Kesätunnelmaa

Kesätunnelmaa

sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Piilosilla
Kuvattu 29.1.2017
Aivan postauksen lopussa selviää,
millainen kukinto näistä pitäisi aueta . .
Hei, olen mestari ..

.

.. piilottamaan kasvatukseni katseilta ;D

Taas tulee pikkuinen "vuodatus" kasvatuksistani, koittakaa pysytellä mukana, olen merkannut kasvien nimet punaisella, joten nimet eivät häivy tasaiseen harmauteen, ja laittelen joitain kesäkuvia sekaan.

Näitä piilotettuja kasvatuksia en ole vielä vienyt kasvatushuoneeseen koska nyt pakkasilla siellä on aika viileää eikä kehtaa sähkölaskua kasvattaa. Nyt pitää vain toivoa etteivät kisut huomaa näitä. Joitain kasvatuksia sinne olen jo raahannut kuitenkin, niinpä tietysti :DD


Silmiäkin tässä pitää varoa, kun käy täällä kurkkimassa taimia -
tämän anopinkielen lehtien kärjet ovat nimittäin todella terävät.Keijunmekko
Tämän kolmannenkin kasvatusyrityksen olin juuri heittämäisilläni pois, kun huomasin siellä jotain vihreää. Joskus nimittäin keijunmekko itää alle viikossa, joskus saattaa odotuttaa jopa kuukaudenkin. Minulta unohtui merkkaamatta näiden kylvöajankohta kylvörasiaan, mutta oletan näiden iäksi kolme viikkoa. Pidän muovin näiden päällä koska kisujen hampaat eivät saa näitä tavoittaa, ovat minulle niin kallisarvoisia, omia siemeniä kun ovat, ja viimeiset kaiken lisäksi.


Keijunmekko 2015
Tämmöiset muutaman kappaleen kylvökset on minusta mukavampi laittaa näihin turvebriketteihin.
Perjantaina kylvetty miinanköynnös tuli taimelle jo sunnuntaina! Yleensä en saa näitä itämään oikein millään, ja jos jotenkin olen yhden tai pari saanut kasvatettua, ovat ne menehtyneet myöhemmin ja kerran kasvatukset vaan katosivat taimiviidakosta yhtäkkiä, kummallista.. Mutta aina kannattaa yrittää eli toivossa on hyvä elää :D


Kirjopeippiä kasvattelen myös monen vuoden jälkeen.
Sen lehdistö on kaunis, mutta kukat nypin pois sitä mukaa kun niitä tulee. Kukat ovat vaatimattoman näköiset mutta tämän kasvin kauneus onkin sen lehdissä.Lisää paprikoita, nämä ovat niitä varmuuden vuoksi kylvettyjä.
Ensimmäiset on siirretty jo taimihuoneeseen. Tässä 7 kpl, siellä 12.Hopeavitjaa, tämä kasvaa todella hitaasti joten laitoin sen ensimmäisten joukossa. Voi olla että laitan sitä vielä lisää, kun se on niin monikäyttöinen kukka ja lähtivät ihan hyvin itämään.Ahkeraliisat ovat nyt tämänkokoisia. Muut parikymmentä ovat taimihuoneessa yksittäin. Nämä ovat niitä koekylvöjä ;D Varsinaiset kylvöt näistä tehdään joskus maaliskuun tietämillä, jollen aikaisemmin innostu..


Ahkeralissuja siemenistäAuts! Oranssin pelargonin taimi, vieläköhän pelastuu.. Lisäksi on venähtänyt liian pitkäksi ja on koulittava pikaisesti ruukkuun, ja syvempään. Tätä lajia (Orange appeal) minulla on kolme tainta tulossa.Itse kasvatettuja pelargoneja

Tuolla jossakin on myös hämähäkkikukan kylvökset. Se on aika vaikea kasvatettava ts. saada edes itämään. Olen kuullut että niiden kylvöksille on yritetty tehdä jos jonkinlaisia temppuja, esimerkiksi kylvös pistetään ensimmäisen viikon ajaksi aina yöksi jääkaappiin, samoin joku on laittanut kostutetut siemenet minigrip-pussiin ja pitänyt pussin muutaman viikon ajan loistelampun päällä, jolloin kun se sammutetaan yön ajaksi, se saa viileys-käsittelyn silloin. Minäkin pidin kylvöksen pari yötä jääkaapissa, sitten en enää jaksanut.. olkoon. Mutta nyt onneksi - kuin ihmeen kaupalla - on neljä siementä kymmenestä itänyt, joten voiton puolella ollaan ja toivottavasti menestyy ja saan niillä siemenpussin hinnan takaisin moninkertaisesti.

