Tänä viikonloppuna olisi tarkoitus poimia
Antonovka-omenat kellariin.
Tämä on ensimmäinen kerta kun sato on niin suuri,
että sitä voi kunnolla hyödyntää.
Antonovka jälkikypsytetään kellarissa kuukauden ajan,
sen jälkeen teen siitä ainakin omenahilloa.
Maku ja koostumus ratkaisee käykö se muuhunkin leivontaan,
sitä on kyllä kehuttu hyväksi käyttöomenaksi.
Kun on kananmunat omasta takaa,
tulee tehtyä pannaria usein.
Minusta omppuhillo käy pannarin kanssa erittäin hyvin.
Nyt tätä aamuseitsemältä kirjoittaessani
ulkona vihmoo räntää
ja maa on vitivalkoinen.
On niin koleaa ja hyistä, hrr..
Säästä huolimatta toivottelen kaikille
oikein mukavaa viikonloppua!
Ajellaan varovasti autolla ja
pidetään itsemme lämpiminä!
Pannari ja omenahillo ovat suurta herkkua!
VastaaPoistaTäysin samaa mieltä!
PoistaKiitos kommentista Sussi ja mukavaa viikonloppua!
Onnittelut hyvästä omenasadosta! Omena on mainio tuote lukemattomiin herkkuihin ja omenahillo on niistä ykkönen. Virkistävää viikon loppupuolta!
VastaaPoistaKiitos, pirkko kovero.
PoistaSormet syyhyää tekemään omppuhilloa, ja hei en ole tehnyt vielä yhtään omenapiirakkaakaan. Se asia täytynee korjata piakkoin.
Leppoisaa viikonloppua myös sinne. 🍏
Omenahillo sopii hienosti pannarin kanssa, nam!
VastaaPoistaMaa on näköjään ollut monessa paikassa aamulla valkoisena. Toivottavasti on tässä vaiheessa ohimenevä ilmiö ja saamme edelleen nauttia syksystä.
Mukavaa viikonloppua sinulle!
Minun lapsuudessani pannarin kanssa oli aina omppuhilloa, muuta harvoin. Siitä varmaan jäänyt ”ainut oikea hillo pannarin kanssa” mieleen. Jotkut asiat vaan kuuluvat olla niin ;)
PoistaViime syksynä oli sama juttu - pakkanen ja ensilumi pistäytyivät näyttäytymässä noin kuukautta ennen talven tuloa.
Kiitos Between - leppoisaa viikonloppua sinullekin!
Nyt alkoi tehdä mieli pannaria ja omenahilloa.
VastaaPoistaToivotaan, ettei talvi tullut vielä jäädäkseen.
Hyvää viikonloppua!
Helppotekoinen herkku tuo pannari, ja omatekoinen hillo vielä mukaan niin nam!
PoistaEi se talvi varmaan vielä tule, säikyttelee vaan..
Kiitos sinulle Kirsti Kaija kun käväisit kommentoimassa - mukavaa viikonloppua myös sinne!
Kun nuo kananmunat tuossa mainitsit niin tuli mieleeni kun kesällä käydessämme tuttavien luona pohjanmaalla saimme heiltä oman pihan kananmunia. Ja kyllä ne maistuivat keitettynä oikeilta kananmunil, siis aivan toisenlaisilta kun kaupasta ostetut.
VastaaPoistaSe on niin totta, omien kanojen munat maistuvat paremmilta!
PoistaAntonovkasta tulee aivan ihanaa uuniomenahilloa! Sellsista tummaa ja kinuskisen makuista. Jos vielä osan sokerista korvaa fariinisokerilla, niin avot! Valmis hillo on lohkeavaa ja niin hyvää!
VastaaPoistaKiitos marketta oivasta vinkistä, tuota aion kokeilla! Fariinisokeri tekee hillosta varmasti täyteläisemmän makuista. Uunissa on helppo valmistaa hillo, antaa vaan hautua.
PoistaSiskolta otin pudokkaita kun kävin siellä joitain viikkoja sitten, epäilen että lajike on Antonovka sillä ovat säilyneet lasikuistilla moitteettomina. Osan käytin jo mehuun ja osa odottelee muuta käyttöä. Nyt alkoi tehdä mieli pannaria!
VastaaPoistaAntonovka säilyy kauan, ja mukava kuulla että ovat säilyneet hyvin vaikka ovat maasta pudonneet ja varmaan kolhiintuneetkin. Joskus on kiva pitää pannaripäivä! 👌
PoistaMeidän omenapuussa ei paljoakaan omenoita ollut tänä vuonna - jostain kumman syystä .... ! Hyvää viikonlopun jatkoa Sinulle ♥️
VastaaPoistaNiinpä, eivät omenatkaan joka vuosi tee täyttä satoa, toivotaan satoisampaa ensi vuotta!
PoistaKiitos Suvi - mukavaa viikonlopun jatkoa sinnekin! 🍁❤️🍂
Meillekin tuli aika paljon omenaa. En tiedä edes lajkkeita. Yksi puu tekee todella suuria kellertäviä ja punertavia omenia. Omenasose on todella hyvää pannarien tai lettujen kanssa. Tein sitä pakasteeseen, niin ei tarvinnut laittaa juurikaan sokeria soseeseen. Tein myös purkkeihin hillosokerilla.
VastaaPoistaKiva kuulla että sielläkin on saatu omppusatoa, ja säilöttykin! Minusta omppuhillo pannarin kanssa on jotenkin kevyempää kuin esim. mansikkahillo, koska pannari itsessään on aika ruokaisa. Kiitos marja kun käväisit!
PoistaHyvän hillon suat Antonovka-omenasta. Happoset omenat on siihen hommaan hyvä yleensäkkin. Meillä on vanhasta'ukon puusta' nuorennettu versio ja se on kanssa hyvä hillon tekkoon.
VastaaPoistaMukavia syksysiä päiviä sinnepäin!
Oi, onpa mukavaa kuulla myös sinulta tuon lajikkeen erinomaisuudesta. Sielläkin on hillon valmistus tuttua puuhaa, hieno juttu! Omatekoinen hillo on vaan niin parasta!
PoistaKiitos, Ulla ja mukavaa syksyn jatkoa sinullekin!
Omenia emme me saaneet kuin muutamia. Omenahillo on minustakin hyvää pannarin kanssa. Teen myös välillä kääretorttua mihin laitan mielelläni omenahilloa. Mukavaa kun saitte hyvän sadon.
VastaaPoistaNo voi harmi teidän omenatilannetta - toivottavasti ensi vuosi olisi parempi. Minäkin olen laittanut omppuhilloa kääretorttuun ja täytekakkuunkin. Kiitos Nila kommentista.
PoistaOstin juuri Antonovkan hyvien säilömisominaisuuksien vuoksi. Muutama vuosi pitää odotella satoa ja sitten pääsee ainakin maistamaan!
VastaaPoista