Kesätunnelmaa

Kesätunnelmaa

sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Pikkuisten luona ja kotiinpaluu

Tässä ennen vappua kerroin lähteväni kahden vanhemman lapsenlapseni luo, ja olinkin siellä vajaan viikon. Ilma oli vähän huonoa, kylmää ja tuulista koko viikon mutta kyllähän meillä tekemistä oli paljon sisälläkin. Lasten vanhemmat saivat välillä hiukan levähtää, kun mummi oli paikalla : )  Sain nuuskutella pikkuisia varpaita ja sormia - voi että . .  kyllä ne tuoksuivatkin ihanilta

 
 
 
Kyllähän se mieli tuli haikeaksi kun pois täytyi lähteä, no seuraavalla kerralla sitten lisää : )
 
Kotona kävin heti puutarhakierroksella - no jopas kaikki kasvit olivatkin kasvaneet paljon ja nurmikkokin näytti ihan vihreältä jo.. vaikka en sen kauempaa poissa ollut. Oho - mökin oven pielessä seisoi vielä joulukuusi! No kuka sen oli siihen jättänyt? Ai muka minäkö? Viimeksi se oli jäässä kun yritin sitä kammeta ylös, taisi olla kuukausi sitten.. (seli, seli..) No sehän täytyi äkkiä nykäistä pois, toivottavasti kukaan ohikulkijoista ei ollut kiinnittänyt siihen huomiota, tien laidassa kun asutaan. Ei kai.. No tähän käykin sanonta "täytyy mennä kauas että näkee lähelle" ; )
 
Ensi viikolla olisi suunnitelmissa alkaa völjäämään taimia sisältä ulkoruokintaan. No - ei aivan taivas-alle vaan kasvariin. Siinähän sitä taas tassuttelee mökin ja kasvarin väliä muutaman tunnin (tai pari päivää), kun ei ole ihmisellä kuin kaksi kättä.. (on vissiin minun mielisanonnaksi muodostunut tuo "kun ei ole kuin kaksi kättä")  No hauskaa hommaahan se on, en valita.  Ensin kyllä varjostan kasvihuoneen kasvatusharsoilla ulkoapäin jotta kukat eivät pala auringossa.
 
Paljon on suunnitelmia ja uusia ideoita, oikeastaan pää on täynnä niitä, melkein pursuaa jo ulos : )  Tosiasia on se, että jos niitä alkaa listaamaan paperille, pahimmassa tapauksessa numeroituna tai ranskalaisin viivoin - ja jääkaapin oveen laitettuna  = TYÖLISTA - hommat alkavat tuntua pakollisilta, ja työltä!  Parasta kun tekee vaan lyhyen tähtäimen suunnitelmia ja tekee sen mikä milloinkin huvittaa, loput saa jäädä tekemättä.. Ihan vaan fiilis-pohjalta, tuumailen ma : )
 
 * No joo, onhan niitä pakollisiakin hommia, mutta kun ne tekee kiiruusti alta pois, voikin keskittyä sitten kaikenlaiseen kaunistelemiseen ja muihin hörpötyksiin, mitä ilman ei "voi" elää ; ) Pakollisiin hommiin kuuluu mm. loikkiminen kottikärryjen kanssa pitkin pihamaita, ensin lannoitekuorman kanssa ja sitten kalkkikuorman kanssa. (Meillä on rinnepiha, kolmella eri tasolla.) .. Ja se homma taitaakin olla juuri nyt vuorossa, tai voihan sen siirtää seuraavaan päivään - tai viikkoon . . . *
 
-  -  -

Ps. laitoin blogin ulkoasua uuteen muotoon, tuntui siltä että se alkaisi liikaa rönsyämään - pikkaisen hillitympään kuosiin :)4 kommenttia:

 1. ♥suloiset pikku varpaat ja sormet! Blogi näyttää hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauvan tuoksu se on maailman ihanin tuoksu :) Kiitos, Riitta Sinikka!

   Poista
 2. Ihania kuvia taaperoiden varpaista!
  Leppoisia toukokuun tuulia sinulle puutarhassa touhuten!
  Kiitos kun liityit Mantelilaakson lukijaksi!
  Taidan jäädä tännekin seurailemaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susannalle kun liityit lukijaksi, tervetuloa! Kävin ihastelemassa sinun ihanaa blogiasi.. Hyvää alkanutta viikkoa, nautitaan auringosta :)

   Poista

Iloisen onnellista, lupsakkaan leppoisaa,
hymyävän herttaista, rauhallisen rentouttavaa,
nauravan hyväntuulista päivää Sinulle! Kiva kun vierailit sivullani!