Kesätunnelmaa

Kesätunnelmaa

torstai 10. maaliskuuta 2016

Jatkoaikaa sukilleNyt ei puhutakaan kukista vaan sukista.
Nämä koirankarva-lampaanvillasukat ovat miehelleni niin mieluisat,
että hän pyysikin minua parsimaan varpaissa olevat reiät.
En kehdannut kieltäytyäkään,
 koska ne ovat hänen saapassukkansa kalalla käydessä -
kumisaappaissa niin lämpimät.
Eikä sitä paitsi reiätkään olleet kovin suuria, mutta reikiä kumminkin.


Kuvan parsimissieni on oiva apuväline parsittaessa varsinkin kantapäätä
mutta varpaiden kohdallakin siitä on apua.
Joskus sekin on tullut hankittua, mutta on melkein
olemattomalle käytölle jäänyt.


Täytyy kyllä totta tosiaan tunnustaa,
että moista hommaa en ole tullut tehneeksi
 kuin varmaan jossain lähihistoriassa.Kyllä näistä ihan kelpo sukat sain aikaiseksi, ja nyt nämä saivat taas vähän lisäaikaa. Eihän tämä parsiminen yhtään vaikeata ole - kunhan saa vain aloitetuksi, niin se on oikeastaan tosi hauskaa!! Työn ei tarvitse olla viimeisen päälle, ja eri värillä parsittaessa työstä tulee mukavan näköinen :) Muita korjauksia tulee kyllä tarpeen  mukaan tehtyä - nappien ompelua, vetoketjun vaihtamista, verhojen ja housunlahkeiden lyhentämistä ja työvaatteiden paikkaamista ja korjailua, mutta tunnustan kyllä että jos villasukka kuluu puhki, tulee ne viskattua roskiin tai joskus tulee tungettua syvemmälle kaapin syövereihin..
Mitenkäs teillä - mitä teette rikkinäisille vaatteille - korjaatteko, heitättekö pois vai laitatteko ö-mappiin myöhempää käyttötarkoitusta varten?


Villasukista päästäänkin sitten mukavasti villahousuihin ;D

12 kommenttia:

 1. Kyllä täällä parsitaan ja korjausommellaan. Mullakin on tuollainen sieni, anoppi toi sen mulle Neuvostoliitosta, krumeluurikuvioita täynnä, mutta käytännöllinen. Pitkään kuopus paikkasi kaikki sukat, jostain syystä hän nautti siitä suunnattomasti, mutta nyt kuopus asuu maailmalla ja itse parsin, jos on tarvetta ja järkeä! Rakkaista sukista ei millään henno luopua! Kerran nuorena farkut hajosivat (siis joskus 1975, leikkasit puntit poikki, paikkasin takamuksen ja kirjailin paikat piiloon! Äiti järkyttyi, kun olin korjannut itselleni niin rivot sortsit, no punttia riitti mutta se kirjailu oli liikaa!

  Tuulikki, blogissani on Sinulle pieni haaste!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se kiva joskus paikkailla ja parsiakin, mutta kun ei mitään pakkoa ole nykyään, niin se tahtoo jäädä. Paitsi tietysti ne vaatekappaleet jotka on todella mieluiset.
   Hih, kiva tuo farkkujuttu :D
   Kipaisenpa katsomassa - kiitos Kivipellon Saila <3

   Poista
 2. En ole kyllä parsinut vuosiin! Hyi minua!
  Joskus olen tehnyt uuden jalkaosan vanhoihin varsiin.

  En ole koskaan nähnyt tuollaista parsimissientä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin vähän soimaan itseäni samasta asiasta..
   Kivempi kyllä on tehdä uutta kuin korjata vanhaa, lankavarastokin on kertynyt niin suureksi. On muuten kätevä tuo vempele, ei tarvitse keittokauhaa käyttää :)

   Poista
 3. Myönnettävä on että parsimista voisi kyllä harrastaa, eiköhän sen osaa kun kerran on oppinut:) Helpompi on vaan viskata rikkinäinen sukka pois:( Eikä kyllä haittaa vaikka omat sukat olisi eri värillä paikattuja. Tämä kyllä pitää laittaa mieleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut, mutta voipi välillä verestää vanhoja taitoja - tuo olikin niin mukavaa hommaa että aloin etsiskellä lisää rikkinäisiä sukkia.. :D

   Poista
 4. Tuota parsimissientä olen ennenkin jossain blogissa ihastellut. Saakohan niitä enää mistään?
  Parsimista ja kaikenlaista vaatekorjailua tulee kyllä harrastettua. Usein jokin lempivaate vaatii vain pienen korjaushetken saadakseen taas monia uusia käyttöhetkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En yhtään muista mistä olin omani ostanut. Oiskohan niitä jossain Taito-shopeissa tai sellaisissa..
   Juu, usein korjaus viekin vaan niin pienen hetken että sitä itsekin ihmettelee miksei aikaisemmin sitä ole saanut tehtyä.

   Poista
 5. Kiva, kun harrastat parsimista. Ihan outo minulle tuollainen parsimissieni. Tosin hirvittävän vähän tulee parsituksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivahan se on joskus korjailla, kunhan vaan tulee aloittaneeksi.. Ihan hyödyllinen taito vaan ei nykyään taida kovin moni sitä enää harrastaa.

   Poista
 6. Villasukat ovat vaan aivan parasta ja joulun toivotuin lahja. Mummi 94v niitä tuleekin, enkä voisi kuvitella heittäväni niitä menemään vaikka tulisi reikiä, joten pitäisikö opetella parsimaan ;)

  Kivaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opettele ihmeessä! Villasukat ne on vaan niin ihanat, kun jalkoja palelee :)

   Poista

Iloisen onnellista, lupsakkaan leppoisaa,
hymyävän herttaista, rauhallisen rentouttavaa,
nauravan hyväntuulista päivää Sinulle! Kiva kun vierailit sivullani!