Kesätunnelmaa

Kesätunnelmaa

keskiviikko 18. syyskuuta 2019

Luumujen aika


Tänään vapaapäivän aamuna keitin luumuhilloa
- ihan hyvän määrän sain neljästä kilosta luumuja.
Tämä määrä riittää mainiosti talven varalle.
Loput luumut syödään suoraan puusta.


6 kommenttia:

 1. Nams, en ole koskaan tehnyt luumuhilloa, vaikka hilloja keittelenkin. Varmasti riittää talveksi nuo teidän luumuhillot. Meillä tuli paljon omenaa, mutta vain kolme luumua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole minäkään ennen tehnyt luumuhilloa, mutta nyt sain niin hyvän sadonettä oli pakko kokeilla. Puuron päälle aion käyttää noita hilloja, ja pannariakin tulee tehtyä usein kun noita kananmunia tulee joka päivä. Toivottavasti ensi vuonna teidän luumusato olisi suurempi.

   Poista
 2. Tänä vuonna on tullut luumuja kiitettävästi.
  Meilläkin on keitetty hilloa ja vähän myös kuivattu ja pakattu tyhjiöpaikkauksiin.
  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki, joilla on luumupuita, sanovat että tänä vuonna tuli ennätyssato. Sinä olet osannut järkevästi säilöä, niin että vitamiinit säilyvät. Hieno juttu!
   Kiitos, mukavaa loppuviikkoa myös sinne!

   Poista
 3. En miekään oo keittäny aiemmin luumuhilloa. Hyvin on luumusi tuottanu satoa. Meilläkin on kerätty runsasta satoa. Onneks on lähipiirissä immeisii joilla ei oo luumuu kasvamassa ja jaan niitä heille syötäväks. Tämä ol varmaan ussiimmassa paikassa hyvä luumuvuosi. Kuokkala on meijän satoa tuottava lajike.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun luumupuu on yllätyspuu - en millään muista mistä se on meille tullut. Muistan kyllä kun se istutin, siirsin se toisesta kohtaa. Pitää katsoa muistiinpanoista olisiko siellä jotain.. Teki nyt ensimmäistä kertaa satoa - luulin sitä kriikunaksi, joita meillä on useita. Tämä näytti olevan erinomainen luumuvuosi kaikkialla!

   Poista

Iloisen onnellista, lupsakkaan leppoisaa,
hymyävän herttaista, rauhallisen rentouttavaa,
nauravan hyväntuulista päivää Sinulle! Kiva kun vierailit sivullani!