Kesätunnelmaa

Kesätunnelmaa

torstai 3. maaliskuuta 2016

Paprikan ja tomaatin kasvatusta

Nyt pikkuisen ihmettelen, kuinka viime vuonna kasvattamani paprikat olivat tämmöisiä 3. päivä maaliskuuta ja niissä oli jo pieniä kukkanuppuja havaittavissa

 
.. ja tänä vuonna samaan aikaan tämmöisiä rimpuloita. (alla)
Samaan aikaan kylvetty siemenestä eli 18.1.
Eivät vuodet ole veljeksiä, ei .  .
 
 
 
Juuristo on ainakin hyvä ja elinvoimainen.

 
*  *
 
 
Tomaatit menevät tänään multaan, tai oikeammin turvebriketteihin. Tein siitä viime vuonna postauksen, toimin tänä vuonna samoin. Nyt on helppous valttia :D
 

 
Näitä lajikkeita laitoin
 6 kpl Tigerella
 3 kpl Ildi
2 kpl Golden Sunrise
4 kpl Gardener`s Delight
3 kpl Heartbraker
 
 
Viime vuoden satoa:

 
Gardener´s Delight
 
 
Tigerella
 
 
Golden Sunrise
 
 
Yellow Pearshaped
 
 
Money Maker
 
 
Money Maker

- -
 
Tässä vähän kivaa kuultavaa
♫  Ennen oli svengit vähän erilaisia kuin nykyään, vai mitä.. ♫
 
 
Nyt tulee postauksia tiuhaan tahtiin, saikulla kun olen.
Ei tässä pahemmin multasäkkejä pöllyytellä,
kevyttä hommaa vaan ja lepäilyä välillä.
 
 
 
Iloa ja valoa päivääsi, ystäväiseni 
 
 

22 kommenttia:

 1. Eiköhän tuo paprikakin lähde kasvamaan ihan kunnolla ja saat siitä hyvän sadon. Hieno sato sinulla on ollut viime vuonna. Paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, siellä on lehtihangoissa uusia alkuja tulossa kovasti.. Kiitos, Anneli - kyllä tämä tästä, pikkuhiljaa..

   Poista
 2. Aivan ihanat nuo paprikat! Mulla oli viime vuonna tuota Tigerellaa ja nyt on myös pussi valmiina odottamassa, että saan siemenet istutettua:) Paranemisia sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tigerella on hyvänmakuinen tomaatti, päätin jo viime kesänä että sitä täytyy laittaa tänäkin vuonna.. Toivottavasti paprikat ennättävät tehdä kypsiä hedelmiä , joten on korkea aika aloittaa lannoitus.
   Mukavia kasvatuksia sinullekin, Jessi! Eikös olekin ihanaa aikaa tämä kevään tulo..:))

   Poista
 3. Paprikoilla on kevättä rinnassa! Paprika on ihan parasta ja on niin harmi ettei ukkelin maha kestä paprikaa.

  Iloa päivään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse kasvatetut paprikat ne vasta ihania ovatkin. No voi harmi miehesi puolesta, sitä pitää sitten vaan varoa ruuissa.
   Kiitos, Tiia <3

   Poista
 4. Huikeat tomaatit! Paprikakin varmaan tuuhenee valon lisääntyessä. Näin Facebookissa sellaisen paprika, mikä oli talvetettu sankossa. Tuottaa kuulemma satoa enemmän kuin keväällä kasvatettu. Oletko kokeillut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo tomaatit ovat kieltämättä aika herkullisen näköisiä :)
   En ole kokeillut, mutta kuullut olen ja aioin kokeilla ihan huvikseni ottaa talvetustilaan viime syksynä mutta sitten unohdin. Luulen että talvetuslämpötila voisi olla ylempi kuin mikä minulla on, plus 5 astetta. Se nostaa sitten lämmityskustannuksia turhaan, joten pitää kasvatella aina uudet niin on järkevämpää.

   Poista
 5. No joo! Jos sinä sanot tuota paprikan taimea rimpulaksi, minkähän nimityksen minun chilin taimeni saisivat! =D Ehkä ruippana?

