Kesätunnelmaa

Kesätunnelmaa

tiistai 3. heinäkuuta 2018

Siemenkirje palautuiEilen palautui tammikuun lopussa alkuun laittamani siemenkirje takaisin minulle.
Kauan se olikin matkalla, mutta kyllä sen kannatti reissata
pitkin, poikin Suomenmaata aina Kotkasta Kainuuseen saakka.

Wuhuu!!

Siemenkirje oli, kuten tiesinkin, paisunut kirjeestä paketiksi. Hieno juttu. Tämähän kertoo sen, että monellakin oli siellä kotona siemenvarastossa paljon käyttämättömiä siemeniä, ja myös itse kerättyjä joita halusi antaa myös toisten iloksi ja kokeiltavaksi. Moni oli myös valmis antamaan enemmän kuin itse otti. Tämä olikin mainio tapa päästä eroon käyttämättömistä siemenistä, ja luulen että moni siellä kotona kirjeen avattuaan kiljui riemusta saadessaan pitkään himoittuja siemeniä. Joitain noista ei  tavallisista kivijalkakaupoista tahdo edes löytyä, tarkemmin ajateltuna ei moniakaan. Kerrataanpas vähän tapahtumia, eli

•  Siemenkirjeen tarkoituksena oli jakaa itsellä käyttämättömiä siemeniä (kukkien, vihannesten tai monivuotisten kasvien) toisillekin. Minut tuntien itse keskityin kesäkukkiin, mutta sekaan sai tietenkin laittaa ihan mitä vaan sattui olemaan periaatteena yksi yhdestä eli jos otat yhtä lajia, laita vastaavasti jotain tilalle
•  Kirje kulkee ihmiseltä ihmiselle postin mukana, sisällä olevan osanottajalistan mukaan järjestyksessä. Mukaan otin 16 bloggaajaa ilmoittautumisjärjestyksessä
•  Siemenkirje oli tarkoitettu vain bloggaajien kesken kulkevaksi
•  Pienoisena toivomuksena (ei missään nimessä pakollisena) postaus siemenkirjeen saapumisesta. Postauksia tulikin mukavasti silloin tällöin, aivan huippua!
Kiitos postauksista
Anni Inkalilja Love -blogista
Gitta Puutarha  on kotini -blogista
Annika Pihan vuosi -blogista
Tiiu Puutarhahetki -blogista
•  Postaus siemenkirjeen aloittamisesta täällä, jos haluat käydä kurkkaamassa
Nyt siis siemenkirje on palautunut takaisin aloittajalle eli minulle.
Seuraavaksi tehdään näin:
Laitan kakkoskierroksen käyntiin listassa olevien ilmoittautujien mukaan huomenna, uusia osallistujia ei oteta tälle kierrokselle.
 Ensi keväälle on luvassa sitten uusi  kirje tähteeksi jääneillä siemenillä ja taas ilmoittautumisjärjestyksessä, kuka bloggaaja ensiksi ehtii. Uusia otetaan mukaan.
 Osallistujien lukumäärä tulee olemaan ensi vuonna huomattavasti pienempi, koska haluan siemenkirjeen hyödyn kaikille jo kasvukauden alkuun mennnessä. Siemenkirje saattaa olla sellainen, missä sääntö nro 1 kuuluu: Ota! Älä lisää. Sillä vältytään siemenpaketin suurenemisen vielä suuremmaksi.
Tämmöisiä suunnitelmia nyt, mutta JOS suunnitelmat muuttuu, eli en ehdi (lue: jaksa) laittaa uutta siemenkirjettä alulle, saatan pitää arpajaiset jossa yksi halukas saa koko tähteeksi jääneen paketin kenties laittaakseen uuden siemenkirjeketjun alulle. Siitä voin tehdä vielä kyselyn, kunhan päästään sinne asti.
Mennään tämä kakkoskierros nyt ensiksi, toivon että jokainen laittaisi kirjeen pikapikaa seuraavalle jolloin se ehtisi viimeisellekin ennenkuin maa jäätyy. Periaatteena on, että seuraavana päivänä kirje olisi jo matkalla, jos vain suinkin pystyy laittamaan.  Puhelinnumeron ilmoittaminen nopeuttaisi lähetystä,  mutta mikään ei estä halutessaan  ilmoittamasta minun sähköpostiini puhelinnumeroaan, niin välitän sen kyllä listassa edelliselle. Ja sitten vielä - viisi osallistujaa jättää toisen kierroksen nyt väliin, joten osallistujia on vähemmän ja kirje menee sukkelammin kierroksensa.
Laitan tähän muutamia siemeniä ihan esimerkkeinä, joita mielettömän suuresta valikoimasta löysin:

