Kesätunnelmaa

Kesätunnelmaa

tiistai 10. maaliskuuta 2015

Pelargonit

Pelakuu, tuo ihana vanhanajan kukka! Näitä olen laitellut jo monena vuonna siemenestä, muistiinpanojeni mukaan ensimmäisen kerran kylvin näitä vuonna 1995. Tänä vuonna en laittanut uusia lajeja  kun entiset ovat säilyneet hyvin, en edes muista minkä ikäisiä ovat vanhimmat.

  Helmikuussa leikkasin ne enkä ole vielä multia vaihtanut. Kovasti ne kyllä pyrkivät kukkimaan, mutta saavat vielä vähän aikaa odottaa uutta multaa.. Viime vuonna vaihdoin  maaliskuussa mullan ja kun kesä koitti, multa oli niin haperoa että oli pakko muuttaa ne taas uuteen multaan että selviäisivät kesästä. Nyt koitan olla viisaampi ..

Näitä on useita kymmeniä minulla, koska syksyllä kun alkaa pihaa siivoamaan ja kukkia pois laittamaan, tuumaa - "näitähän nyt ei voi syksyllä heittää pois, hyviä kukkia"  :)


Avanti Pink


Avanti Scarlet


Avanti White


Black Velvet Salmon


Black Velvet Coral


Horizon Blueberry Ribble


Tähtipelargoni
Fireworks Pink
Tämä ei kyllä kuulu siemenestä kasvatettuihin,
on ystävältä saatu pistokas,
mutta menköön samaan joukkoon,
sillä tämä on ainut.Raspberry Ribble 

Eikö olekin soma? 

4 kommenttia:

 1. Somia ovat kaikki. Kunpa olisikin järkevä paikka pelaguiden tallettamiseen. Tuntuu hölmöltä ostaa keväisin uusia kaupasta, kun talvetus ei tahdo onnistua. Toki nykyisin kasvavan pelaguita siemenestäkin.

  VastaaPoista
 2. Juu, sehän se juuri niissä onkin, talvetus. Kellariin on ihan turha niitä laittaa, pilalle menevät. Aikaisemmin, kun niitä oli vain vähän, pidin niitä olkkarissa muiden kukkien välissä. Nyt minulla on onneksi käytössä pieni "mummonmökki" missä lämpötila on talvella + 5 astetta. Siemenestä ne kyllä tulevat helposti mutta ne on kylvettävä melko aikaisin.

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Joitakin lajeja vielä on minulla mutta eivät ole vielä kukassa.

   Poista

Iloisen onnellista, lupsakkaan leppoisaa,
hymyävän herttaista, rauhallisen rentouttavaa,
nauravan hyväntuulista päivää Sinulle! Kiva kun vierailit sivullani!