Kesätunnelmaa

Kesätunnelmaa

sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Haaste Pihakuiskaajan puutarhasta


 
 

Tämänkertaisen haasteen "Kolme asiaa puutarhassa" sain Pihakuiskaajan puutarhasta, Annelilta. Kiitos, Anneli! Haasteen otan ilomielin vastaan, vaikka hiukkasen täytyykin miettiä asioita mitä tahtoisin viime kesältä tähän poimia.
Aiheena on siis kolme asiaa viime kesältä. Tähän haasteeseen on niin mukava tarttua, koska saa näin marraskuun pimeydessä palata mitä parhaimpaan kesäaikaan, ja kesäisiin kuviin.

 Kun aloin lukemaan kysymyksiä, ajattelin ihan ensimmäiseksi että muistankohan minä mitään kuluneesta kesästä, mutta se auttoi kun luin viime kesän postauksia läpi. Nyt on vaan jotenkin ajatukset jo olleet täysin talvessa ja joulussa.Seuraavaksi sitten kysymykset ja vastaukseni niihin.


1. Kolme asiaa, jotka ilahduttivat viime kesänä (kasvukautena)

Ensin ilahduttivat suht onnistuneet kylvöt, joita aloittelin jo tammikuussa (paprika) ja helmikuusta lähtien tulikruunut, heliotroopit, petuniat ja niin edelleen. Lämmin sää juhannusviikolla ilahduttaa aina!
Auringonpaiste ilahdutti myös. En osaa sanoa tähän mitään sen erityisempää, kaikki meni viime kesältä niin mukavasti, ettei jäänyt mitään niinsanotusti hampaankoloon, alla luetellut asiatkaan eivät niin kovin suuria olleet etteikö niihin olisi lopulta sopeutunut.2. Kolme asiaa, joista en pitänyt viime kesänä

Liian runsaat rankkasateet. En pitänyt todellakaan siitä kun alkoi satamaan, vettä todellakin tuli runsaasti ja ryöppyämällä. Kukapa sellaisesta pitäisikään.

Liian kovat helteet.

Valon puute. Kotimme lähellä olevat puut ovat kasvaneet niin suuriksi, että ne alkavat varjostaa alapihan puutarhaa. Ylhäällä, missä kasvimaa sijaitsee, ei vielä niin kovin haittaa. Valoa kaikki kuitenkin tarvitsevat, paitsi tietenkin varjon kasvit.

 
 
Illan viimeinen auringonsäde. Postaus heinäkuulta.

3. Kolme asiaa, jotka sain kesän aikana valmiiksi

Ei ollut sen suurempia suunnitelmia viime kesänä, ensin tulee mieleen kuitenkin tuo laatikkopuutarha, mikä on vasta kokeilussa.4. Kolme asiaa, jotka jäivät kasvukaudella kesken

Ei ehkä mitään suurempaa jäänyt kesken, kun ei ollut suuria tavoitteitakaan. Tomaattien kypsyminen jäi kesken, mutta se ei ollut ehkä minun syytäni vaan ilman kylmenemisen. Joka syksy sitä tahtoo kesän vaan jatkuvan ja jatkuvan.. mutta onneksi oli kuitenkin suht pitkä syksy joten sain hommat jotakuinkin päätökseen.

 
 
 

5. Kolme asiaa, joita stressasin


Seurasin Sinikka-luumupuun (3v) kasvua - ei ole kasvanut paljoakaan sitten istutuksen, kukkia ei tehnyt myöskään mutta eipä ole kuollutkaan. Odottelen siltä jonkinlaista kasvupyrähdystä tulevana kesänä, koska kaikki kasvuolosuhteet ovat sille mielestäni ihan ok.

Sinikriikunaan tuli jotain ötököitä ja jouduin leikkaamaan siitä kaksi kolmasosaa pois. Se on kahdeksan vuotta vanha eikä ole päässyt kasvamaan kovin hirveästi koska jänikset lyhentävät sen oksia joka talvi verkosta huolimatta. Luumuja ja kriikunoita olen odottanut vesi kielellä joka vuosi tulevaksi, mutta eipä ole onnistanut..

Pihalla oleva vanha, keskeisellä paikalla oleva pihlaja osoitti kuivumisen merkkejä. Sen oksistoon olen ripustanut yläpihan puutarhatyökaluja riippumaan. Haikealta tuntuu, koska se on "palvellut" minua kaikki nämä vuodet, ja nyt se joudutaan tänä talvena kaatamaan. Kuvassa laitimmaisena oikealla.

Tämmöisiä yksittäisiä puutarha-aiheita tuli nyt mieleen. Eivät nämä nyt mitään varsinaisia stressin aiheita ollut, vain vähän harmitti.


