Kesätunnelmaa

Kesätunnelmaa

perjantai 17. kesäkuuta 2016

Kerran vielä


 Nyt ovat säät olleet kovin vaihtelevia - aurinkoa/tuulta/sadetta ja myrskyvaroituksia vähintään joka kolmas päivä, ukkosen pelossa tietenkin, huh. Ja mitä tekee meikäläinen.

Kantaa tietysti vimmatusti kukka-raasuja sisälle suojaan ja toisena päivänä ulos. Hyvähän se onkin vähäsen nähdä vaivaa - tämänpäiväinen ja eilisiltainen sade olisivat tosiaan piiskanneet kukkaset aivan piloille.  Tänään on ollut viimeiset pari tuntia satamatta. Vielä on luvattu ensi yöksi ja huomispäiväksi  kunnon sadetta joten nyt saavat nuo moneen kertaan suojaan raahatut ruukut olla paikoillaan vielä huomisen ja sen jälkeen saa riittää, en kanna enää yhtään ruukkua mihinkään - no tietysti nuo ulos ;D Näin olen päättänyt.

 
Kukkasia on kannettu turvaan mökin eteiseen, pöydälle
ja lattialle, ikkunalle..
 
 

 
ulos puutarhapöydän alle
vahakangasliinan alle suojaan ..
 
 
kasvihuoneeseen mistä ne muutama viikko sitten
"lopullisesti" ulos siirrettiin..
 
 
terassille ja pilkkopimeään varastoon missä ne ovat olleet
 pari päivää ..
 
Ulkona olevat eivät nyt ihan riekaleina ole, mutta säilyivät hengissä kuitenkin. Tästä ei pitänyt tulla mikään valitus-postaus mutta joskus tosiaan ottaa päähän.. Jokohan näiden myrskyjen jälkeen alkaisi oikea unelmakesä, toivon hartaasti niin. Laitan tähän loppuun muutaman mieltä piristävän kuvasen. Oranssi väri edustaa energisyyttä ja aurinkoa, sitä tarvitaan juuri nyt :D

 
 
Mukavaa viikonloppua kaikille,
otetaan sadepäivistä ilo irti - kukin tavallaan.
 
❤️ Tuulikki ❤️
 

16 kommenttia:

 1. Oho. Saat jo tomaattisatoa! Meillä on kukat kasvareissa ja terassilla turvassa sateilta ja tuulelta. Ehkä ne voi ottaa ulos parin päivän kuluttua taas..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenna en jatka enää kukkarallia se on päätetty. Oli säät mitkä tahansa, mutta luulen kuitenkin että säät jo ihan pian paranevat.
   On tämä Suomen kesä niin arvaamaton, mutta ei onneksi mitään tornadoja ole mitä maailmalla on. Kiitos, Satu ja hyvää lauantai-iltaa ❤️

   Poista
 2. Blogissani on sinulle haaste! En tiedä, oletko saanut saman jo aiemmin. Mutta käy katsomassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, käynpäs kurkkaamassa. Kiitos, marketta ❤️

   Poista
 3. Säät ovat olleet kyllä todella vaihtelevat. Tuulta, sadetta, myrskyä ja hetken lämpöä ja sade taas jatkuu. Kuivuudesta kärsineet kasvit saavat nyt kunnolla kosteutta, mutta pitäisi jossain välissä päästä kitkemäänkin.
  Ihanaa, pääset jo syömään tomaatteja. Minulla kukkivat kovasti, mutta ei näy raakileita.

  Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tuollaisen saderyöpytyksen jälkeen tulee tietysti se rikkaruohoryöpytys. Ei kyllä hirveesti innosta kitkeä tuolla kylmässä, kosteassa ja miljoona hyttystä niskassa. Mutta tätähän tämä on joka vuosi, kyllä se tästä iloksi muuttuu, odotetaan vaan :D
   En kyllä muista että koskaan olisi tomaatit kypsyneet ennen juhannusta, joten jotain hyvääkin tässä :)
   Kiitos, Vaahteran lehden Leena ❤️

   Poista
 4. Oho, on sulla kantopuuhia kukkiesi kanssa, toivotaan tosiaan, että tämän jälkeen tulee poutaa ja vain pieniä lempeitä sateita kerran viikossa yöllä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, kukka-rallia täällä on käyty :D Sinäpä sen sanoit, pieniä lempeitä sateita kerran viikossa yöllä. Näin juuri!!
   Kiitos, Nettimartta <3

   Poista
 5. Ihanan paljon hyvännäköisiä kukkia sinulla on. Minä laittelin itse kylvämiä kesäkukkia ulos liian aikaisin, läheskään kaikki eivät menestyneet. - Meillä on nyt satanut pari päivää, sade oli kyllä meillä tarpeen. - Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se harmittaa jos sade piiskaa itse kasvattamia kukkasia - niillä on vaan enemmän tunnearvoa kuin kaupasta ostetuilla. Kyllä pitäisi juhannukselta viimeistään alkaa kunnon säät, luulisi ainakin.
   Kiitos, Anneli A ❤️

   Poista
 6. Toivotaan, että nämä kaatosateet nyt loppuisivat.
  Kyllä nyt oranssia tarvitaan :)

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on viime aikoina tullut seurailtua säätiedotuksia ja varsinkin säätutkaa tiuhaan. Onhan se hyvä tietää mitä on tulossa ja milloin.
   Kiitos kommentista Sirpa, mukavaa lauantai-iltaa ❤️

   Poista
 7. Vastaukset
  1. .. Mutta kohta ei kanneta enää mitään mihinkään, eikös vaan .. :) Kesä voisi pikkuhiljaa jo alkaa. Mukavaa viikonlopun jatkoa sinullekin , Muonamiehen mökin Mummu ❤️

   Poista
 8. Minä en jaksa edestakaisin kantaa mitään, kasvilaatikoiden yltäkin otin eilen lasit pois, että saisivat vettä ...ja kyllä sitä yöllä tulikin. Tämä päivä menikin kaupungissa ystävän muutto-talkoissa, joten en ole edes käynyt kasveja katsomassa...eilen hain ilmaisiksi tarjottuja tomaatin-taimia, niin ne kyllä ovat vielä kuistilla "totuttelemassa" :) Kyllä nuo sateet saisivat kyllä väistyä jo...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, raskasta se on ja siksi niin toivotonta kun ei tiedä varmasti että osuuko se sadepilvi kohdalle. Toivon sinulle myös hyviä tomaatinkasvatus-ilmoja - itse kasvatetut tomaatit kun ovat niin mahdottoman hyviä :)
   Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle Sesse ❤️

   Poista

Iloisen onnellista, lupsakkaan leppoisaa,
hymyävän herttaista, rauhallisen rentouttavaa,
nauravan hyväntuulista päivää Sinulle! Kiva kun vierailit sivullani!