Kesätunnelmaa

Kesätunnelmaa

tiistai 27. joulukuuta 2016

Talven kukkaisterveiset


Pirjon  Mökkipuutarhassa.-blogin innoittamana teki minunkin mieleni katsella kukkasiin, ei vielä ihan siemenpussukoihin vaan tuonne talvihuoneeseen päin.. (On kyllä ollut muutama läheltä piti- tilanne jolloin viime vuoden siemenpussi-laatikko on ikään kuin meinannut tipahtaa suoraan syliini tuolta kaapin ylähyllyltä.. ;D)

Tämä aika vuodesta on talvetettaville kukille viheliäintä aikaa koska valoa on tavattoman vähän. Kävin kurkistamassa mitä kuuluu omille kukkasille -  ennen joulua kastelin niitä pikaisesti enkä tarkastellut niitä sen kummemmin. No, hyvää joulua kuitenkin toivotin niille :D
Kyllähän siellä vähän elonmerkkejä oli, yksikään kukka ei ollut kupsahtanut, mutta huonossa hapessa olevia oli kyllä monia.
Laitoin muutamia kesäkuvia sekaan, piristyksen vuoksi.


 
 
Pasuunakukka, punainen
 
 
Tähtipelargoni Fireworks Pink
 
 
Keijunmekko.
 
 
Mökin edustalta 2015
 
 
Sarviorvokkia talvehtimassa kokeilumielessä, helppo kuin mikä kasvattaa myös siemenestä.
 
 
Huovinkukka on minusta huono itämään, joten otin niitäkin muutaman kappaleen syksyllä talteen ja aion ottaa niistä latvapistokkaita heti helmikuussa. Vielä kukkii pienin aurinkoisin kukin :D
 
 
Alapihan ahkeralissuja
 
 
Salamatkustaja - keijunmekko orvokkiruukussa.
 
 
Itse kasvatettuja lumihiutaleita -
näillä on tunnearvoa koska kasvatin niitä suurella pieteetillä,
ja syyskuussa alkoivat vasta kukkimaan.
Jos nyt selviytyvät hengissä helmikuulle, otan niistä silloin latvapistokkaita.
 
 
Krasseja tien laidassa
 
 
Ahkeraliisaa on helppo ja nopea kasvattaa siemenistä,
tämä yksilö on viime kevään kasvatuksista, toivotaan hänelle onnea ja menestystä :)
 
 
Viime kesän kelloköynnös, niin kaunis!
 
 
Syksyllä laitoin kuusi kelloköynnöksen oksaa veteen juurtumaan.
Yksi vielä hengissä, muttei juuria ollenkaan :/
 
 
Verenpisara
 
 
Viime elokuu oli perhoskuu
 
 
Tämä pelargonia Säkkijärvi on ihanista ihanin!
Sitä täytyy saada lisää -
viime keväänä otin muutamia latvapistokkaita emokasvista.
 
 
Viime kevään latvapistokkaita edelleen taimipurkeissa -
joku ei muistanut tehdä niille mitään.
Kyseessä kärhö, lajia en muista. Emokasvi on kellarissa.
 
 
Alapihan kukkapenkki 2016
 
 
Syksyllä istutin kahta lajia hopeaputousta talvehtimaan - vihreää ja hopeanväristä.
Näitä on onneksi useammassa ruukussa.
 
 
Tämä on karu totuus - kuivuneita ja vähemmän kuivuneita oksia - mutta ei hätiä mitiä, niin on ollut aina ennenkin. Ja pitää vastedes olemankin kun on kasvien lepoaika. Ja lepoaikana ei tehdä työtä koska kukkien työ on kukkiminen :D Kevättä kohden siirretään kukkia valoon ikkunan lähelle   ja lisävalon alle. Ja leikataan kuivat oksat pois jotta uudet versot saavat tilaa kasvaa. Ja otetaan latvapistokkaita .... Siitä se sitten alkaa...
 
Ja nyt rohkenen sanoa aivan pienin kirjaimin
 
Kevät on lähellä!!
 
Uuden vuoden juhla on ensi viikonloppuna, sitten pian loppiainen ja sen jälkeen aion kyllä kirjoittaa tuon edellisen vähän suuremmilla kirjaimilla..
Mukavaa viikkoa, kiva kun jaksoit lukea tämänkertaisen sepustukseni ❤️.
 
*  *
 
Mitkä on sinun ajatuksesi kevään tulosta, milloin ja mistä kevätkausi alkaa?

