Kesätunnelmaa

Kesätunnelmaa

torstai 19. tammikuuta 2017

Pieniä ilon aiheita . .


 
 
. .  huomasin kun kävin taas talvetustilassa tutkailemassa talvetettavien kuntoa. Nyt ei ulkona ole kovin paljoa tapahtumia ja aurinkokin on ollut monta päivää piilossa joten täytynee turvautua näiden vihreiden tutkimiseen paremman puutteessa. Vuosi sitten siis kasvattelin näitä tulikruunuja, ja en ollut ollenkaan varma niiden talvettamisesta, mutta onneksi otin ne kuitenkin syksyllä sisälle ja nyt niistä (2 ruukussa) alkaa pukkaamaan uusia versoja. Leikkasin jonkin verran kuivuneita oksia pois. Korkeutta näillä on jotain 80 cm ja varsi on erittäin jäykkä, puumainen, tikkuinen, joten uusia versoja odotellaan innolla. Niistähän sitten uusia latvapistokkaita sitten saa., pehmeistä varsista. Kylvin loput siemenet toissapäivänä siltä varalta että nämä eivät mene talven yli. Nyt ollaan kuitenkin voiton puolella, jess!!
 
 
 
Mikä lie harjoituskukkanen pasuunakukassa. Mielenkiinnolla seurailen sen avautumista, samoin alla olevan verenpisaran pullean kukkanupun avautumista. Jännää! Pieniä asioita, mutta kuitenkin ..
 
 
 
Ja hei - täällä ollaan alettu munimaan taas!
Tai jompikumpi näistä,
Alli varmaan kun heltan väri on muuttunut -
lepoaika siis taitaa olla viimein ohi, hip hurraa kevätaikaan :DD
 
*
 
Alla muutama tämänhetkinen kuva lumitilanteesta,
sitä ei nykyään tiedä milloin tilanne muuttuu, ja mihin suuntaan.
Lämpöasteita on luvattu seuraaviksi päiviksi, jopa 5!
 
 
 
 
 
 
Mukavaa viikon jatkoa kaikille!!
Työt kutsuvat, heips!
Tuulikki
 
 

18 kommenttia:

 1. Aivan ihanat lumikuvat! Kaikenlaista säätä taas luvattiin! Ai, teilläkin on alettu munimaan, tosi kivaa! Meillä myös...viime kesän pikkuneidit ovat munineet ensimmäisiä muniaan, sellaisia söpösiä ihan pieniä ja osassa ei ole vielä keltuaistakaan :D

  Voi mitä ihanuusnuppujakin Sinulla jo on! Kevättä mielessä...onneksi aika rientää tässä kohden nopeaan!

  Mukavaa viikonjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on onneksi lunta vielä jonkin verran kasvien suojana, ja toivottavasti pysyykin. Tipusilla on jo kevät mielessä, ne jutustelevatkin ihan toisella tavalla nyt :) Voi, ne pienten tipusten munat ovat niin hellyyttävän pieniä .. :)
   Ihanuusnuppuja tosiaankin, kunhan aurinko alkaa toden teolla paistamaan, on siirrettävä nupuilla olevia ihan ikkunan eteen, kyllä se aurinko sitten tekee tehtävänsä. Minusta helmi, maalis ja huhtikuu menevät aina niin nopsaan, ihan hujauksessa - varmaan siksi kun on niin paljon kaikkea tekemistä ja ajattelemista kevään tiimoilta. Kiitos sinulle, ja terveisiä sinne tipusille, pitsipöksyille :)

   Poista
 2. Kanoista en paljon mitään tiedä, joten taas opin ihan uuden asian eli heltan väri enteilee munimisen aloittamista. Mielenkiintoista.
  Säät vaihtelevat niin vikkelää tahtia, ettei perässä pysy. Taas mennään plusasteilla. Kohta väkisinkin siirrytään kevääseen, joten aika leudoksi taitaa tämä talvi jäädä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tiput kun alkavat sulkasadon, ne menevät vähän raihaisen näköiseksi pariksi kuukaudeksi, väritkin haalenevat heltassa ja sitten kun aikansa on pitänyt lepoa, alkaa tapahtumaan - kevät mielessä .. ja mielikin on iloisempi ja kunnon sulkapeite yllä - kyllä kelpaa :)
   Minusta talvi pitää olla talvi ja kesän pitää olla kesä - eikä niin kuin viime vuosina kun säät heittelevät häränpyllyä..

