Kesätunnelmaa

Kesätunnelmaa

sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Paljastuksia


Tämän kukkapenkin (kuva muutama vuosi sitten otettu) pohja on tehty vuonna 2003, kutsun sitä viuhkapenkiksi. Muistan kun tein sitä syyskuussa, kesäloman päätteeksi. Kolme päivää siinä meni, aamusta iltaan. Penkki on rinteessä, kaivoin siitä toistakymmentä kottikärryllistä valkoista, tiukkaa savea, ja kivet toin 4 km:n päästä eräältä hiekkamontulta, koska omalta tontilta sopivat kivet olivat loppuneet jo aikapäiviä sitten. Multaa siihen meni kymmenen säkillistä. Ehkä en enää kehtaisi moiseen urakkaan ryhtyä, mutta aika kuluu, ja nyt katselin sitä sillä silmällä että olisi jo aika tehdä sille jotain. Yhteen lohkoon olin istuttanut sammalleimua, ja olin antanut sen levitä toiseen, ja kolmanteenkin asti. Nyt on huonoin aika jakaa/poistaa keväällä kukkivia kasveja, mutta ajattelin että jos en sitä nyt tee, se jää kokonaan tekemättä ja siirtyy taas tulevaisuuteen. Sammalleimua kasvoi siinä parin neliön verran ja päätin olla julmuri ja poistaa sen sammalleimun kokonaan siitä, ja laittaa pelkästään kesäkukkia kasvamaan. Niin pystyy rikkaruohotkin pitämään paremmin hallinnassa.

 
Mullan olen vaihtanut joka kevät tyhjiin lohkoihin muutenkin, ja välillä ajattelin että annan tuon sammalleimun vallata koko alueen. Se oli levinnyt jo kolmanteen lohkoon, ja ylöskin. Nyt tuli päätös, raaka peli - pois hus, hus  :) Vuorenkilvet saavat jäädä tuonne kuivimpaan kohtaan ylimmäiseen lohkoon.

 
 Homma on nyt takanapäin, ja päässä paljon suunnitelmia, mitähän siihen laittaisi - samettikukkaa, sinitähtöstä, orvokkia, lobeliaa, huovinkukkaa, kukontöyhtöä, petuniaa, hopeakäpälää, lumihiutaletta .. ja vaikkapa krassia..


Kisukin katsoo jo kuopimispaikkaa itselleen, ja oispa siellä tipustenkin jo mukava matoja etsiä ..


Jaahas, tipulan lattialle oli ilmestynyt pesä. Minkähän takia ei ollut koululaispöydänlaatikkopesä kelvannut.. On varmaan kaikilta tullut muna yhtä aikaa eikä ole joutanut jonottamaan pesälle.. Pitäisiköhän laittaa niille jonotusliput... ;)
 
Hyvää, ihanaa ja kaunista äitienpäivää kaikille äideille ja mummeille !! 

 
 

13 kommenttia:

 1. Kivan mallinen kukkapenkki - siis viuhka:) Mielenkiintoista nähdä mitä siihen keksit:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Irma :) Kyllä jo kädet syyhyää laittamaan siihen vaikka mitä, mutta pitää tosiaan odottaa vielä tovi..

   Poista
 2. ♥Hyvää Äitienpäivän iltaa!♥

  VastaaPoista
 3. Hieno kukka penkki on tulossa Innolla odotan mitä siihen laitat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Irma :) Siihen taitaakin mahtua aika paljon kukkasia. Joitakin ehdotuksia on jo mielessä..

   Poista
 4. Viikko aikaa touhuta urakalla kunnes viikarit ja aikavaras tulevat ilostuttamaan arkeasi :D onko puutarhakalusteet jo paikoillaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa! Enköhän minä ala siihen mennessä olla jo ready! :D Juu alkaa kalusteet olla paikoillaan, keinukin odottelee tuolla jo pikkuisia keinujia . .

   Poista
 5. Tulin vastavierailulle ja jäin koukkuun :)
  Tosi kivan näköinen kukkapenkki ja mielenkiinnolla odotan mitä kaikkea siihen laitatkaan...

  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sirpa :) Laittaisikohan kaikkia värejä, vai pelkästään kahta, tai yhtä? Keltaisten kukkien valikoima on kyllä huima, minullakin kasvatuksessa eniten sitä väriä:) Kiitos samoin, mukavaa viikkoa!

   Poista
  2. Ja tervetuloa lukijaksi, Sirpa!

   Poista
 6. Mukavan muotoinen istutusalue!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minna! Se on jo vaikka kuinka monta vuotta vanha, kunnes tänä vuonna kaivelin sen jälleen paljaaksi. Ja sieltähän se löytyi, sammalleimu oli sen valloittanut jo puoliksi..

   Poista

Iloisen onnellista, lupsakkaan leppoisaa,
hymyävän herttaista, rauhallisen rentouttavaa,
nauravan hyväntuulista päivää Sinulle! Kiva kun vierailit sivullani!