Kesätunnelmaa

Kesätunnelmaa

sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Uuden vuoden mietteitä

 

 
Näin se vuosi 2017 pyörähti käyntiin. Mukavasti alkoikin, kävimme pikkuviikareitten kanssa lasten ilotulitusta katsomassa aattona klo 18. Tapahtuma alkoi mehutarjoilulla, sitten jaettiin lapsille ilmaisia huomioliivejä, ja sen jälkeen alkoi ilotulitus. Kylläpä oli lasten ilmeet näkemisen arvoisia, kuten arvata saattoi :D Tämä oli ensimmäinen kerta kun paikkakunnallamme järjestettiin kyseinen tapahtuma.
 
 
 
Uudenvuoden aattona ilma oli sumuinen. Ennen vanhaan kuului sanonta: jos on usva uutenavuonna, niin on halla heinäkuussa. Muistan että toissa vuonna tämä piti paikkansa, heinäkuussa oli joissain paikoissa hallanvaara, mutta halla ei meidän pihalle onneksi yltänyt.
 
 
Uuden vuoden kunniaksi huomasin joulukaktuksessa  ensimmäisen kukan.
 Pieni ja vaatimaton mutta kukka kuitenkin. Uusia nuppuja on tulossa paljon lisää :)
 
Toissapäivänä putkahti postilaatikkoon ensimmäinen siemenluettelo. Sitä ennätin tutkiskelemaan vasta nyt, ja ajattelin kohtapuoliin laitella joitain hankikylvöjä, kun nuo sormet  alkoi kovasti syyhyämään multahommien puoleen.
Laitoinkin saman tien tipuille kauraa kasvamaan neljään ruukkuun, ja kirjoitin tavallisia ruokaherneitä ostoslistalle, josko kohtapuoliin niitäkin laittaisi itselle ja tipuille. Ja kyllähän ne kisuillekin maistuvat, samoin koiralle. Herneenversot tuovat niin kesän mieleen :) Eikä kilon pussi herneitä maksa juuri paljoakaan, ja siitä riittää mahdottomaan moneen kylvökseen. Aurinkoisia päiviä tosin tarvittaisiin siihen runsaasti lisää. Täytyykin alkaa lueskelemaan viime vuotisia muistiinpanoja, ainakin paprikaa ja ahkeraliisoja laitoin jo tammikuulla..
Käypä lukemassa viime vuoden tammikuun alun postaus, - millaiset mietteet silloin oli .. 
 
 
Talven ensimmäinen kalansaalis -
järvilohi ja kuha!

Tänään oli todella pimeä päivä,
mutta viikon keskivaiheilla kirkastuu
ja tulee kovat pakkaset - pitäkää ystävät itsenne lämpiminä <3
Mukavaa tammikuun ensimmäistä viikkoa -
matka kohti kevättä alkaa!!!!
 
 
Pasuunakukka (Brugmansia)
1.1.2017
 
 
 

10 kommenttia:

 1. Piti käydä heti lukemassa viime vuotinen postauksesi. Ihan tässä alkaa sormia syyhyttää. Mulla ei tosin ole mitään kasvivaloa, joten ei kannata hötkyillä ihan vielä...

  VastaaPoista
 2. Ristiriitaisissa tunnelmissa moni varmasti uutta vuotta aloittaa; toisaalta jännittää tulevan talven vaarat, kun lunta on niin niukkalti, ja pakkaset kuitenkin tulevat, ja toisaalta täytyy jo suunnata ajatukset kohti lämpöä ja kevättä. Hyvää alkavaa vuotta, sinulla on jo suunnitelmat hyvällä alulla!

  VastaaPoista
 3. Sinä olet jo melkein keväässä kun siemeniä ajattelet.
  Meillä ei ole lunta on luvattu pakkasta, saas nähdä mitenkä kukat ym. menestyvät yli talven.

  VastaaPoista
 4. Hankikylvöt on tehty täälläkin. Ja herneitä vois kans laittaa itämään. Ne on herkkua!

  VastaaPoista
 5. Toivottavasti saadaan vähän lunta ennen pakkasia, jotteivät kasvit palellu kuten viime talvena.
  Onnellista uutta vuotta 2017!

  VastaaPoista
 6. Ihmeesti sitä ajatukset kääntyy kesään ja siemenkylvöpuuhiin heti kun vuosi vaihtuu. Vaikka talvi ei ole edes kunnolla alkanutkaan! =D

  Mukavaa vuodenalkua!

  VastaaPoista
 7. Kyllä nuo siemenluettelot on aian odotettuja viestejä keväästä.
  Teillä meni aatto kivasti tuollaisessa lasten tapahtumassa.
  Oikein hyvää tätä jo alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 8. Yritin pidätellä, etten siemeniä tilaisi ennen vuodenvaihdetta, ajatuksiin ne kyllä pyrkivät ja pääsivät. Tänään tein kolme siementilausta maailmalle...tomaatteja löysin kaikenlaisia ihania!

  Meillä raketteja ammuskeltiin aattona jo pitkin iltapäivää, pauke kuului. Enempää niitä en katsellutkaan, meilläkin oli isolla kylällä aikainen lapsiperheen rakettitapahtuma, ne ovat niin mukavia, kun ajoissa raketit ammutaan.

  Komea oli kalansaalis, arvotavaraa!

  Oikein mukavaa alkanutta uutta vuotta!

  VastaaPoista
 9. Kivankuuloinen tuo uuden vuoden tapahtuma ja ihana joulukaktus. Ihanaa alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 10. Aina sitä vähän jännityksellä odottaa tulevaa vuotta! Lunta ainakin tulee nyt ja huomennakin vielä, että kyllä tästä vielä talvi tulee! Hyvää vuotta 2017!

  VastaaPoista

Iloisen onnellista, lupsakkaan leppoisaa,
hymyävän herttaista, rauhallisen rentouttavaa,
nauravan hyväntuulista päivää Sinulle! Kiva kun vierailit sivullani!