Tällä ohjeella tein
noin 1 kg punajuuria
3 dl palsamiviinietikkaa
2 dl vettä
2 dl sokeria
1 tl suolaa
Mausteeksi voi käyttää yrttejä, mm. salviaa, timjamia. rosmariinia. Valkosipuli käy myös. Itse laitoin vähäsen timjamia ja enemmän salviaa ja valkosipulin varsia silputtuina. Rosmariinia ei ollut kasvamassa.
Ps. Hankin tämmöisen kätevän tarrakirjoittimen, joten saan yhtenäiset nimilaput purkkeihin ja purnukoihin, samoin keittiön purkkeihin ja vaikka mihin mitkä pitää merkata. Aika kallis oli (39e) eikä ikinä tule maksamaan hintaansa takaisin, mutta no joo - ei niin pidä ajatella. Onhan tämä vähän toista kuin paksulla tussilla maalarinteippiin kirjoitettu teksti. Tuli vaan tässä mieleen että etiketti istuu niin tiukasti purkin kylkeen, eikä irtoa millään, jotta täytynee säilöä samoihin purkkeihin samoja tulevinakin vuosina. ;D
Ja sitten -
ei postausta ilman kukkakuvaa.
Tämä mustanmerenruusu (Achimenes Longiflora) on kukkinut tauotta koko kesän.
Kun kukinta loppuu ennen talven tuloa, laitan ruukun kuivaan paikkaan talvisäilytykseen
ja otan keväällä sitten ruukun kävyt uudelleen kasvatukseen.
Voi mitä punajuuriherkkuja!
VastaaPoistaJa ihastelen tuota kaunista bannerikuvaasi!!
Helteisiä terveisiä!! Tänään 40C pamahti mittariin varjossa!
Punajuuret säilöttynä ovat hyvä lisä ruokapöydässä, ja onhan niitä niin mukava säilöäkin :D
PoistaVoi että, missä paratiisissa sinä asutkaan..
Kiitos, Susanna <3
Mustanmerenruusu on kukkinut tosi kauan kaunis. Meillä ei tullut kovin runsasta satoa punajuurista.
VastaaPoistaSe onkin niin kaunis kukka, että kannattaa säilyttää talven yli, jos vain suinkin on mahdollista. Täälläkin jäi punajuurisato normaalia pienemmäksi, niin kuin melkein kaikki muukin.
Poista