Kesätunnelmaa

Kesätunnelmaa

keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Vaaleanpunaista

Pihamaata kierrellessäni huomasin kuinka moni vaaleanpunainen kasvi on kukassa juuri nyt,
tässä muutamia otoksia. Luonnossakin ,tuolla pihamaan laidassa metsikössä on puna-ailakki ainakin kukassa, ja villiintyneet akileijatkin kohta alkavat kukkia. Niitä on monta eri väriä, vaaleanpunaista lienee valtaosa. Sammalleimu on levinnyt vähän joka paikkaan, kivan näköistä kun nurmikon seasta pilkistää vaaleanpunaista. Mutta ruohonleikkuri ei armoa anna, maanmyötäisimmät versot säästyvät tosin siltä..


 
 
Alppiruusu St Michel
 
 
 
Alppiruusu Haaga
 
 
 
 
Sammalleimu
 
 
Kasvatettu kesäkukka
kerrottu petunia Cascade Orchid Mist
 
 
Itse kerätyistä siemenistä kasvatettu
ahkeraliisa
 
 
- - -
 
Eiliseltä shoppailukierrokselta tarttui mukaan tarpeellinen hyttyshattu. Kohta alkaa kasvimaan kitkeminen, jolloin se on kyllä tarpeen - ei tarvitse huitoa eikä laittaa myrkkyjä itseensä tai vaatteisiin. Mäkärät on kyllä inhottavia, niiden puremasta jää jälki moneksi viikoksi iholle, tai suoraan sanottuna kuoppa. Tuon hatun ostaminen on ollut vuosikausia mielessä, mutta jostain syystä se on jäänyt vain ajatuksen asteelle. (Onkohan noita muuten saatavana muun värisinä - no vaikka nyt vaaleanpunaisina ;) Enpä ole kaupoissa nähnyt)
 
 
Ostin myös tämmöisen pelottelulinnun puutarhaan, haukkako lie.. Rastaita on täälläpäin ollut tosi paljon tänä keväänä, verkkoja en laita marjapensaille tai mansikkamaalle - on inhottavaa kun lintu jää niihin kiinni. Jotain pelottelukeinoja siis on käytettävä jos meinaa edes osan marjoista pelastaa. Kokeilen nyt tien laidassa tätä, etteivät tipuset karkaisi tielle (eivät tosin ole kyllä kuin kerran karanneet)  - Saas nähdä mitä tipuset tuosta tuumaa, huomaavatko edes..
 
 
Ja vielä tämmöiset mehujäämuotit, ovat olleet hankintalistalla pitkään. Meillä joskus käy pikkuväkeä, varmaan tykkäävät - ja miksei aikuisetkin. Jaa-a mitähän niihin laittaisi - hmm..
 
 
 

14 kommenttia:

 1. Meillä on tuollainen haukka. Lisänä olen käyttänyt cd-levyjä naruissa. Heiluvat tuulessa. Verkkoja en minäkään hyväksy. Ihanat kukkaset ja tuollainen hattu olisi kyllä tarpeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä joitakin naruvirityksiä täytyy sitten keksiä, ja yksi keino on myös radio soimassa pihalla. Ihan pian tuota hattua testaan.. Kiitos, Satu :)

   Poista
 2. Kaunista kukintaa. Voi sinä olet onnistunut noin hyvin kerrotun petunian kasvatuksessa! Mulla meni tänä vuonna ihan mönkään tai eivät ainakaan ole lähelläkään kukintaa. Onko sulla lisävaloa kasvatuksessa? Viime kesänä kukkivat minullakin kauniisti, mutta enempi loppukesästä, kun ei ole lisävaloa antaa, siksi kylvöt myöhempään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään hirveästi noista kerrotuista, ovat kuin ruusuja :) Taivas-alla ei minusta nuo oikein menesty, joten niille täytyy aina keksiä jokin suojaisa paikka. Juu on minulla kasvatuksessa kasvivalot, nuo on kylvetty 9.3. ja olin latvonut niitä jatkuvasti pitkin kevättä. Kiitos Maatuska :) Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

   Poista
 3. Minäkin olen kasvatellut noita petunioita, harmittaa kun ei tänä keväänä tullut niitä kylvettyä. Kerrohan sitten tepsiikö haukan katse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat ne kyllä kauniita :) Saas nähdä miten tuo tipusten kohdalla toimii - täytyy tarkkailla tilannetta. Kiitos Minna

   Poista
 4. Kauniita kesäisiä kukintoja. Saas nähdä, toimiiko haukka. Pidähän meidät ajan tasalla! Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli A :) Katsellaan, kuunnellaan.. Mukavaa loppuviikkoa sinnekin!

   Poista
 5. Upika kukkakavalkaadi. Tytärkin oli ihan pinkin innoittamana laitellut parvekettaan, minullakin vuosikauvet tämä väri vallitsi, nyt pari kessää olen innostunut punaisesta, sinisestä ja valkoisesta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään minäkin vaaleanpunaisesta, mutta nyt olen jo vähän alkanut kyllästymään siihen, ainakin kesäkukkien kohdalla. Sininen väri on alkanut kiehtoa enemmän. Kiitos, Lovviisa ja mukavaa loppuviikkoa sinulle <3

   Poista
 6. Ihana pinkki kesä!
  Ja nyt vaan jääpalamuotteihin mehua, smoothieta ja hedelmiä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitetaan, ja nautitaan sitten kun ilmat lämpenee. Käyn vielä sinun blogissasi kurkkaamassa mitä sinä niihin laitoit.. :) Kiitos Susanna <3

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Pinkit kukat ovat niin kauniita, kesäisen hempeitä :) Kiitos Riitta Sinikka <3

   Poista

Iloisen onnellista, lupsakkaan leppoisaa,
hymyävän herttaista, rauhallisen rentouttavaa,
nauravan hyväntuulista päivää Sinulle! Kiva kun vierailit sivullani!