*  Kotilokukka
*  Hämähäkkikukka
*  Punavirma
*  3 eri lajia retiisiä!
*  Kamomillasaunio
*  Valkoinen iisoppi
*  Linnunsilmä-chili
*  Koruköynnös
*  Keijunmekko
Kaksi viimeistä lähtevät omista siemenistä paremmin itämään, kokemuksella sanon.
Ja nyt - näillä mennään, tsadaa!!
Iloisia kirjeen rapisteluhetkiä kaikille osallistujille, sitten kun kirje omalle kohdalle saapuu, ja ne jotka eivät valitettavasti mahtuneet näille kierroksille, olkaahan kuulolla vuoden alussa - jospa silloin tärppäisi!Kaikki postauksen kuvat siemenkirjeessä olevista erillisistä siemenpussukoista eri bloggaajilta,
suuri kiitos kaikille osallistujille
- ja eikun uudelle kierrokselle - ketkä vielä ovat mukana - täältä tullaan!!

Iloisin siemenkirjeterveisin
Tuulikki

32 kommenttia:

 1. Kivoja nuo käsinkirjoitetut kirjeet, harvinaista nykyään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan, nykyisin sitä naputellaan tietokoneella, eikä edes kirjoituskoneella, kirjeitä 😐.

   Poista
 2. Onnittelut sinulle, joka käynnistit ketjukirjeen ja herätit monta siemenaarteen omistajaa jakamaan ihanuuksia! Tulee olemaan mielenkiintoista seurata jatkoa, kun sen tuloksia esitellään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pirkko. Minustakin tämä oli loistoidea, oikeastaan periaate on vohkittu keskustelupalstalta. Mitähän kaunista saammekaan vielä katsella siemenkirjeen tuloksena - jännää ..

   Poista
 3. Tämä sinun alulle laittama siemenkirje oli tosi mukava monessakin mielessä. Ei siis ainoastaan siementen vuoksi, vaan koin sen tuovan yhteishenkeä ja kivaa yllätyksellisyyttä niin blogi- kuin puutarhaelämäänkin. Lämmin kiitos sinulle aktiivisuudestasi. Toivottavasti idea jää elämään ja jatkuu ensi vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta, oli niin mukavaa ja mielenkiintoistakin laittaa tämmöinen alulle. Ja ajatella, kuinka jokainen - minäkin - odotti siemenkirjettä tulevaksi kuin parhainta joululahjaa :)
   Tämmöinen jos mikä luo bloggaajien kesken lämpöistä yhteishenkeä.
   Luulen kyllä, että kevätaurinko edesauttaa taas uuden siemenkirjeen aloittamista.
   Kiitos sinulle myös Between kun olit mukana.

   Poista
 4. Jopa on hieno idea! Niin paljon iloa pienestä pussista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta - jännää ja samalla niin hyödyllistä :)

   Poista
 5. Tämä siemenkirje oli niin ihana juttu! Paketillinen aarteita, joita tosiaankaan ei ihan joka kaupasta saakaan ja nyt niitä kasvaa kasvarissa ja avomaalla kukintaan pian ehtien. Kaunis kiitos Sinulle Tuulikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Saila, sinä olit listassa aika alussa ja tulet hämmästymään kun sen paketin kohta saat :)) Siemenpussukat ovat nimittäin ”hieman” lisääntyneet - siksi toinen kierros ..
   Ihanaa kun olet mukana!

   Poista
 6. Mahtavaa! Muistaakseni olen toisellakin kierroksella. Ihanaa odottaa mitä posti tuo......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu olet, olet kolmantena joten alahan lähiviikkoina odotella ihanaista postia . . Minulle tuli ihan keväinen fiilis kun paketin sain :)

   Poista
 7. Kiitos Tuulikki kivasta ideasta. Toista kierrosta odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi kun olet mukana. Olit muistaakseni listan kärjessä, joten odottelemisiin ..

