Kesätunnelmaa

Kesätunnelmaa

sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Höpinää tomaattien tukemisesta ja vähän muustakin

Kävin ihan vartavasten rautakaupasta ostamassa oman kerän
narua tomaattien tukemiseen. En siis tällä kertaa käynyt omin luvin vohkimassa isännän verkkonaruja. Ei tullut nimittäin silloin pieneen mieleenikään että narut saattaisivat olla valmiiksi mitattuja ja leikattuja sopiviin mittoihin :(  Siippa taisikin "ohimennen" mainita jotakin asiasta ;D
Tämmöinen verkkonaru on oikeasti tosi kätevä tomaattien tukemisessa, koska solmut saa helposti auki. Yleensä on jonkinlaiset puutarha- tai kertakäyttökäsineet kädessä pihahommissa ja ei niitä viitsisi aina riisua pois tukinaruja siirrellessä. Lisäksi se kestää vuosia, nuo pystynarut alakuvissa ovat olleet käytössä yli toistakymmentä vuotta ja vieläpä talvisäilytyksessä kasvihuoneessa roikkumassa eivätkä ole menneet miksikään. Tuommoiset kivat saksetkin tuli ostettua.


Marjatomaatti,
tämän kasvamista ja kypsymistä odotan innolla, ekaa kertaa kun kasvatan.
Sidon narulla varren tukikeppiin parista kohtaa ja sen jälkeen kieputan latvaa varren kasvaessa aina tukinarun ympäri.


Tigerella, suosikkitomaattini :)


Kukat näyttävät viihtyvän ihan hyvin laastipaljussakin,
kunhan se ei ole taivas-alla vaan katoksessa tai räystään suojissa.
Pohjaan ei nimittäin viitsi reikiä tehdä eikä salaojitus riitä näissä kaatosateissa.


Komeasinikuunliljan (Hosta sieboldiana Elegans) kukkanuppu.
Kukka on vaatimaton mutta tämän kasvin kauneus onkin lehdissä.


Valtavat lehdet tällä ihanuudella, 25x32 cm.
(Kävin oikein mittanauhan kanssa mittaamassa ;DD)

Tämmöinen postaus tällä kertaa eli ei mitään varsinaista asiaa nytkään :D  Ulkona tuulee kovasti ja vettä tulee tihuuttamalla ja välillä roisimmin joten kameran kanssa ei viitsi kovin kauaksi pihamaalta lähteä. Toivottavasti näiden sateiden jälkeen alkaisi aurinko paistamaan. Onhan sellainen sanontakin että sateen jälkeen paistaa aina aurinko :)

Hyvää sunnuntaita ja alkavaa viikkoa kaikille !!


18 kommenttia:

 1. Kauniit sakset olet löytänyt. Ja komeat kuunlilja-saniaiskasvustot! Mukavaa sunnuntaipäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuunlilja on komea ja helppohoitoinen kasvi. Meni kyllä useita vuosia ennen kuin se kasvoi tuohon kokoon, joten siirrellä sitä ei kai kannata.
   Kiitos, Aliina <3

   Poista
 2. Kuunliljat ovat kyllä niin kauniita. Hyvää tomaattisatoa sinulla odotettavissa. Mukavaa sunnuntaipäivää! Meillä sataa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt näyttää siltä että sade on vihdoin lakannut ja ilma kirkastuu, jihuu!! Jospa se henkihieverissä oleva kasvihuonekurkkukin virkoaisi kun lämpenee..
   Kiitos, samoin sinulle Anneli A <3

   Poista
 3. Noita kaikenlaisia oheistarvikkeitakin tarvitaan, ihanat sakset muuten. Hieno väriyhdistelmä lehdillä. Minusta kuunliljojen lehdet vie ylivoimaisesti voiton kukista. Joskus leikkelen kukat pois melko pian, koska variset lehdille ja sotkevat ne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan pienetkin asiat tuovat piristystä arkeen, kuten nuo sakset :)
   Haaveilen kuunlilja-metsästä ja sellainen onkin pikkuhiljaa tulossa alapihalle missä ei kukat viihdy. Siinähän voisikin olla ideaa, leikata kukat pois ja niin ne eivät vie kasvilta voimia. Kiitos vinkistä, Maatuska <3

