Kesätunnelmaa

Kesätunnelmaa

lauantai 11. maaliskuuta 2017

Pasuunakukka
 

Olin odottanut päivää, jolloin olisi suojasää.
No tulihan se, ja voin viedä pasuunakukkani ulos mullanvaihtoon.
Tämä kukka on kuvassa sen näköinen raasku, että voisi luulla että tuleekohan siitä mitään.
Ajankohta oli joskus helmikuun 10. päivän tienoilla.
Pasuuna on majaillut vanhassa peltiämpärissä vuosikaudet
mutta nytkään en vaihda sitä suurempaan. Sama saa kelvata. Minulla on vielä toinenkin ihan samankokoinen pasuunakukka, ja sekin on ämpärissä. Voi olla että sitten kesällä vaihdan ne suurempaan, silloin kun on helpompi ulkona käsitellä niitä.


   

Ei tullut veistä mukaan jotta olisin vähän voinut leikata juuristoa, mutta nyppimälläkin sen kävi.
Sen verran ajattelin ennakolta mullanvaihtomukavuutta, että pidin mullan suht kuivana vaihtoa ajatellen.  Sisäkukatkin vaihdan aina multaan aika kuivina eivätkä ne ole olleet moksiskaan, päinvastoin nautiskelevat sitten uudesta kosteasta mullasta. Teen näin vastoin kaikkia ohjeita, joten ei kannata minusta ottaa mallia, mutta minä teen aina näin.Tämän toimenpiteen tein siis kuukausi sitten.

 

Nyt maaliskuussa otin tämän kuvattavaksi pois tuolta kasvatushuoneen puolelta, siellä kun ei saa mistään mitään tolkkua - yhtä vihreää massaa kaikki tyynni :D Pari kukkaa eri puolella kasvia - itään ja länteen - se on saanut aikaiseksi. Yhden kukkavarren nipsaisin vahingossa pistokkaaksi, kun kukkanuppu olikin piilossa yhden lehden takana :D

 

Ei ihan pikkuinen kukkanen, vaan aika mötkyläinen pötkyläinen.
Aivan ylhäällä kuva kesältä pelargonien kanssa. Yleensä eivät ole kukkineet minulla kovin runsaasti, varmaan johtuu siitä kun ovat välillä päässeet kuivahtamaan pahasti - tämä kun on veden suurkuluttaja. Ja multatilakin on varmaan ollut pienenlainen. Vedenkulutuksen takia voisin suositella, että tätä ei kannattaisi istuttaa saviruukkuun - silloin saa olla kastelemassa joka päivä.

 

Onneksi juuresta on tulossa paljon uusia versoja tasapainottamaan kasvin ulkonäköä,
vaikka noista lehdettömistä varsista on kuin onkin tulossa uusia versoja vaan ovat vielä aika pieniä, juuri ja juuri silmällä havaittavissa. Jos näitä juuriversoja ei olisi ollut tulossa, olisi ehkä pitänyt leikata koko kukka pienemmäksi. Otin kaksi latvapistokasta näistä rotevista kasveista sillä ajatuksella että jos ne vaikka ###.

Alakuvassa olen leikannut pasuunan alas, vuotta en muista. No, ainakin toistakymentä vuotta sitten. Kyseessä nykyisten kahden pasuunakukkien äitee. Luovuin siitä kun se kasvoi liian suureksi, enkä jaksanut raahata saavia enää talvetukseen. Onneksi otin siitä latvapistokkaita. Ja vanhan kuvan laitan vielä alimmaiseksi tästä muorista, on ollut kai mukana jossain postauksessa joskus.
12 kommenttia:

 1. Pasuunakukka on komea, olen nähnyt ystävälläni sen kukkivan. Mäkin vaihdan melkein kuivan mullan uuteen tuoreeseen. Ei ole ollut mikään vaikeus saada irti purkista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin onnplajon kätevämpi vaihtaa kuiva multa, enkä ole huomannut kukkien kärsivän siitä yhtään. Pasuunakukka on kyllä upea kasvi, vaan isoksi kasvaessaan vaatii tilaa talvetukseen.

   Poista
 2. Voi miten upea pasuuna! Ajattelin tilata sen siemeniä ja kokeilla myöskin kasvatusta! Vinkkisi tuosta purkista otetaan talteen.

  Kaunista viikonloppua, ystäväni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, siementarjonta on varmasti suurempi kuin kasvitarjonta, pitääpä minunkin tutkia asiaa.. houkuttelisi kyllä kasvattamaan toisenkin värisiä.
   Kiitos, Kivipellon Saila

   Poista
 3. Mä olen nähnyt tosi isoja pasuunankukkia juttukeikoilla harrastajien pihoissa. Komean kokoinen tuo sinunkin. Miellän kasvin sellaiseksi tosiharrastajan must-kukaksi :D Se on hätkähdyttävän näköinen kasvi aina vain, kun sen näkee täydessä kukassaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upea kasvi, ja varmasti hätkähdyttävä siellä missä se kasvaa luonnonvaraisena. Kestävä se kyllä on, minunkin on vaikka kuinka vanha, en edes muista milloin ostin sen. Kukka on tosi upea.
   Kiitos Kati kommentista :)

   Poista
 4. Pasuunankukka näyttää olevan osaavissa käsissä ja kiittää komealla kasvulla.
  Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 5. Voi, olisitpa nähnyt täällä upeat enkelinpasuunat valtavassa notkuvassa kukkameressä!!
  Upea kasvi ja saitkin hienot kukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella kuinka upeita ne ovat siellä, missä ne kasvavat luonnonvaraisena.
   Kiitos, Susanna - mukavaa viikkoa sinulle <3

   Poista

Iloisen onnellista, lupsakkaan leppoisaa,
hymyävän herttaista, rauhallisen rentouttavaa,
nauravan hyväntuulista päivää Sinulle! Kiva kun vierailit sivullani!