Kesätunnelmaa

Kesätunnelmaa

tiistai 19. huhtikuuta 2016

Pihan siivousta ja suunnitelmia

 
Viime päivät ovat kuluneet ahkerasti ulkona pihahommissa, kuten edellisessä postauksessa suunnittelinkin. Syksyllä jäi haravointi oikeastaan tekemättä, ruohonleikkurilla mies ajeli suurimmat alueet, ja puhaltimella puhallettiin sitten joitakin paksumpia lehtikasoja hajalleen. Syksyllä aina ajattelen että onhan se sitten kivempi keväällä haravoida, innokkaana kevät-auringossa. Ja niin, kyllähän se haravointi onkin mitä mainiointa puuhaa tuolla ulkona keväällä, samalla tulee tarkasteltua kaikki kukkapenkit talven jäljiltä.


 Tässä vaiheessa minulla olikin jo kevätlannoitesäkki varattuna, vasta haravoinnin jälkeen sitä voi ripotella, muutenhan se menee taivaan tuuliin jos sattuu myös lehtipuhaltimella "ajelemaan". Nyt ehdinkin sopivasti laittaa lannoitteen juuri ja juuri ennen tätä monta päivää kestävää vesisadetta. Hyvä niin.

 
Köynnöshortensia

Kasvihuoneen penkkeihin on mullat vaihdettu ja siellä on talvesta asti ollut hankikylvö-astiat. Jotain kasvua siellä huomasin - ketoneilikka, kaunopunahattu, myskimalva ja siperianunikko ainakin ovat taimella. Lisäksi kylvin sinne eineslaatikoihin tilliä, persiljaa, kosmoskukkaa, lisää unikkoa ja saaviin ihan kokeilumielessä mustajuurta ja mukulaselleriä.


Myyrän tekosia pihanurmella. Talven jäljiltä ei ollut ainuttakaan myyrän kekoa, tämä vain oli ilmestynyt viime yönä.
 

 
Nyt kun ilmat kylmenivät lähes hyisiksi, on kivempi taas viettää aikaa enemmän sisätiloissa - tänään lämmitettiin puuhellaa, sen antama lämpö on niin lempeää.
 
 
Nyt on hiukkasen aikaa selailla myös vastikään ostamaani Keittiöpuutarha - siemenestä lautaselle -kirjaa. Lukulistalla myös viime vuonna kevätmessuilta hankkimani Sonja Lumpeen Kotipihan kasvihuone.
 
 
Nyt voi sateella vähän levähtää ja huokaista, katsella sekä eteen että taakse, mitä sitä on tullut tehtyä, ja ainakin teoriassa suunnitella uutta - toteutus vähän epävarmaa .. on niin paljon kaikenlaista suunnitelmaa ja illalla ei kylläkään töiden jälkeen kovin paljon ehdi.
 
 
 
Vielä olisi vähän haravointia jäljellä, mutta ainakin tärkeimmät kohdat on läpi käyty - siis ne mihin katse ensimmäiseksi osuu kun pihalle tulee.
Tänään käytiin puutarhamyymälästä ostamassa 15 säkkiä ihanaa, muhevaa, mustaa multaa! Se varmaan menee kukkapenkkien parannukseen ja ehkä yhden uuden tekemiseen, saa nähdä. Loppuisi nyt tuo vesisade ja lämpiäisi ilma. Pääsisi vihdoin tuonne pihalle kunnolla  möyrimään :D
Tämmöinen postaus tällä kertaa, seuraava onkin varmaan jonkinlainen pihakierros, sillä sisäkukkia ja taimia en jaksa enää kuvata ;D
Mukavaa, touhukasta viikon jatkoa kaikille!!
 
 
 
  
  

10 kommenttia:

 1. Kevätlannoitus pitääkin kohta tehdä!

  VastaaPoista
 2. Kiva keväinen postaus. Minulla on lannoitteet vielä ostamatta, eli täytyykin ottaa se ohjelmaan. Ikäviä nuo myyrien tekoset. - Mukavaa viikon jatkoa Tuulikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oiskohan kisuilla jotain osuutta tuohon myyrien vähäisyyteen , mietin..
   En ole joka kevät lannoittanut, vaan ehkä joka toinen vuosi, riippuu siitä miten on tarvis. Ja vähän vuoronperään, kun se yksi lannoitesäkki hupsahtaa niin nopeasti. Kiitos, samoin Anneli A .

   Poista
 3. Niin komea teidän kisu ja kyllä me meidän musta Onnipoikakin kuntoon saadaan ja hieman on tullut jo pyöreyttä kasvoilla ja massuun. Aurinkoista päivää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylinnä on Missi, 14 ja alempana tuo on Muru, kolli 14 wee. No hyvä että teidän Onnin sairastelu saatiin tunnistettua ja lääkkeet, hieno juttu. Kyllä se siitä, kevätkin auttaa toipumaan :) Kiitos, samoin sinne paljon aurinkoa! ☀️

   Poista
 4. Mahtava musta tassu kuvassa :) Minä en ole lannoittanut, mutta toisaalta voisi sillä laimennetulla bogashi-liuoksella lannoittaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kisut ne etsivät aina kaikkein lämpimimmän paikan - tuolin uunin vierestä :D
   Tuo bogashi-liuos oisikin ihan huippujuttu!!

   Poista
 5. Voi että on ihania kisuja Sinulla! Niin rapsutettavan suloisia! Nyt on hyvä aika pihahommille, kohta tulee lämmin ja kasvu räjähtää ihan käsiin! Voi että, samettikukat kukkivat jo!

  Mukavaa alkavaa viikkoa Tuulikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kisut ovat niin mahdottoman mukavia seuralaisia pihallakin - milloin leikillään hyökkäilevät mistäkin tai seurailevat touhujani jossain kannonnokassa :D Pihahommia olisikin koitettava nyt tehdä, tosiaan kohta alkaakin kasvupyrähdys, ja silloin vasta tekemistä onkin :) Sammarit tuoksuvat ihanasti tuolla kasvatustilassa. Kiitos samoin hyvää viikkoa sinullekin. ❤️

   Poista

Iloisen onnellista, lupsakkaan leppoisaa,
hymyävän herttaista, rauhallisen rentouttavaa,
nauravan hyväntuulista päivää Sinulle! Kiva kun vierailit sivullani!