Arvatkaapas mikä oli tämänpäiväinen mielitekoni? Olen nimittäin armoton herkkusuu. Kaikki kelpaa. Suolaiset ja makeat.
Kuten otsikkokin sanoo - leivoin tattari-rieskaa.
Muualla päin Suomenmaata sana "rieska" mielletään pyöryläiseksi leiväksi, mutta täällä päin se on uunipellillä paistettu litteä leivonnainen. Käytin uunipellilliseen 5 desilitraa tattarihiutaleita, vajaan teelusikallisen suolaa ja litran piimää. Jos käyttää tattarihiutaleita eikä ryynejä, pääsee suoraan paistamaan eikä tarvitse liottaa niitä yön yli. Nyt ei siis jouda odottelemaan ;D Niin ja käytinhän minä vielä yhden Allin/Nupun munan myös. Paistoin 200 asteessa noin 50 minuuttia.
Munavoi kruunaa kaiken. Tällä kertaa tein hiukan erilaisen munavoin - käytin siihen purkillisen (250g) raejuustoa. Kaikenkaikkiaan rieskaan ja tuohon määrään munavoita meni munia 5 kappaletta eli Allin ja Nupun viikon työt.
Kiitos, tipuset ❤️ Ilman teitä olisin joutunut laittamaan rieskan päälle pelkkää voita!
Kuvasarjan ylimmäisessä kuvassa väri on juuri se mikä se oikeasti on, nimittäin omien tipujen munien väri on ihan toista luokkaa kuin kaupan munien.
Tämä on parasta juuri paistettuna, hiukan lämpimänä.
Eilen leivoin skonsseja. Niitä nautitaan esimerkiksi kermavaahdon ja mansikkahillon kanssa. Skonssit kuuluvat perinteiseen englantilaiseen teepöytään. Loman aikana kävimme taas, kuten viime kesänäkin, aidossa englantilaisessa teehuoneessa. Ei suinkaan matkustettu ulkomaille, vaan sen suomalainen versio sattuu olemaan täälläpäin. Viime vuonna tein postauksen samaisesta paikasta.
Nyt lähden kasvihuoneeseen katkomaan tomaateista latvat, vähentämään varsista alalehtiä ja tarkistan samalla varkaat. Tomaatit kun eivät tänäkään vuonna tahdo oikein kypsyä ajoissa. Saa nähdä montako kaksi- tai nelijalkaista saan mukaani. Nimittäin kissat ja tiput näkyvät odottelevan talon rappusilla minua .. kuten aina :D
Mukavaa viikon jatkoa!
(Mistähän on peräisin sanonta kuljetaan peräkanaa ;DD)
Kivat kaverit sinua odottamassa;)
VastaaPoistaEikös vaan - mutta kun lähden koiran kanssa lenkille, sama karavaani yrittää päästä mukaan mutta olen hyvin oppinut harhauttamaan ylimääräisiä mukaan tulijoita ..
PoistaNimittäin kierrän tarvittaessa koiran kanssa talon ympäri, pitkin askelin nopeasti, ja siinä ajassa on ylim. porukka niin paljon jäljessä että pystymme " katoamaan". ;)
PoistaHerkulliselta näyttää ja varmasti maistuu myös! Ihania nuo kaverukset♥ Mukavaa tiistai-iltaa sinne!
VastaaPoistaJuuri paistettu rieska munavoin kera, nams ..
PoistaKiitos, Päden paja, kuin myös sinne.
Ai että mitä herkkuja!
VastaaPoistaKiitos, marketta :)
PoistaSinulla on kyllä hauskat leipuriapulaiset!
VastaaPoistaHih, leivontatarvikkeiden tuottajat :D Ja maisteluun osallistuvat kyllä mielellään myös ..
PoistaVoi noita kanasia:) Herkkua olet leiponut!
VastaaPoistaOvat ne kyllä niin onnellisia, kun saavat olla pihalla vapaasti :)
PoistaLoma on herkkujen aikaa . .
En ole tuohon rieskaan törmännyt kuin savossa asuessani. Siellä käytettiin rikottuja ohrasuurimoita. Etenkin juhannukseksi sitä tehtiin, puhuttiin juhannusrieskasta. Uunista otettuna parasta! Upeat tomaatit tulossa...
VastaaPoista