- Tänään toimin jauhopeukalona
- ja tällaista jälkeä syntyi.
- Karjalanpiirakoita nämä eivät ole,
- vaan jonkunlaisiksi riisipiirakoiksi
- näitä kuitenkin voisi sanoa.
Sateella on mukavaa olla sisällä
vaikka leivontapuuhissa.
Lumihiutale kuistin suojissa.
Onkohan tämä meillä
kesäkukan selviytymis-ennätys,
melkein lokakuun loppuun saakka
on selvinnyt paleltumatta.
Saa nähdä jatkossa minkälaisia
säitä on luvassa.
Leppoisan ja lempeän syksyn jälkeen tuntuu,
etten ole vieläkään valmis talveen.
Oletko sinä?
Mukavaa lokakuun viimeistä viikkoa!






Katsoin, että nämä ovat perunakakkaroita.
VastaaPoistaRiisipiirakoita voi muotoilla näinkin.
Kyllä, kaikenlaista voi keksiä ja kehitellä uutta. Siksi nimet voivat joskus olla hakusessa leivonnaisissani ;)
PoistaTäydellisen kauniita piirakoita.
VastaaPoistaOn selvästi ollut harjoitusta kun ovat noin kauniita. Varmasti herkullisia myös, paistolämpiminä.
Kaunis kiitos Anonyymi-ystäväni.
PoistaKiinni jäin - olen 90-luvun mm. pyöritellyt karjalanpiirakoita leipomossa. Oli kyllä mukavaa hommaa! Ja aijai sitä tuoksua ja makua..
Taitava leipoja olet; tuo iso piirakkakin on niin kaunis.
VastaaPoistaKiitos 💗 Joskus iskee leipomis-into ja miettii että mitähän tekisi..
PoistaHyvännäköisiä piirakoita! Huomaa kyllä, että olet niitä ennenkin rypytellyt😉
VastaaPoistaLumihiutaleesi on sitkeä tyyppi!
Kiitos Liisa 💗 Lumihiutale on kuistin seinällä, vähän suojassa mutta kuitenkin pakkaselle alttiina. Taidankin kokeilla sille talvettamista, joten otan sen sisälle kun pakkaset tulee.
PoistaMuhevia piirakoita. Millaisella ohjeella teit taikinan? Minun piirakoistani tulee liian kovia. Piirakoissa on se huono juttu, että kun saa inspiraation, että haluaisi tehdä niitä, ei ole valmiina puuroa, ja jos tekee puuron valmiiksi, voikin tulla jokin este, ettei voikaan tehdä piirakoita.
VastaaPoistaTaikinaan laitoin ruisjauhoja, lisäsin hieman vehnäjauhoa n. 2dl. Suolaa ja vähän öljyä. Taikina ei saa olla liian kovaa, mutta kuitenkin sellaista että pystyy helposti kaulitsemaan. Täyte on normaali riisipuuro. Minulla sama juttu, eli hyvä olisi kaikkea olla kotona valmiina. Puuro onnistuu myös iskukuumennetusta maidosta missä on todella pitkä päiväys, ja joka säilytetään kaupassa huoneenlämmössä. Sitä on hyvä olla kotona aina varalla, ei tosiaan tiedä milloin inspiraatio tulee. Ruisjauhoja on aina kotona varastossa. Kiitos mielenkiinnosta ja kivasta kommentista <3
Poista