   Poista
 4. Hyvä vinkki tuo verkkonarun käyttö tomaattien tukemisessa. Itse käytän mitä milloinkin, viime kesänä matonkudetta ja tänä kesänä juuttinarua. Minä en osaa käyttää käsineitä pihatöissä. On niitä minulla, nytkin keväällä ostin monta paria, mutta usein huomaan käsineiden unohtuneen, ainakin silloin, kun niitä ei sään puolesta enää tarvitse. Itse luovuin viime keväänä laastipaljuista, kun rupesin miettimään mahtaakohan niistä liueta kemikaaleja syötäviin kasveihi. Nyt ne ovat sadevesiastioina ja niistä kannan vettä myös kasvihuoneeseen. Muuttuikohan tilanne mitenkään?
  Upeat kuunliljat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen miettinyt tuota laastipaljun käyttöä ja se jakaa kyllä mielipiteitä, puolesta ja vastaan. Mutta mikä estää vuoraamasta muovilla astian vaan onko se suojamuovikaan sitten elintarvikeille soveltuvaa, mietin vaan. Sitten lopuksi syksyllä tyhjennän kukkien astiat kuitenkin kasvimaalle.. Sehän tiedetään että teollisuusmuovissa ei saa säilyttää elintarvikkeita, mutta missään ei sanota kasvatuksesta. Vaikeeta on. Mutta pitäisi vielä tutkia paljun pohjasta onko siellä merkkiä että ei saa käyttää elintarvikkeille - en huomannut katsoa kun ostin. Pitää katsoa kaupassa.
   Matonkudetta minullakin on joskus ollut lankana, ja mitä milloinkin sattuu käteen, vaikka rautalankaa.

   Poista
 5. Mun ihan kateeksi käy nuota Sun tomaattia, kun muistelen isääni, joka kasvatti tomaatteja ja ne olivat niin makeita syötäviä ☺
  Kuunliljoista tykkään minäkin.
  Mukavaa pyhäpäivää Sinulle Tuulikki ~♥~ ja toivotaan ettei sada niinkun eilisen päivän ☺☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylläpä kyllä - itse kasvatetut tomaatit ovat ihan järjettömän hyviä! Äitinikin kasvattelee tomaatteja ja ne ovat kuitenkin parempia kuin minun :)
   Kiitos, samoin sinulle hyvää pyhäpäivän iltaa. Näyttää tuo ilma selkenevän, ihanaa.......

   Poista
 6. Hostasi on paitsi komean kokoinen, myös kiinnostavan värinen. Täytyypä silmätellä, josko löytäisin tuommoisen komistuksen omalle pihalle. Sulla on tomskuissa jo raakileet, mulla vasta nuppuilee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Elegans on minusta aika hidaskasvuinen, ikää noilla on varmaan jo kymmenisen vuotta mutta nyt vasta alkavat olla täysikokoisia. Tomskut saavat kasvuun vauhtia nyt kun lämpenee..
   Kiitos, Nettimartta <3

   Poista
 7. Kiva postaus kuitenkin vaikka ei niin "asiaa" mielestäsi olisikaan, mukavaa luettavaa kuitenkin.
  Kuunliljoja kasvaa meidänkin pihassa pariakin eri versiota, tykkään niistä paitsi en kukista jotka sojottavat aika hassun näköisinä, leikkaan ne pois melkein heti kun ilmestyvät;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain teki mieli kirjoitella vaikka ei mitään varsinaista asiaa ollutkaan, ulkona kun oli taas niin mahdoton ilma aamusella..
   Minäkin taidan leikata kukkavarret pois.. Kiitos Irma <3

   Poista
 8. Lupaavalta näyttää tomaattiesi kukkien ja hedelmien alut. Todella upea tuo komeasinikuunlilja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä ne pikkuhiljaa alkaat kypsyä kunhan vaan auringon lämpöä riittää.
   Nimensä veroinen on tuo kuunlilja :)
   Kiitos puutarhamyyrä <3

   Poista
 9. Hyvältä näyttää sinun tomatti satosi Ja kuunliljat ovat kauniita minullakin on sinikuuliljoja Hyvää alkava viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maistettu on tomaatteja, ja makoisiksi todettu :)
   Kiitos, Irma, ja mukavaa alkavaa viikkoa myös sinne <3

   Poista

Iloisen onnellista, lupsakkaan leppoisaa,
hymyävän herttaista, rauhallisen rentouttavaa,
nauravan hyväntuulista päivää Sinulle! Kiva kun vierailit sivullani!