Kesätunnelmaa

Kesätunnelmaa

tiistai 25. huhtikuuta 2017

Lämpimiä ilmoja odotellessa 
Petunia Cascade Orchid Mist F1, 2015


Voi mahdoton näitä ilmoja - kesä pitäisi tulla mutta talvi taitaakin tulla takaisin. Tänään oli suunnitelmissa pihan haravointia töitten jälkeen, mutta alkoikin aivan kaamea lumisade.

 
No, parempaakin tekemistä oli luvassa, nimittäin ajattelin mennä taimihuoneeseen sinitähtösistä ottamaan latvapistokkaita. Tuolla kelillä kun ei voinut kuvitellakaan että olisi jotain tehnyt pihalla.
 
Eilen illalla laitoin kasvihuoneen valmiiksi taimille. Minulla on tapana laittaa multa-altaiden päälle muovilaatikoita alaspäin kun ovat juuri sopivan kokoisia sinne. Joku alusta kun taimi-astioille on kuitenkin oltava, ei voi laittaa multatilan päälle suoraan.
 
 
Vielä muutama laatikko tai joku tukeva vanerinpala olisi jostain löydettävä. Onneksi on aika tilava kasvihuone, mihin taimet mahtuvat. Riippuvia hyllyjä, sun muita katosta roikkuvia virityksiä tulee vielä varmaan laitettua, jos pelargoniatkin sinne tulevat. Vanhempikin kasvihuone on alapihalla, mutta sinne en tule laittamaan lämmitystä, joten se on ihan kesän korvalla suojaa tarvitsevien väliaikaistila. Tämän kasvihuoneen yli laitan pari suurta harsoa suojaamaan taimia kevätauringolta. Muutaman viikon päästä otan sen sitten pois kun taimet ovat totutelleet uusiin valo-olosuhteisiin. Kunhan nyt ilmat ensin alkavat kunnolla lämpiämään, kannan taimet tuolta mökin sisätiloista tänne. Ajankohta riippuu ihan säätilasta - nythän ne paleltuisivat jo matkalla tänne!
 
 
Sinisistä sinitähtösistä otin neljä päivää sitten latvapistokkaita, koska siemeniä ei ollut kylvettäessä tarpeeksi ja ajattelin jo kylväessäni, että kuinka toimin. Onneksi ne kasvoivat vähän honteloiksi joten olikin hyvä syy pistää niiltä varret poikki.
 
 
Juuria tuli pikaisesti, vain neljän päivän päästä, mikä olikin mukava yllätys :D
 
 
Valkoisen sinitähtösen latvapistokkaita sain kerättyä 14 kappaletta, joten ne riittänevät edes yhteen kukkapenkkiin. Hyvin ehtivät kukkimaan kesäkuun alkuun mennessä, luulen.
 
 
Tykkään juurruttaa vesilasissa - näin on huolettomampi.
 
 
Petunia Cascade, tiedättehän sen vaaleanpunaisen minkä kukka on kuin ruusu,
avaa pian kukkansa. (Kuva myös ensimmäisenä postauksen alussa)
 
 
Tässä tarhaorvokki Florist strain  - kylvetty tammikuun 31. päivä ja siirretty lämmittämättömään takahuoneeseen tilan ahtauden takia joskus maaliskuun alussa. Hyvin ne ovat sietäneet kylmää, vaikka joinakin yönä lämpötila on ollut melkein pakkasen puolella. Nämä ovat aamuauringon valossa kasvaneita ilman lisävaloa.
 
 
Tämmöinen pikkuinen tilannekatsaus taas tällä kertaa,
toivotaan nyt ilmojen erittäin pikaista lämpenemistä, eikös vaan.
Kivaa viikon jatkoa kaikille, ja viherpeukuille nautinnollisia vihreitä hetkiä :DD
 
*  Tuulikki  *
 

7 kommenttia:

 1. Tuo lumentulo on ihan kauheaa, onkohan niin, että vuodenkierto on kallistunut jollain tapaa - syksy on lämpimämpi ja kevättä saadaan odotella vaikka kuinka ja kauan!! Saisi jo tulla, mutta räntää vain! Pitäisi olla sellainen laki ettei saisi enää vappuviikolla olla kylmä! Ihania nuo sinun taimesi kerta kaikkiaan! Pihahommiin ei ole asiaa ilman toppavaatteita, onneksi sisällä riittää tekemistä :D

  Laitoin sinulle s-postia :D :D

  VastaaPoista
 2. Onpa iloa taimikasvatuksista - hyvin menestyy ja tulee kukittamaan puutarhaasi tulevana kesänä. Ihan itte tehtyä!

  VastaaPoista
 3. Lumisade täälläkin esti haravainnoin. Ihanan iso kasvihuone, kiva seurata, miten kasvukausi siellä etenee.

  VastaaPoista
 4. Täälläkin satoi eilen ihan järkyttävästi lunta/räntää/vettä mutta nyt taas aurinko paistaa ja linnut laulaa...toivottavasti lämpöiset kelit lähestyy ja pian :)

  VastaaPoista
 5. Oot sinä kyllä melkoinen taimien kasvattaja. Toivotaan ilmojen pikaisesti lämpeevän ☺
  Meillä on satanut melkein enemmän lunta kuin koko talvena ☺
  Kivaa keskiviikkoa Sinulle Tuulikki ♥♥

  VastaaPoista
 6. Sitä lämpöä ja aurinkoa täälläkin odotellaan.
  Tänään täällä meillä satoi taas räntää. Onneksi sulaa saman tien pois.

  VastaaPoista
 7. Olen murissut ja ärissyt tuolle lumelle. Pitikin mokoman tulla sotkemaan kaikki suunnitelmat. Onneksi tänään on ollut sen verran lämmintä, että kohta on piha taas lumeton -ellei sitten sada uutta. Toivotaan poutaa ja lämpöä!

  VastaaPoista

Iloisen onnellista, lupsakkaan leppoisaa,
hymyävän herttaista, rauhallisen rentouttavaa,
nauravan hyväntuulista päivää Sinulle! Kiva kun vierailit sivullani!