Heliotroopit ovat myös hyvällä mallilla, kohta pitäisi koulia ne. Saan niistä varmaan kolmisenkymmentä koulittua. Sekin on myös aika hidaskasvuinen, siksi aikainen kylvö.

Tammikuun alussa kylvetystä granaattiomenasta ei vielä näy merkkiäkään, odotellaan vielä.
Petunioista laitoin uusintakylvön, lämpötilan ja valon vaatimukset olivat näemmä väärät, ei haittaa laitetaan uusia kehiin :D , samoin lilat lumihiutaleet. Joskus sitä onnistuu, joskus taas ei. Mutta ei ole mikään katastrofin paikka jos joku ei idä, harmittaa vaan vähäsen.

Tänään kylvin myös hopealehteä, se on kaunis reunakasvi.Tässä heliotrooppi (ylinnä) vaaleanpunaisen ja sinisen petunian, ja lobelian kanssa.


Hopealehteä alhaalla


Nyt tuli kukka, taimi- ja muuta kasvatusasiaa tuutin täydeltä,
toivottavasti jaksoitte lukea loppuun.
Minä itse suorastaan ahmin eri blogien kasvatusjuttuja,
kiitos teille kaikille, jotka kirjoitatte niistä!

💐

 Vaikka en aina tule kommentoineeksi,
 niin luen erittäin suurella mielenkiinnolla
 kasvattajien kirjoituksia
 - kaikki tieto, kokemukset ja kuvat ovat kullanarvoisia!!
Ihanaa alkavaa viikkoa teille kaikille, pian alkaakin sitten jo helmikuu.
 Fuchsia Cecile
kesällä 2016

20 kommenttia:

 1. Hetkinen, siis tuo Cecile on nyt sinulla nupussa! Ihana, lilamekkoinen pikkuprinsessa.
  Jaksaahan näitä taimijuttujasi lukea ja samalla ihmetellä, miten taitava ja monipuolinen niiden suhteen olet. Ihan on vaikea hillitä itseään ja tällaisista postauksista nousevaa innostusta. Ei, nyt vaan pitää pysyä tiukasti omassa suunntelmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin juuri, tuommoisia pollukoita sieltä talvetettavien kasvien seasta löytyi, oli parhaalla paraatipaikalla ikkunan edessä - on jo virittynyt kevääseen, mikäs siinä.. :D
   Näitä samoja asioita kun on vuodesta toiseen päässään ja käsissään pyöritellyt, on jotenkin jo harjaantunut asioihin, ja jotkut asiat mitkä ei luonnistu minulta - ne ovat jääneet suosiolla pois. Niin kai se täytyykin olla. Kiitos ihanista sanoistasi, ne lämmittävät mieltä <3
   Olisi ihanaa saada kaikki ihmiset innostumaan kesäkukkien kasvatuksesta, joskus se ei vaadi muuta kuin pienen ruukun, multaa ja paljon valoa :D Loppujen lopuksi se on aika yksinkertaista. Nyt olen alkanut innostamaan ehkä vähän liian aikaisin kun sitä luonnonvaloa ei kertakaikkiaan vielä ole tarpeeksi. Kannattaa kyllä tosiaan pysyä siinä omassa, totutussa ja hyväksi todetussa aikataulussa

   Poista
 2. Upea röyhelöinen kukka tuossa verenpisarassa.
  Mukava lukea näistä sinun kesäkukkien siemenkasvatuksistasi. Olen saanut niistä paljon inspiraatiota omiin kasvatuksiini. Ajattelinkin tänä keväänä panostaa aiempaa enemmän itse kasvatettuihin kesäkukkiin (kiitos sinun blogisi). :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana rimpsuhelmainen kaunotar :)
   Mukavaa kun voi omalta osaltaan innostaa toisiakin kasvatuksen iloihin, loppujen lopuksi innostus on kaikkein tärkein, ja mielikuvitusta tarvitaan silloin kun tila loppuu :DD
   Kiitos sinullekin mukavasta kommentista, Puutarhamyyrä :)

   Poista
 3. Ihania siemenkasvatuksia :) Postaus ei ollut pitkä lainkaan, oli mukava lukava kylvökuulumisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kerrata itsellekin asioita, että missä mennään - ja lueskella omia vanhoja kirjoituksia. Suurinpiirtein samalla lailla kaikki kuitenkin menee joka vuosi, ja aina yhtä ihanaa :)