   Poista
 3. Onpa kauniita lumikuvia. Kovin nopeasti tuntuvat säät vaihtuvan, toivottavasti ei kaikki lumi kuitenkaan vielä katoaisi. Söpöt kanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anneli A <3
   Pitää ottaa näitä lumikuvia kaiken varalta, ei sitä nykyään tiedä miten pitkäaikaista tämä ihanuus on, tai sitten sataa kerralla ihan hirveästi lunta, huh. Toivottavasti ei kuitenkaan.

   Poista
 4. Oletko ajatellut lisätä kanojen määrää? Täysi omavaraisuus munista on kiva juttu. Toisinaan voi viedä kennollisen tuliaisina kavereillekin.

  Meillä myräköi mahdoton tuuli, joka katkoo sähköjä tuon tuostakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ollaan ajateltu, neljä tipua sopisi aivan mainiosti olemaan, viime keväänä oli tarkoitus lisätä mutta sitten se kuitenkin jäi. Alkukesä olisi varmaan paras ajankohta lisätä.
   Täällä ei tiedetty mitään koko myrskystä, mutta ihmettelin vähäsen puiden roskia pihalla aamulla. Hyvät unenlahjat varmaan auttoi :)

   Poista
 5. Kyllä lumen verhoamat maisemat ovat kauniita. Harmittaa vain nämä alati sahaavat säät.
  Kiva kanapari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Suomessa pitää lunta talvella olla, ja pakkastakin. Minä tykkäisin että kymmenen pakkasastetta olisi riittävästi.
   Tiput ovat aika mukavia lemmikkejä, niiden luona on kiva käydä tuolla tipulassa jutustelemassa :D

   Poista
 6. Vau on hyvin talvehtinut sinun kukkasi. Lunta ei ole kovin paljon meilläkään ja toi sama lämpötila.
  Mulla ei ole mitään kukkia talvehtimassa täällä sisällä. Jotenka ei ole jännittämistä sen puoleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu että pahin ja hankalin vaihe on kukkasten osalta nyt ohitettu, ja aurinkoa tässä odotellaan, vaan on se vain harvakseltaan paistellut tänä vuonna.

   Poista
 7. Tulikruunu on ihana kasvi,en vaan ole koskaan saanut sitä talvehtimaan.. jospa sinä onnistut, täytyy kokeilla joskus uudestaan. Kivoja talvikuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon että sen kukat toisena vuonna suurenevat, olivat aika pikkiriikkisiä viime kesänä. Mutta nyt näyttää kyllä hyvältä tilanne.
   Kiitos, Sirkku.

   Poista
 8. Talvi ja lumi ovat kaunista. Ihan kadehdin lumista maisemaa. Myrsky sulatti lumet meidän pihalta ja kaikkialla on kierää jäätä.
  Kanat ovat niin mukavia eläimiä, mukavaa kun kanasi aloittavat taas munintansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pääsisi nyt viikonloppuna kuvailemaan luontoon, ja paistaisi aurinko. Voi että, sataisi nyt teillekin uutta lunta..
   Ollaan jo keitetty Allin tai Nupun munia - tuntuu että toinen vain munii ja se on Alli, luultavasti ;) Ja Nuppu seuraa pian perässä!

   Poista
 9. Siellä pukkaa jo vihreää ja nuppuja! Kevättä kohden ollaan matkalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuppuja, versoja, ihanaa!! Mieli tekee puhua jo keväästä, lähtölaskenta on alkanut :D

   Poista

Iloisen onnellista, lupsakkaan leppoisaa,
hymyävän herttaista, rauhallisen rentouttavaa,
nauravan hyväntuulista päivää Sinulle! Kiva kun vierailit sivullani!