin aina "ilmoittautumaan" lukijaksi uuteen blogiin kommentoimalla, jolloin minut tavoittaa. Kiitos sinulle Between, huomaan että muitakin harmittaa tämmöinen.

      Poista
  10. Oijoi näistä kuvista tuli tunnelma, että kevät tulee kohisten, vaikka pakkanen ulkona paukkuukin. Arvaa kenen alkoi tehdä mieli lettuja. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylläpä juuri, kevät lähestyy pitkin harppauksin, päiväkin on pidentynyt ihan hirveästi, jee!!
      Letut kera jäätelön ja mansikkahillon - ah ja namm.. <3

      Poista
  11. Paljon kaikkea kivaa kasvamassa.

    VastaaPoista

Iloisen onnellista, lupsakkaan leppoisaa,
hymyävän herttaista, rauhallisen rentouttavaa,
nauravan hyväntuulista päivää Sinulle! Kiva kun vierailit sivullani!