Kesätunnelmaa

Kesätunnelmaa

tiistai 17. marraskuuta 2015

Luumu-manteliruudut

Viime viikonloppuna tein tämmöisiä leivonnaisia, laitanpa ohjeenkin

 
 
 
 
Taikina:
2  dl         mantelilastuja
150 g       voita
12 (70g)  kuivattua, pehmeää luumua
4              munaa
1 dl          sokeria
1dl           fariinisokeria
1 prk        maustettua rahkaa (luumu-kaneli)
1 dl          maitoa
5 dl          vehnäjauhoja
3 tl           leivinjauhetta

Kuorrutus:

200 g      voita
2 dl         tomusokeria
2 prk (a`200 g) maustettua rahka luumu-kaneli

 
   Valmistusohje:
  • Murskaa mantelilastut kevyesti kämmenessä. Paahda ne kuivalla, pinnoitetulla pannulla. Sulata joukkoon voi ja siirrä pannu sivuun jäähtymään.
  • Paloittele luumut, lisää ne voiseokseen.
  • Sekoita munat, sokerit, rahka, maito ja voiseos kulhossa.
  • Lisää jauhot ja leivinjauhe seoksena. Sekoita tasaiseksi.
  • Levitä taikina tasaisesti leivinpaperille uunipellille. Kypsennä 175 asteessa uunin keskitasolla n. 25 min tai kunnes kypsä. Käännä peltiä tarvittaessa paistamisen aikana. Anna jäähtyä.
Kuorrutus
    • Sulata voi kattilassa ja nosta liedeltä. Lisää tomusokeri. Sekoita kunnes tasaista
    • Sekoita joukkoon rahka
    • Valuta kuorrutus hieman jäähtyneen piirakan päälle. Tasoita. Tee halutessasi pintaan koristekuvioita. Anna kuorrutuksen jähmettyä viileässä.
    • Leikkaa paloiksi ja koristele halutessasi piparkakuilla.
    • Minä koristelin piparinmuruilla ja mantelilastuilla.
    • Tämä ohje on Valiolta, pikkuisen muunneltuna.
 
                    
 

16 kommenttia:

  1. Nami ja kivan erilaista herkkua, kuin mitä meillä leivotaan>torttuja ja pipareita. :) Kivaa iltaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia <3
      Joulun lähestyessä kannattaakin tehdä tämmöisiä "ihan pikkuisen jouluun vivahtavia" leivonnaisia, sieltä se joulu pikkuhiljaa hiipii .. :)

      Poista
  2. Tuohan näyttää herkulliselta, taidanpa kokeilla, kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivi!
      Jollain lailla tulee mieleen porkkanaleivokset, mutta kuorrutukseen tulee rahkaa. Kannattaa kokeilla :)

      Poista
  3. Kiva kun laitoit ohjeen mukaan. Taidan kyllä kokeilla, näyttää ja kuulostaa varsin herkulliselta. Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Anneli A <3
      Kokeile ihmeessä, ovat herkullisia! Samoin sinulle mukavaa loppuviikkoa!

      Poista
  4. Onpa herkullisen näköisiä, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, maatuska <3 Tuosta ohjeesta tulee uunipellillinen - siinä selittyy voin hirmuinen määrä ;)

      Poista
  5. Varmaan on maukasta, eikä kovin monimutkaista valmistaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli hyvää.. ja helppoakin valmistaa :) Kiitos kommentista Sirpa <3

      Poista
  6. ♥nams, kuulostaa ja näyttää hyvältä!

    VastaaPoista
  7. Hmm...luumu tekee tuosta varmasti pehmeän maukasta!
    Ihana pikkujoulun leivonnainen!
    Saisikohan tuosta väännettyä gluteenittoman...pitääkin kokeilla!
    Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän samalla periaatteella, jauhoseosta vaihtamalla saa gluteenittomankin..
      Nythän alkaa pikkujoulukausi olla käsillä.. Kiitos Susanna <3

      Poista
  8. Vastaukset
    1. Namskis, hyvää oli ja kaikki meni :)
      Kiitos, ma-te <3

      Poista

Iloisen onnellista, lupsakkaan leppoisaa,
hymyävän herttaista, rauhallisen rentouttavaa,
nauravan hyväntuulista päivää Sinulle! Kiva kun vierailit sivullani!