   Poista
 8. Kylläpä ihana idea��
  Tulee ihan nuoruuden kirjeenvaihto mieleen swappailujen kera.
  Terveisin "nasta pimu"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu-u.. vähän samantapaistahan tämäkin on. Tai oikeastaan ihan samaa, hih :) Kiitos mukavasta kommentista, terveisin ”Kyllä äiti tietää ;)”

   Poista
 9. Aivan ihana idea♥ Tuollaista postia on kiva saada ja jokainen osallistuja on varmasti ollut mielissään! Mukavaa viikkoa sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päden paja <3 Idea ei ollut alunperin minun, mutta on se nytkin vapaasti käytettävissä - perennasiemenkirjehän lähti myös liiikenteeseen erään bloggarin toimesta ja sen kulku kävi vikkelämmin.
   Kirje toi paljon iloa kaikille, senhän voikin jo noista kirjeistäkin lukea :)

   Poista
 10. Olpa ihana siemen'kirje'. Olin viimenen listassa ja paketti ol mahtavaks muodostunu. Ol ihan vaikii valita mitä ottas ja päädyin enimmäkseen kukkiin. On mukava ens kevväänä laittoo esikasvatukseen ja ihan suorakylyvöönkin siemeniä. Ajattelen sitä tehessäni teitä, siemenien laittajia.
  Kiitos siulle Tuulikki mukavasta ideasta ja totteutuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa oli lukea jokaisen laittama viesti, se oli yllätys minulle! Tuo paketti on aivan ainutlaatuinen, ja onhan sen kyllä jatkuttava vielä keväällä muodossa tai toisessa, ei sitä voi lopettaa. Moni sai varmasti sieltä siemeniä, mitä ei olisi muuten hankkinut - minä ainakin. Jännä nähdä ensi keväänä mitä kukakin laittelee.. Kiitos myös sinulle Ulla, kun olit mukana tässä <3

   Poista
 11. Aivan mahtava hyvänmielen idea!

  VastaaPoista
 12. Ihana idea puutarhaihmisille! Siemeniä jää tosiaan joka vuosi käyttämättä. Mukavat käsinkirjoitetut kirjeet. Ihanaista heinäkuun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, ylijäämäsiemenet kannattaa ehdottomasti laittaa jakoon niitä haluaville, ja tämmöinen on oiva ratkaisu siihen.
   Mukavaa heinäkuun jatkoa myös sinne, Marja.

   Poista
 13. Olipa mahtava idea, kiva nähdä missä kirje on seikkailut.Mukavat noi pikkukirjeet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkän matkan siemenkirje kulki pitkin ja poikin suomenmaata. Kivasti moni oli laittanut tervehdyksen mukaan :)
   Mukavaa viikonloppua Tuija.

   Poista
 14. Olipas mukava seikkailu siemenkirjeellä.
  Mukavaa viikonloppua (ja ensi viikkoa) uusien siementen kera.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirje seilasi kuudellatoista paikkakunnalla, montakohan kilometriä.. Ja näki matkalla varmaan monet tuiskut, pakkaset, hallat, helteet ja vaikka mitkä säät.
   Kiitos, ja mukavaa alkavaa viikkoa sinullekin :)

   Poista
 15. Upea idea! Ja kuinka moni ihminen siinä seikkailun aikana ilahtui. Mä tilasin pelargonian siemeniä vasta aika myöhään ja ei niistä kyllä taida tälle kesälle kukkia tulla. Kaupasta ei siemeniä löytynyt. Gerberan siemenet tekivät matkaa niin pitkään, että myöhästyivät pahemman kerran. Mutta mä olenkin ihan noviisi mitä näihin kukka-asioihin tulee. Olisin siemenkirjeen tarpeessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuommoinen siemenkirje on paitsi hyödyllinen, niin myös aika jännittävä saada. Mikä ettei, voisithan sinäkin osallistua siemenkirjeeseen, ei matka ole esteenä. Sieltä valtameren takaa voisi löytyä erikoisiakin siemeniä.
   Hei säästä siemenet ensi keväälle, niin varmasti onnistuu. Pelargonin siemenet ovat ainakin täällä Suomessa hirvittävän kalliita joten älä laita niitä hukkaan.
   Ihanaa kesän jatkoa sinne jenkkeihin :)

   Poista
 16. Onneksi olkoon Tuulikki. Onni suosi sinua blogini arvonnassa. Annathan yhteystietosi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wautsi, ihanaa! Tulenpas käymään blogissasi..

   Poista

Iloisen onnellista, lupsakkaan leppoisaa,
hymyävän herttaista, rauhallisen rentouttavaa,
nauravan hyväntuulista päivää Sinulle! Kiva kun vierailit sivullani!