  Voisikin joskus kokeilla paprikan säilyttämistä talven yli. Chilejä olen talvettanut enemmän ja vähemmän onnistuneesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuonna kasvattelinkin kaikkea oikein pieteetillä, vuorotteluvapaalla kun olin. No, joka vuosi on erilainen, ja onhan tässä kevättä vielä kasvatella rauhassa.
   Mukavia kasvatteluhetkiä sinullekin marketta <3

   Poista
 6. Olen vasta kylvänyt orvokkeja. Jostain syystä ei vielä oikein nappaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotas vaan,kyllä se into vielä tulee.. Mutta olethan laittanut jotain kuitenkin, se on hyvä se :) Voi, orvokit ovat niin ihania <3

   Poista
 7. Vai rimpuloita (syvä huokaus), upeitahan ne ovat ja kevätaurinko kasvattaa voimalla. Mun paprikan taimia pitää melkein suurennuslasilla tutkia! Tomaatit ovat kyllä ihania, kylvän aina vasta huhtikuulla kun pääsen lasihuoneelle multaa pöllyyttämään ja ovat satoa hyvin tuottaneet, brikettejä viime keväänä koetin, mutta pelakuut olivat ainoat jotka niistä tykkäsivät, joten palasin vanhaan malliin. Ihania nuo kaikki kylvämäsi lajikkeet! En olekaan vuosiin kasvattanut 'Money Makeria'.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paprika vaatii aurinkoa kovasti, mutta mistähän sitä saisi kun on pilvistä. Keinovalo se vaan ei ihan aurinkoa korvaa. Mutta toivottavasti pääsevät pian kasvun vauhtiin, pitää antaa niille potkua lannoituksen muodossa. Tomaatteja ei kyllä kannata kovin aikaisin laittaa, kasvavat vain pituutta. Olen laittanut laiskuuksissani brikettejä joillekin muille isoille siemenille, ja minä ainakin tykkään. Kiitos mukavasta kommentista ja oikein ihanaa viikonloppua sinulle Saila <3

   Poista
 8. Kyllä ne taimet vahvistuvat kevään auringossa sitten ihan huomaamatta!
  Upeita tomaattilajikkeita!
  Leppoisaa viikonvaihdetta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitathan Susanna aurinkoa tulemaan tännekin päin sieltä ;D
   Kiitos, Susanna samoin sinulle <3

   Poista
 9. On kokoeroa näköjään, muttei tuo tämänkään vuotinen huono ole :)
  Vau, millaisia tomaatteja! itse aion tyytyä tomaateissa pariin ostotaimeen kun ei ole vielä kasvaria mihin ne laittaisi kasvamaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina sitä toivoisi kuitenkin että taimet kasvaisivat isoiksi ja nopeasti, mutta kaikki ajallaan.. :)Parista ostotaimestakin saa tomaatteja ihan riittämiin, ja niitä syödäänkin aivan eri tyylillä kuin suurilla kasvihuoneviljelmillä kasvatetut eikös vaan :)
   Hyvää viikonloppua sinulle Pirjo <3

   Poista
 10. Hyviä lajikkeita sinulla. Mukavaa viikonloppua ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina sitä syödessä ja maistellessa vertailee mitkä on hyviä lajikkeita ja pistää sitten korvan taakse seuraavaa vuotta varten.
   Kiitos samoin Irma sinulle hyvää viikonloppua <3

   Poista
 11. Herkullisen näköisiä tompskuja <3 Mietin, että tänä keväänä aurinkoiset päivät ovat olleet kortilla. Mahtaisikohan tästä johtua taimien heikompi kasvu? Olemme kohtalotovereita, saikulla minäkin ja tuntuu, että kaikki aika kuluu blogimaailmassa. Onneksi löytyy näin ihana henkireikä, raskaammat työt saavat nyt odottaa. Jaksuja ja parantumista sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Ruusunmekko, allekirjoitan jokaisen sanan sinun vastauksestasi :) Tämmöistä bloggaus juuri parhaimmillaan on, tulin niin hyvälle tuulelle viestistäsi <3 Kiitos sinulle <3 jaksamisia myös, ja minä lähdenkin tästä köpöttelemään tarkistamaan josko toissapäivänä kylvetyt tomaatit olisivat taimella.. ;D

   Poista

Iloisen onnellista, lupsakkaan leppoisaa,
hymyävän herttaista, rauhallisen rentouttavaa,
nauravan hyväntuulista päivää Sinulle! Kiva kun vierailit sivullani!