Kesätunnelmaa

Kesätunnelmaa

perjantai 15. marraskuuta 2019

Toinen kukkaylläri


Pitsilehden (Fittoniaverschaffeltii) kukka on tämän näköinen.
Kasvin ikä on pitkälle toistakymmentä vuotta ja
nyt huomasin ensimmäisen kukinnon.

Saa nähdä avautuvatko nuput kokonaan
vai putoavatko pois valon vähyyden vuoksi.
Kukka on amppelissa itäikkunalla ja 
kukinto on huoneeseen päin.

Tämä oli kyllä mukava ja mielenkiintoinen yllätys,
niinkuin viherkasvien kukinnot yleensäkin.


20 kommenttia:

 1. No en ole koskaan nähnyt tätäkään kukintaa, mutta sinulta onnistuu kaikki ennemmin tai myöhemmin. 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se mieltä lämmittää jos joskus onnistuu, mutta tässä tapauksessa taitaa kyse olla vain sattumuksesta. Kasvin iälläkin voi tosin joskus olla merkitystä, mutta tämä on kylläkin jo kukkavanhus, varmaan 15v. Eli emokasvi josta otan aina keväisin pistokkaita. Ja kiitos kohteliaisuudesta, sekin lämmitti mieltä 💖

   Poista
 2. Pitsilehdet kukkivat täälläpäin ahkerasti.
  Sievä pieni kukinto.

  Tunnelmallista marraskuuta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä siellä taitaa kasvaa tämäkin luonnonvaraisena, niinkuin monet muutkin meillä sisäkasveina ruukuissa kasvatettavat. On se luonto siellä niin erilainen. Kiitos Susanna, marraskuista tunnelmaa myös sinne!

   Poista
 3. En ole tiennyt tällaista viherkasvia olevan olemassakaan. Niin kauniit nuo lehdet. Olet tosi taitava, kun saat viherkasvitkin kukkimaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitsilehti on yksi suosikkikasveistani, sen lehdet kun ovat niin kauniit. Tuo kukinta oli kyllä yllätys - jotenkin sitä ajattelee, ettei viherkasvin kuuluisi/tarvitsisi kukkia. Käypä joskus vierailulla Insta-tililläni _tuulikkituu_ 😊

   Poista
 4. Onpa pitsilehti kiinnostava ja kaunis ja vielä jopa kukkii! Olet ilmeisesti luonut sille parhaat mahdolliset olosuhteet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri ne syyt eli parhaat mahdolliset olosuhteet auttaa kukkimaan, mutta en tälle ole antanut erityistä kohtelua. Ja huom. Tämä on minun merkkikukka, nimittäin se kun on keittiön ikkunan edessä amppelissa minun silmieni alla, huomaan sen lurpahtamisesta milloin pitää kastella kukat. En siis kastele automaattisesti jonain tiettynä viikonpäivänä.

   Poista
 5. En tiennyt, että pitsilehti kukkiikin. Vai kukkiiko kaikki kasvit kun on sopivat olosuhteet ??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään, siis ollut ajatellutkaan koskaan että kukkisi. Minun logiikalla voisi olla niin, että ne kasvit jotka lisääntyvät siemenestä, kukkivat. Ja ne toiset sitten rönsyistä, tai jakamalla. No, ei tietenkään ehdottomasti noin. 🙄Tuota asiaa voisi kyllä tutkia tarkemmin, kiva kun heitit ilmaan haasteen. Hmm..

   Poista
 6. Eka kertaa näen pitsilehden kukan. Olet varsinainen viherpeukalo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin m8näkin, on vaan vaikea käsittää jonkin viherkasvin kukkivan. Kiitos Kirsti Kaija kohteliaisuudesta, mutta tuntuu että en voi ehkä kunniaa ottaa itselleni, koska en ole tehnyt mitään poppa- enkä muitakaan konsteja kukkimisen saamiseksi. Joskus ne vaan yllättävät ihanasti 😄 Ylläri oli myös taannoin anopinkielen kukkiminen kahtena vuotena peräkkäin.

   Poista
 7. Enpäs tiennyt kummastakaan kukkayllärin järkänneestä viherkasvistasi, että voisivat kukkia huonekasvina. Pitsilehteä minulla ei ole koskaan ollutkaan, mutta muorinkukka oli yhden talven ihmeenä. Sain sen jouluasetelmassa ja viskasin kevättalvella pois, kun se keräsi niin valtavasti ötököitä lehtiinsä. Minulla on nyt rahapuu viileässä makuuhuoneessa viettämässä talvilepoa. Ajattelin testata, saisinko sen kukkimaan, vaikka senkin kukinta on kai aika vaatimattoman näköinen. Mutta aina on kiva kokeilla :) Mukavaa lauantai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, että kannattaa ötököiden valtaama kukka heittää heti pois, varsinkin jos sillä ei ole tunnearvoa. Itsellä oli vaivana kilpikirvoja vuosia sitten ja niistä oli todella vaikea päästä eroon.
   Rahapuun kukintakin varmaan on yhtä paljon mahdollista kuin pitsilehdenkin. Olen miettinyt viherkasvien kukkimista niin, että periaatteessa ne voisivat yhtä hyvin kukkia ruukussa, kuin niiden alkuperäisissä kasvupaikoissa eli luonnossa.
   Kiitos mielenkiintoisesta kommentistasi Minna, ja mukavaa lauantai-illan jatkoa sinnekin!

   Poista
 8. Onpas mukavia ylläreitä :) upean näköiset nuo lehdet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Pitsilehti on on niin kaunis, ja kasvutapa sopii hyvin amppeliin.

   Poista
 9. Pitsilehti on kaunis ja sait kukkimaankin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin en ollut edes ajatellutkaan tämän kukkivan, mutta nytpä näin tämänkin ”ihmeen” !

   Poista
 10. Viherpeukalon kukat kukkii oli talvi tai kesä👍 Kaunis on pitsilehti🌹
  Mukavia marraskuun loppupäiviä Sinulle Tuulikki 💞

  VastaaPoista
 11. Hih, kiitos! Nuo olivat ihan täysiä ylläreitä, ja niin mieluisia sellaisia. Tulihan nyt nähtyä noidenkin kukinnat! Mukavaa joulun odotusta sinulle, marja-terttu! ❤️

  VastaaPoista

Iloisen onnellista, lupsakkaan leppoisaa,
hymyävän herttaista, rauhallisen rentouttavaa,
nauravan hyväntuulista päivää Sinulle! Kiva kun vierailit sivullani!