16 kommenttia:

 1. Kyllähän sitä kevättä kohden alkaa katselemaan jo helmikuun tienoilla, kun ensimmäisiä kylvöpuuhia alkaa tekemään. Mutta kyllä se oikea kevät on vasta sitten, kun lumet sulaa ja kasvukausi ulkona alkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa se mielen kevät alkaa jo ihan ensimmäisistä auringonsäteistä, mutta niitä on saatu kyllä odottaa, ainakin täälläpäin. Nyt on hyvä aika suunnitella, miettiä, pohtia .. ja katsella viime kesän kuvia kasvatuksista :D

   Poista
 2. On sulla kyllä hurjasti kaikenlaista! Upea valikoima :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pirjo. Kaikenlaista on tullut keräiltyä ja pois ei syksyllä henno heittää, joten talteen on pistettävä hyvin toiveikkain mielin.. :) Kiitos sinulle, Pirjo <3

   Poista
 3. Hyvinhän siellä talvetushuoneessa voidaan olosuhteisiin nähden! Pitäisikin soluttautua omien kasvien sekaan talvetushuoneeseen tutkimaan miten siellä voidaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Gitta - nyt toivotaan vaan pikaisesti aurinkoisia päiviä eikös vaan. Käypä sinäkin tekemässä tilannekatsaus, kyllä sieltä sinunkin aarteistostasi löytyy ihan varmasti kaikenlaista vihreää :D

   Poista
 4. Ihanaa kukkaloistoa kaiken tämän pimeyden keskelle. Tosin tänään on täällä ilahduttanut aurinko ja lumihuntu. <3 Sydämellistä loppuvuotta Tuulikki <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähdin ihan etsimällä etsimään elonmerkkejä tuolta talvetushuoneesta, kun tuolta luonnosta ei oikein mitään löydy, ja pimeääkin on aina vaan..
   Kiitos, samoin sinulle ihanainen Tiia <3

   Poista
 5. Tuollaisesta kasvatushuoneesta minä vain haaveilen, nyt joutuu odottelemaan valoisampia ja lämpimämpiä aikoja. Onneksi on näitä ihania blogeja, joissa voi kuljeskella ja fiilistellä tulevasta kesäsätä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonkunlainen viileämpi huone on tosiaan hyvä olla, jos haluaa talvettaa kukkia. Joskus on pelakuut olleet ihan olkkarissakin, mutta eiväthän ne kyllä olohuoneen kaunistuksia missään nimessä ole. Pian alkaa kevät-aurinko paistamaan mutta vielä on vähän aikaa elettävä pelkästään suunnittelu/haaveilulinjalla. Kiitos sinulle Sirkku, mukavaa viikonloppua!

   Poista
 6. Pelakuut ovat kyllä ihmeellisiä elinvoimassaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, ja kesällä myös sitkeimpiä kukkasia vaikka ihan paahteeseen :)

   Poista
 7. Ihanan värisiä ahkeraliisoja ja aivan erityisen hieno tuo tähtipelargoni. Hyvin näyttää talvetushuoneessakin menevän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahkeraliisat viihtyvät alapihan koivikossa hyvin, siellä ei oikein muut kuki. Nyt on kaikkein kähuonioin aika kuvailla niitä, mutta onneksi ei vielä (kop, kop,..) ole yhtään keikahtanut. Kiitos Tiiu kommentista ja hyvää uudenvuoden-viikonvaihdetta!

   Poista
 8. Meillä kevätkausi alkaa siitä, kun koulin ensimmäiset siementaimet isompiin potteihin. Toinen keväänaloitusmerkki on se, kun pyörä ei enää jää kotiin työmatkoilla :) Vietän siis talvea kaikesta esikasvattelusta huolimatta.

  Haastan sinut kertomaan puutarhavuodestasi 2016 kahdellatoista kuvalla. Käy jättämässä linkki postauksestasi omaani, niin lisään sen mukaan haasteen vastaanottaneiden listaan. Haastetta saa jakaa myös eteenpäin :)

  Hyvää puutarhavuotta 2017!

  Sini K.
  Kasvihormoni-blogista

  alkuperäinen haaste:
  http://blogit.meillakotona.fi/kasvihormoni/kaksitoista-kuvaa-menneesta-vuodesta/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sini, haasteesta. Vastaan mielelläni, ihan pian kun pystyn keskittymään näihin blogijuttuihin paremmin. Täällä kun on ollut ihanien pienten jalkojen tepsutusta nyt joulun ja uuden vuoden aikaan ❤
   Oikein hyvää uutta puutarhavuotta sinullekin!

   Poista

Iloisen onnellista, lupsakkaan leppoisaa,
hymyävän herttaista, rauhallisen rentouttavaa,
nauravan hyväntuulista päivää Sinulle! Kiva kun vierailit sivullani!