   Poista
 4. Kyllä sulla on sutinaa siementen, multien, pikkkutaimien, koulimisen ja hoidon kanssa. Tosi valtavasti kasvatuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sutinaa, hih, se onkin juuri oikea sana 😂
   Voi kun olisi määrättömästi aikaa..
   Kiitos kivasta kommentista Tita :)

   Poista
 5. Aivan upeita kukkasia olet saanut siemenestä kasvatettua, mikäs noista on postaillessa. Ja tätähän me juuri haemme, jonkun toisen onnistuminen on itselle mitä parasta tietoa. Innostuu itsekin kokeilemaan ja valaa uskoa, että vielä joskus minäkin saa taimeni kasvamaan. Kaunis tuo heliotrooppi-petunia asetelma. ja Fuchsia Cecile on ihan huikea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut lajit ovat aivan takuuvarmoja, ja joidenkin kanssa saa ihmetellä että miksi minulla ei kasva ja toisella kasvaa kuin vettä vaan. Ja täältä blogimaailmasta saa sitä vertaistukea, mitä tarvitaan jos menee vähän pieleen. On mukavaa jos saa valaa innostusta tähän kukankasvatusmaailmaan, tää on niin ihanaa.....
   Tuo verenpisara on kyllä kauneimpia kukkia mitä tiedän, sitä katselisi vaikka kuinka kauan :)

   Poista
 6. Taimikasvatus on niin mielenkiintoista ja sitä imee kuin pesusieni kaiken opin muilta. Hyvin on kasvatukset sulla piilotettuna :)
  Keijunmekko on täälläkin jo hyvin pinnassa, aloitin nyt pari, kolem viikkoa tavallista aiemmin kasvatuksen.
  Hämähäkkikukkaa olen pari kertaa koettanut laihoin tuloksin. En muista pidinkö jääkaapissa siemeniä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taimikasvatus on niin ihana ja mukaansatempaava harrastus :)
   Täältä blogimaailmastahan sitä ammentaa kaiken innostuksen, ja minä ainakin uskon enemmän kokemusperäiseen tietoon kuin siihen mitä jossain siemenpussin kyljessä sanotaan. Vaikka antaahan nekin jonkinlaista osviittaa mutta eivät kaikkea kerro. Suuret odotukset on tuolla hämiksellä, nyt kieli keskellä suuta sen kasvatuksessa..

   Poista
 7. Super ihana tämä Fuchsia Cecile!!

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin, minut se on lumonnut täysin. Kuvaaminen on kyllä haasteellista, ei millään saa sitä oikeaa sinistä sävyä juuri sen väriseksi kuin se oikeasti on.
   Kiitos, Sirpa!

   Poista
 8. Iik, mitä ihanuuksia. Ei olisi pitänyt käydä täällä. Tuli kylvökuume ja minnekään ei mahdu.

  VastaaPoista
 9. On sulla kesällä taas niin hienoja kukkia. Monet niin ihanan värisiä, oikein silmä lepää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuija :) En noudata mitään väriskaalaa kasvatuksissa - kaikki värit kelpaa, joskus tulee tehtyä perin kummallisia väriyhdistelmiä mutta se ei menoa haittaa. Keltainen väri joskus vähän kyllästyttää, mutta sitten kun kesä alkaa kääntyä syksyyn, on sekin väri aivan ihastuttava esim. kesäpäivänhattu!

   Poista
 10. Tuota heliotrooppia olisi pitänyt kyllä kokeilla mutta siemeniä ei varmaan tavallisista marketeista saa. Keijunmekko on kyllä kummallinen itävyytensä suhteen. Marraskuulla kun kokeillakseni heitin siemeniä multiin niin ne iti mutta kun tammikuulla pari viikkoa sitten laitoin lisäkylvön niin niistä ei näy mitään. Samassa viileähkössä tilassa ovat kummatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. K-Raudassa ainakin täälläpäin näkyi sitä olevan. Eikös olekin kummallista, joskus itää ja joskus ei. Vaikka samat siemenet kyseessä, niin koskaan ei voi olla varma. Minäkin teen kokeiluja omista siemenistä, niin saa jonkinlaista osviittaa itämisestä. Minulla toinen lisäkylvö (niitä on useita) tuotti tuloksen nyt, tammikuun alussa laitoin.. Varmaan hukun keijunmekkoihin jossain vaiheessa :)

   Poista

Iloisen onnellista, lupsakkaan leppoisaa,
hymyävän herttaista, rauhallisen rentouttavaa,
nauravan hyväntuulista päivää Sinulle! Kiva kun vierailit sivullani!