6. Kolme asiaa, jotka saivat minut rentoutumaan

Pihalla möyriminen auringonpaisteella. Tykkään hirveästi kitkemisestä (ihan totta :) se on paras rentoutumiskeinoni. Toiseksi paras on istuminen pihakeinussa kaikessa rauhassa, kahvimuki toisessa kädessä ja toisella kädellä pullanmuruja heitellen tipuille ja kissoille :)7. Kolme asiaa, jotka haluaisin hankkia tulevana kesänä
 
Joitain omenapuita lisää. Ruusukvitteni olisi myös kiva olla. Ja tietysti haluaisin hankkia oikein ISON multakuorman pihaan!
8. Kolme asiaa, joista unelmoin

Toivon ja unelmoin että seuraavasta kesästä tulisi ihanan lämmin perhoskesä. Ei siis liian kuumaa eikä kylmää :D

Ensi kesältä toivon aikaa, aikaa ja vielä kerran aikaa - tehdä kaikessa rauhassa ne kaikkein mieluisimmat työt pihalla. Koskee kukkia :D

Että tulisi pian helmi-maaliskuu jolloin pääsisi.. taas.. kuva alla kertokoon puolestaan

 
 

Tämmöinen kesäinen tuulahdus täältä Tuulikin kukkamailta, olipas virkistävää palata menneeseen kesään!  :D (Ja niin mukavaa sujautella mukaan näitä itselle mieluisimpia kukkakuvia!)
Haasteen laitan eteenpäin kolmelle seuraavalle bloggaajalle

Kivipellon Sailalle
Tuuleville Lopotin Toimelaan
Navettapiian puuhamaahan


 
Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!!
Toivottelee Tuulikki
 

22 kommenttia:

 1. Kiva oli vastauksiasi lueskella. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mummo <3
   Mukava oli vastailla tämmöiseen haasteeseen :)

   Poista
 2. Oli tosi kiva haaste muistella ihanaa kesä. Hienot vastaukset sinulta kiva oli lukea niitä. Hyvää alkavaa viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesämuistelot kuvien kera, kiva juttu :) Kiitos, Irma <3

   Poista
 3. Sulla oli erinomasen kaunis kesä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ja muistaa vain ne parhaimmat hetket.. :) Kiitos Nettimartta <3

   Poista
 4. Olipa niin mukavia vastauksia, vastauksia tyytyväiseltä tarhurilta, jolle elo omassa puutarhassa on sitä parasta pitsipöksyjen ja karvatassujen kanssa! Ilmat tulee ja menee, välillä sataa liian kanssa tai oikeastaan liian kovaa ja välillä helle pakkaa päälle, niille ei voi mitään, mutta kun maa on kunnossa niin pitkälle kasvit sen kestävät, vaikka tarhuria harmittaakin, rankkasateet on kyllä oma lukunsa ja sen pieksemät kasvit aika surullisen näköisiä.

  Kauaa ei enää mene, kun päästään taas tutkimaan siemenluetteloita ja helistelemään siemenpusseja, nauttimaan multaterapiasta. Ihana kesä oli ja uusi ihana kesä tulollaan!

  Kesäkuvissasi silmä taas lepäsi!

  Kiitos haasteesta, vastaan siihen oikein mielelläni!

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin kesällä kaiken runsauden keskellä ei välttämättä osaa nähdä metsää puilta, tai ainakin nyt katsoo eri tavalla kaikkea vehreyttä :D
   Taisihan sitä vesisadetta olla runsaastikin mutten laittanut mihinkään muistiin, kivempi muistella niitä aurinkoisia päiviä :) Onhan se ihanaa kun eläimet saa olla vapaana pihalla ja puutarhassa, kesä on niin lyhyt että siitä kannattaa ottaaa kaikki ilo irti. Kun katsoi noita taimikuvia, alkoi heti laskea aikaa milloin aikaisintaan voisi aloittaa.. Vaan mikäpä estäisi vaikka nyt jo kasvattamaan vaikka ahkeraliisaa ihan huonekasvina? ..
   Kiva kun sinäkin pidit haasteesta, nyt vain tuumasta toimeen heti kun ehdit.. Kiitos sinulle, Kivipellon Saila <3

   Poista
 5. Ihania kuvia! Pidän etenkin perhoskuvasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iloinen Kulkuri <3
   Perhoset ovat niin hellyyttäviä, tulisipa niitä ensi kesänä oikein paljon!

   Poista
 6. Kiva kun otit haasteen vastaan. Kivoja vastauksia ja kauniita kuvia. Minäkin olisin kovin iloinen kauniista, lämpimästä perhoskesästä. - Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä olikin mieluinen haaste, kiitos siitä! Kukkais- ja perhoskesä - ahh 🐝

   Poista
 7. Kesä tuli kyllä mieleen elävästi vastauksistasi. Kiitos haasteesta. Vastailen, kun ehdin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mennyttä kesää on niin kiva muistella, varsinkin kun on muistanut ottaa kesästä kuvia. Kiva juttu, vastaile sitten kun sinulle parhiaten sopii.

   Poista
 8. Kiva lukia tämän haasteen vastauksia. Ootki kova kasvattamahan kesäkukkia. Niillä saa ihanan färikkähän puutarhan.
  Kiitos haasteesta! Onki jo toine samanmoone :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Navettapiika <3 No eihän se varmaan haittaa jos useampi haaste on tullut, yhdistät sitten molemmat. Huomasin vasta kun olin jo laittanut sinulle. Kiva haaste on kyllä kiertämässä nyt!! 😄

   Poista
 9. Hei! Laitoin sinulle kesäisen haasteen, käypä kurkkaamassa blogissani ja vastaa, jos aikaa riittää ja tuntuu mukavalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaahas, jaahas mitähän kivaa siellä nyt onkaan, käynpäs kurkkailemassa ... 😄

   Poista

Iloisen onnellista, lupsakkaan leppoisaa,
hymyävän herttaista, rauhallisen rentouttavaa,
nauravan hyväntuulista päivää Sinulle! Kiva kun vierailit sivullani!